Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Száraz táp vagy konzerv?

Száraz táp vagy konzerv?

Figyelt kérdés

A kutyám most 4 éves, és eddig mindig Chappit kapott, marhahúsos ízűben, és naponta 2x adtunk neki kb egy 2,5dl-es bögrényit. Vagyis mindig abba mértük, hogy az legyen tele, és reggel, este kapjon. Így szép sovány volt a kutyusunk, nem volt elhízva, szerintem normálisnál kicsit vékonyabb (vagyis ahogy látom manapság a kutyákat, nekem mind kövérnek tűnik, és nem egy az is.) A kutya egyébként Labrador Retriver. A gond, hogy nagyon csúnya sebei vannak, amikre nem hat a Neostromosan, úgyhogy elhívtunk egy állatorvost, és azt mondta, hogy szerinte allergiás a tápra. Szóval ma vettünk neki konzervet (220-300Ft egy konzerv) és ma azt adtam neki. Kinézésre sokkal több, mint amit kapott a tápból. Vagyis ez 1250g (igazság szerint pamacs kb 30-35kg vagyis 2500g-ot kéne neki adni, de nem látom értelmét, és elég drága is lenne).

Szóval mit javasoltok? Próbáljunk mi másik tápot? Vagy maradjunk a konzervnél? A gond, hogy még nem számoltam ki, de szerintem a konzerv sokkal drágább. Mit javasoltok?:S

2010. aug. 14. 20:55
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
Én úgyszoktam h száraztáp konzerval összekeverve nagyon szeretin a kutya
2010. aug. 15. 09:36
 22/45 A kérdező kommentje:
Hát szerintem ráveszem apumat, hogy vegyünk Acanat. Majd beszálok énis a pénzbe, mondjuk mondom apának, hogy felét én felét Ő. Igaz, a zsebpénzt is tőle kapom, szal majdnem ugyanott tartunk, de neki az számításba van véve, hogy énis kapok zsebpénzt szal :P [link] ehez mit szóltok?
2010. aug. 15. 17:22
 23/45 A kérdező kommentje:
jah és még hozzá vennénk egy ilyet is, erröl tud nekem valaki valamit mondani, hogy hogyan kell adagolni, vagy hogy hogy megéri-e? [link]
2010. aug. 15. 17:26
 24/45 anonim ***** válasza:
54%

Azt érdemes még tudni, hogy a kutya általában nem magára a tápban lévő húsra allergiás, hanem arra, amit az az állat kapott tápként. Azért a csirkeallergia, mert a csirkéket ipari mennyiségben etetik mocsokkal, egy báránnyal pl. ezt nehezebb megtenni.

Amúgy olyan szempontból nem vészes ám a prémium táp ára, hogy sokkal de sokkal kevesebbet is eszik belőle. Én számolgattam, ha a bolti szart nem nagy kiszerelésben veszed, hanem beugrasz a boltba 3 kg-osért, akkor kb. ugyanott vagy anyagilag.

Én mindenképpen bárányos, vagy halas táppal próbálkoznék a helyedben. A középkategóriásak közül a Dog Chow-nak vállalható a minősége, és van belőle bárányos változat: [link]

Esetleg érdemes lenne ezt kipróbálni. Az én kutyám 26 kg, és nem eszik meg 15 kg-ot egy hónapban.

Elsőre viszont ne vegyél nagy kiszerelést, mert ki kellene kísérletezni (ha kivizsgáltatni nincs pénz) hogy mire allergiás, és ha megveszel 15kg-ot, aztán nem válik be, akkor dobhatod a kukába.

Ha pedig nasit, finomságot adnál neki, akkor én is sokkal inkább a főtt húst javaslom a konzerv helyett, mert a minőségi konzerv olyan drága, hogy olcsóbban jössz ki ha színhúst adsz neki, és finomabb, egészségesebb is.

2010. aug. 17. 11:52
 25/45 Bozsikrisz ***** válasza:
49%

Az én kutyám reggelije-vacsorája mindig száraz táp, de mivel kistestűről van szó, így simán belefér, hogy jó minőségű prémium táppal etessem.

De napközben azért szokott kapni ezt azt, ami lédúsabb. Szereti a zöldségeket, gyümölcsöket, esetleg 1-2 kanál joghurt, vagy kefír. De tegnap sóska főzeléket evett:)

Szerintem az orvos nem azt mondta, hogy kifejezetten a száraz tápra allergiás, hanem arra, amit épp kap.

Mert a csirkehúsra például sok kutya allergiás. És hát a Chappi -valljuk be- dugig van tömve színező, és ízfokozó cuccal. Ez kell ahhoz, hogy a kutya jó étvággyal megegye, mert ezeknek a tápoknak a tápértéke, és hústartalma gyakorlatilag nulla.

Keressetek olyan helyet, ahol árulnak kimérve száraztápot, de a Chappitől jobb minőségűt. És lehetőleg olyat, ami hipoallergén.

2010. aug. 17. 11:52
 26/45 anonim ***** válasza:
Az én régi kutyám,sose kapott bolti kutyaeledelt,mindig csak maradékot,vagy vett neki mutter olcsóbb húsokat (farhát...stb.) és azokat kapta megfőzve.Sose volt beteg,és öregségben halt meg,egyik napról a másikra.
2010. aug. 17. 12:04
 27/45 anonim ***** válasza:

A konzervet én se nagyon ajánlom. Nagyon jó ritkán adni neki kis juti miatt, vagy a szárazra téve egy kicsit hogy megízesítse. De azt hiszem a ti esetetekben ahol a kutya allergiás, ez se jó. Lehet ráteszed a tápra a csirkés konzervet és ha a csirkére allergiás azt fogod gondolni, hogy na tessék megvettem a drága tápot mégis ugyanolyan a kutya. Az allergia nem egyszerű a kutyák esetében. Náluk nem annyira lehet kideríteni orvosi vizsgálattal hogy pontosan mire is allergiás. Kísérletezni kell. Az egyik legnagyobb allergizáló náluk a csirke.

Ezért mindenképp a speciálisan allergiás kutyáknak való száraztápot javasolnám. Ezen kívül a BACH cseppeket. Ismerősünk allergiás kutyusának BACH cseppeket kevertettek. Persze speckó tápot kap mellé, de azóta tünetmentes boldog kutyus.

Sajnos rá kell áldozni a pénzt, különben sokkal rosszabbul lesz. Ha nincs rá pénzetek és ahogy mondod nem is vagytok annyira oda érte, talán érdemesebb lenne neki másik szerető, gondoskodó gazdit keresni.

2010. aug. 17. 12:17
 28/45 anonim ***** válasza:
én főzni szoktam a kutyáimnak csirkenyakat meg tésztát meg ha van maradék akkor azt is belerakom mert a konzervbe meg a tábba isten se tudja mi van benne és attól büdös lessz a kutya(táptól)
2010. aug. 17. 12:29
 29/45 anonim ***** válasza:
szerintem hülyeséget csinálsz de a te dolgod és mi az hogy nincs rá időd? kb 5 perc mire megfő a tészta a husit meg megfőzöd kuktába és kész. szerncsétlen kutya 4 évig evett száraz kaját ez már durva.
2010. aug. 17. 12:33
 30/45 anonim ***** válasza:
49%

Az elsőnek szól:

Az én kutyáim is tápot esznek, hülyeség hogy emiatt lenne lekopva a foga, vagy hogy csúnya lenne tőle. A 2,5 éves staffimnek olyan Colgate mosolya van, hogy még egy ember is megirigyelhetné. A másik kutyámnak is ragyogó fehérek a fogai. Táp mellé néha (2-3 hetente) kapnak egy disznófület, vagy egy csontot.

Hülyeség az is hogy a táp miatt lenne a szőre fénytelen. Nyilván nem Chappy-vel kell etetni a kutyát, hanem normális minőségű táppal, pl. Orijen, Acana, BewiDog, stb.

2010. aug. 17. 13:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!