Száraz táp vagy konzerv?
A kutyám most 4 éves, és eddig mindig Chappit kapott, marhahúsos ízűben, és naponta 2x adtunk neki kb egy 2,5dl-es bögrényit. Vagyis mindig abba mértük, hogy az legyen tele, és reggel, este kapjon. Így szép sovány volt a kutyusunk, nem volt elhízva, szerintem normálisnál kicsit vékonyabb (vagyis ahogy látom manapság a kutyákat, nekem mind kövérnek tűnik, és nem egy az is.) A kutya egyébként Labrador Retriver. A gond, hogy nagyon csúnya sebei vannak, amikre nem hat a Neostromosan, úgyhogy elhívtunk egy állatorvost, és azt mondta, hogy szerinte allergiás a tápra. Szóval ma vettünk neki konzervet (220-300Ft egy konzerv) és ma azt adtam neki. Kinézésre sokkal több, mint amit kapott a tápból. Vagyis ez 1250g (igazság szerint pamacs kb 30-35kg vagyis 2500g-ot kéne neki adni, de nem látom értelmét, és elég drága is lenne).
Szóval mit javasoltok? Próbáljunk mi másik tápot? Vagy maradjunk a konzervnél? A gond, hogy még nem számoltam ki, de szerintem a konzerv sokkal drágább. Mit javasoltok?:S
És még annyit hogy a konzervek víztartalma 89-95%!!!
Szóval 300Ft-ért veszel a kutyádnak egy bögre vizet, 20 gramm hússal.
Szerintem sok ember hogy ezek kutyák, akik már nagyon régóta az emberekkel élnek.Ezelőtt 100 évvel szerintem nem volt táp.
Szerintetek akkor mit adtak a kutyáknak???
TÁPOT?
Nem házi kosztot, a mai világban már nem tudjuk hogy mit tesznek a tápokba, legyen valami vacak vagy a legdrágább nincs ott az ember mikor készítik.Ki tudja mit darálnak bele.
Én inkább a főzést támogatom, ha tápot adok a kutyáimnak általában mindig beáztatom.(Így nem olyan száraz:) )
Ismerek olyan tenyésztőt aki kutyáinak csak főz, és nem egy díjnyertes kutyája volt már.
Az egyik válaszoló írta, hogy a kutya nem érzi annyira az izeket.
A kutya sokkal jobban érzi az ízeket. Amúgy csak mondom.
Mindenki avval eteti a kutyáját amivel akarja, természetesen az a kutya egészségét szolgálja. Senkinek semmi köze hozzá. Ha valakinek az olcsó táptól egészséges a kutyája, akkor etesse avval. Ne mondja meg senkise, hogy a másik hogyan tartsa, etesse a kutyáját. Ez már pofátlanság tetőfoka.
Igaz nekem is szóltak be, hogy miért csak 12000-es táppal etetek miért nem 18000-es táppal. Aztán kiosztottam őket, azóta senki sem szól meg. Senkinek semmi köze hozzá. Ha valaki Pedigreevel akar etetni, etessen avval. Már lekéne zárni ezeket a vitákat
Nem valószínű. hogy csirkére allergiás, mert mondom, marhahúsosat kapott eddig. Már eldöntöttem, hogy száraz tápot veszek neki, valószínűleg Akana-t és (mint eddig is) néha kap maradékokat, amiket anyum főzött nekünk, csak marad belőle, tehát rá lehet fogni, hogy főztünk a kutyának. Szerintem hetente vagy két hetente mindig kap valami levest, vagy másodikfélét vacsorára. Igaz az, hogy a táptól büdös a kutya?:O éppen ki akartam tenni ezt a kérdést, mert most akarok csinálni a kenelben, meg a házában egy nagytakarítást, hátha akkor nem lesz büdös, de a táptól is lehet az?:O És ha Acana-t veszek, akkor is? Látok Acana-ból bárány húsosat, és az hipoallergén. Viszont az újabb 5e forintal több :S Egyébként nem mi nem szeretjük a kutyát, hanem apum nem annyira szereti, mert felássa a kertet, és sok munka van vele. Anyum és én nagyon szeretjük, még a nővérem is szereti, de főleg mi anyummal. A doki azt mondta, hogy a probléma vagy ekcéma, vagy allergia. Most kap egy allergia elleni gyógyszert, Claritine-t. Nah akkor megkérdezem még1x, hogy jó ha ezeket veszek? [link] [link]
A szőr és bőr erősítő, szerintetek jó lenne neki? Elég csúnyácska a szőre :S
Az a sok csont, hús, csirkefarhát sem jó mindig.
Nevetséges aki azt mondta, hogy a száraz tápra nincs szüksége a kutyának.
Persze, adni kell neki ezt is azt is, de azt nem lehet,hogy mindennap ilyen hülyeségeket főzni.
A kutyák a szaglás alapján táplálkoznak.
Nekik a száraz tápban megvan minden,amire szükségük van.
Kiakadtam mikor láttam, hogy ennyi eszetek van,hogy ezt irjátok, nem tartjátok jó dolognak a tápot. pedig azt megfelelő szaktudással készítik el.
Nem ugy,mint ha megveszel egy csirkét, és ki tudja mit etettek vele....
E.
Dehogyis, sokkal kevesebb kell neki, mint a Chappyből! De ha nagy kiszerelésben boltban veszitek, ott valószínűleg adnak hozzá adagolópoharat. Kísérletezd ki, de az én kutyám kevesebbet eszik annál, amit írtak adagolásként, tehát lehet, hogy annyi se kell. Majd meglátod, sokkal kevesebbet fog enni, és kakálni is :)
Az meg, hogy büdös lenne, hát én sosem találkoztam ezzel a jelenséggel. Minden kutya kutya szagú, az addig oké, dehogy a tápos kutyák büdösebbek lennének, ez szerintem butaság. Az enyém inkább akkor büdi, mikor apámnál farhátat, vagy marhagégét kajál egy hétvégén keresztül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!