Szaporítók ellen adwords?
Az jutott eszembe, hogy baromi hatékony google adwords kampányt lehetne indítani a szaporítók ellen! Kiskutyákat hirdető oldalakra célozva, lehetne linkelni az olcsokutya.uw.hu vonatkozó részeit.
Csak pénzt kéne rá gyűjteni, meg keresni valakit, aki nálam jobban ért az adworshöz.
És így talán a keresleti oldalt csökkenthetnénk, ami idővel a kínálati oldalon is jelentkezne (csak a csökkenő kereslettel a fajtamentők, és menhelyek dolgát nehezítenénk)
szerintetek milyen ötlet? Expresszen is ott vannak a google hirdetések, tehát marha jól lehetne célozni!
Dantes! Te még nagyon kezdő vagy! 5 és 12 évesek a kutyáim, amik nem törzskönyvesek, és nem "lesznek" 1 évesek!
Figyelj és tanulj legalább 15 évig! Utána beszélj!
És mit is tanultál 15 év alatt? Hogy csinálod a selejtet és eladod tk. nélkül szaporításra?
Ehhez 10 perc is elég ezen a fórumon, nem kell 15 évig tanulni.
Sztem ez a téma lerágott csont...
ne azt basszná le sok ember, aki a kölyköket hirdeti a neten, hanem azt amelyik kiköti a kutyáját télen nyáron egy feldöntött vashordóhoz, hogy élje le abban az életét+másfélméteres láncán, vagy épp disznóóolban tengeti mindennapjait, és csak akkor lát kaját, ha egy csiga elmászik elötte.....
annyira szarrá van már csámcsogva ez a téma....
szaporítók mindig is lesznek, éppúgy mint a tenyésztők..
KIKÜSZÖBÖLHETETLEN!!!
aki igényes nem szaporítóhoz fordul......aki meg nem az mindent elárult magáról ezzel az okos döntésével.....
tegyünk fel minden kiskutyát árulót fekete listára????
legyünk már liberálisabbak....
nemhogy az állatkínzás ellen hördülne fel a nép....ehhez nincs esze!:(
pofozd fel az értelmetlen gondolataid helyett azt a 10éves gyereket, aki fejbe rugdossa a haverjaival a kutyákat, vagy felgyújtja a macskákat, sajnos sorolhatnánk.....
A szaporítás nem állatkínzás?
Szerinted mely kutyák jutnak az általad említett a sorsra? A szaporítóktól vásárolt vagy a normális tenyészetből gazdához került ebek?
Valószínű az utóbbiból is megeshet ilyesmi, de vajon mégis mennyi az esélye?
Nem állatkínzás az ha egy szukára minden tüzelésekor ráraknak egy kant. Pláne akkor ha ne adj isten csak császárral tud szülni szerencsétlen?
Úgyhogy a két dolog akarva-akaratlanul összefügg.
basszátok meg a kákán is csomót kerestek...
ez amit leműveltek egyszerűen szánalmas..mindenki egymásra mutogat, egy egy szót kiemelve kiforgatjátok a másik mondanivalóját.....
akkor fogjátok magatokat, induljatok el városról falura megyéről megyére, és minden szaporítótól vigyétek haza a kutyáikat..mindenki csak pofázni tud!
attól h egymás szavát fikázzátok, veszekedtek, hát tegyetek inkább valamit....mert jobb nem lesz
Képzeld, hogy teszünk. De elég kevés supermant ismerek, nem tudok bemenni a helyi szaporítótelepre és ivartalanítani a kutyáit. Csak annyit tudok, hogy lépten-nyomon igyekszem felvilágosítani az embereket, hogy rosszat tesznek, ha ilyen helyről vesznek kutyát.
Saját környezetemben az állatorvosunkkal karöltve már elég jó eredményeket értünk el. Majd ha az egész falu így gondolkodik, költözöm eggyel tovább.
ehhez rengeteg és sok sikert kívánok, tisztellek (második napos veszekedésünk, ellenvetésink után) ezért Téged, és a "tagságba" belépő minden egyes "tagot"!
HAJRÁÁ!
Az 1 éves kutya diszplaziától esik össze??? Ezer meg ezer kutyából hánnyal történik meg ez? És ebből mennyi a tk-es és mennyi a tk nélküli??? Talán a tenyésztő nem évente kétszer elleti le a szukáit? Talán a tenyésztő arannyal eteti a kutyákat, hogy késöbb garantálni tudja hogy nem lesz bajuk?
Vegyük az embert például... Attól még hogy a papám cukorbeteg volt, még nem biztos hogy én is az leszek, de az se biztos hogy 30év múlva nem alakul ki...
Több orvosi vizsgálaton voltam már kutyával, és az összes majdnem kamu.... Utólag mindről kiderült hogy szarul mérték... Na, tessék... Attól még hogy kimutatja hogy a kutya genetikailag megfelelő, nem jelenti azt hogy a 4-5-6. almot összehozva, nem jön elő egy selejtes kutyus.
Attól hogy a gazda szaporító, még nem biztos hogy betegek a kutyái... Hiszen alapjáraton miért is lennének betegek? Ennyi erővel a tk-es kutyáról is kiderülhetne hogy súlyos immunrendszeri betegséget, vagy olyasmit hordoz ami porcmegtöréshez, vagy sérvhez, vagy allergiához vezethet.
Ti tenyésztők soha nem gondoljátok végig ezeket.
Kérdem én, ha neked mint tenyésztőnek kiderül hogy a nagyra becsült szukád olyan betegséget vagy olyasmit hordoz amitől nem tutti hogy jó minőségű kutyák lesznek, mit csinálsz vele? Eladod? Igen? Vagy kidobod az utcára? Vagy leelleted és azt állítod hogy te mekkora májer vagy mert ez meg az...
Kicsit kéne gondolkodni...
Én is elítélem azokat az embereket akik éjjel-nappal elletik a kutyáikat, nem törődnek velük stb... Egy, sőt több kutya, nagyon nagy felelősség. A szaporítók 50% szerintem ugyan olyan jól tartja a kutyákat mint ti...
De lehet itt háborogni, szaporítók húzzátok meg magatokat, hagyjuk a tenyésztőket érvényesülni, akkor se fognak több kutyát tudni eladni mert kevés az a hülye ember aki 150e-ért vesz meg egy kutyát, aki ugyan úgy meghalhat a szomszéd kutyájától, vagy csak egy megfázástól vagy bármitől... A tenyésztő se használ semmilyen szert a kutya bevonására, hogy az tutti megélje az x éves kort, csak hogy bebizonyíthassa ő f.asza ember... 180e-es tk-es kutyám halt meg az elhozatal után 1 héttel.... Köszönöm szépen ezúton is kedves tenyésztő hogy olyan kutyát adtál nekem aki egy hétnél tovább nem bírta... Ja és mint a hímes tojást, úgy kezeltük....
Azóta vettem egy tk-nélkülit és már 5 éve nincs semmi baja... Tenyésztők, ezeknek a storyknak miért nem hisztek???
Nem, a tenyésztő nem évente kétszer elleti.
Egész élete során kétszer. Akiről beszélsz, az a szaporító.
Az aranytól baja lenne, minőségi táppal eteti.
Azért tudja garantálni, hogy nem lesz bajuk, mert gondosan megválogatja a szülőket és minden lehetséges betegség ellen kivizsgáltatja.
Apukád cukorbetegsége igen rossz példa, mert pont ez az, amiben a hajlam öröklődik.
Ha betartod a magad által felállított követelményeket és odafigyelsz a párosításokra, akkor nem születnek selejtes kölykök.
A szaporítók kutyái alapjáraton azért esélyesebbek a betegségekre, mert nem érdekli és nem is érti a genetikát, nem foglalkozik az örökletes betegségekkel.
A tenyésztő először is megválogatja, honnan veszi a tenyésztésre szánt kutyát. Ezért eleve kisebb a lehetősége, hogy súlyos betegségek hordozója legyen.
Ha meg mégis, akkor ivartalanítja.
Inkább Te nem gondolod végig ezeket.
Mint írtam: ivartalanítom. Nem kell kidobni az utcára, elletni meg főleg nem kell.
Az eladás megint más téma, mert egy tenyésztő nem azért csinál almot, mert van rá kereslet. Ez megint a szaporító ismérve. A tenyésztő azért csinálja, mert kigondolt egy olyan párosítást, amitől remek kutyákat remél. Ez teljesen független a kereslettől. Azt is bekalkulálja, hogy esetleg ott maradnak a kölykök nála, akár mert nem akarják annyiért megvenni, amennyiért kínálja, akár mert nem akarja odaadni. (Csak úgy példának: a mostani almunkból 3 kölyköt tartottam meg a 6-ból, mert egyiket sincs szívem odaadni, annyira szépek lettek.)
Elhiszem, hogy megkeseredett vagy, hogy kidobtál 180 ezret az ablakon, de mint látod ez azért van, mert nem tenyésztőtől vetted, hanem egy törzskönyves szaporítótól.
Ha tenyésztőtől vetted volna, garanciát kaptál volna az ilyen esetekre.
Nem mindig a rossz tapasztalat az egyedüli. Kicsit nézz körül jobban a világban és látni fogod, hogy nem csak szaporítók léteznek.
"Talán a tenyésztő nem évente kétszer elleti le a szukáit?"
Ahogy mondod! Az én kutyám anyja életében 3 almot ellett, köztük több, mint egy év szünettel. Mostmár nyugdíjas, több almot nem hoznak le tőle. Ha az anyagi oldalát nézzük, akkor azt mondhatom, hogy a 3 alomnyi 150 ezer forintos kiskutyával kevesebb pénzt "termelt" (csúnya szóval), mint amennyit ráköltöttek. De ez természetes, a tenyésztés költséges szenvedély.
Tenyésztő sem garantálhatja, hogy a kutya makk egészséges lesz, de ő legalább a legjobb tudása szerint mindent megtesz annak érdekében, hogy így legyen, ezért valóban ritkábban fordulnak elő beteg példányok.
"4-5-6 almot összehozva"
Négy. Maximum. Nem több. De ez is csak nagyon indokolt esetben. Rövidebb életű fajtáknál még kevesebb. Aki ennél több almot hoz le egy szukától, azzal szóba sem állok.
"Attól hogy a gazda szaporító, még nem biztos hogy betegek a kutyái"
Nem biztos, de sokkal nagyobb az esélye.
"ha neked mint tenyésztőnek kiderül hogy a nagyra becsült szukád olyan betegséget vagy olyasmit hordoz amitől nem tutti hogy jó minőségű kutyák lesznek, mit csinálsz vele?"
Ebben az esetben ivartalanítás és boldog házikedvenc lesz.
"kevés az a hülye ember aki 150e-ért vesz meg egy kutyát"
Én egy ilyen hülye vagyok, és büszkén vállalom, hogy a havi fizetésem nem volt elég a kutyámra, de ezzel is támogattam a fajta minőségének javítását. Ugyanis tervezem még az életem során később is, akár évtizedek múlva ilyen kutyák vásárlását, és nem örülnék, ha addigra a szaporítók tönkretennék a fajtát, ezért nagyon megnézem, hogy kitől veszem.
Sajnálatos, hogy a 180ezres kiskutyád elpusztult, de ha az álaltorvos igazolja, hogy születési rendellenesség vagy a tenyésztő hibája volt az oka, akkor a szerződésetek alapján a pénz visszajár. Amúgy az ilyen eset ritka, mint a fehér holló, szaporítótól származó kutyák esetében viszont hetente hallani ilyet.
Ja, és nem vagyok tenyésztő, csak egy egyszerű kutyatartó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!