Szaporítók ellen adwords?
Az jutott eszembe, hogy baromi hatékony google adwords kampányt lehetne indítani a szaporítók ellen! Kiskutyákat hirdető oldalakra célozva, lehetne linkelni az olcsokutya.uw.hu vonatkozó részeit.
Csak pénzt kéne rá gyűjteni, meg keresni valakit, aki nálam jobban ért az adworshöz.
És így talán a keresleti oldalt csökkenthetnénk, ami idővel a kínálati oldalon is jelentkezne (csak a csökkenő kereslettel a fajtamentők, és menhelyek dolgát nehezítenénk)
szerintetek milyen ötlet? Expresszen is ott vannak a google hirdetések, tehát marha jól lehetne célozni!
Az emberek többsége azért akar fajtatiszta kutyát mert tetszik neki külsőre és jellemileg, és nem lutri - tehát tudja milyen lesz ha felnő. Ez eddig érthető.
Annak idején ki lettek tenyésztve kutyák ilyen-olyan célokra és csak a legjobbat tenyésztették tovább a megfelelő cél érdekében.
Ma mi van? Tök mindegy milyen a jelleme a kutyának ha úgy néz ki, mint a ... akkor el lehet adni annak. Hogy milyen a jelleme az már senkit nem érdekel...feltételezi h ha retrievert vett akkor az okos, apportos, barátságos. És akkor jönnek csak rá h nem minden retriever ami annak látszik, amikor a kutya rá se néz az apportra, bele se megy a vízbe és agresszív más kutyákkal, úgy fogja az apportot, h majd eltörik vagy rágja épp, fél a lövéstől (tűzijáték, petárda, dörgés, durranás stb) - és ezek mind mind örökletes bajok, tehát tenyésztési hiba hogyha ezeknek akár egyikét is produkálja a kutya és mégis ilyen állatokkal "tenyésztenek" egyesek. Olyan degenrált (fajtája szempontjából) fajtatisztának mondott kutyákkal lehet találkozni és amikor megkérded h honnan vették: ismerősnél születtek, 30 ezerért Tolnából stb stb.
Lehet kiragadott ellenpéldákat felhozni, akkoris arányaiban sokkal sokkal több az ilyen egyed a szaporított kutyák között, mert a kedves "imádoma kutyám tenyésztőnek" fingja sincs a saját kutyájának a gyengeségeiről, arról, h fenotípusban milyen kutya illene az övéhez, milyen vézenű a kutyája, egyáltalán érdemes-e továbbtenyészteni (vagy túllépve az érzelmi részén, ivartalanítani és meghagyni családi kedvencnek). Attól h egy kutya fajtatiszta (akár van tk-e, akár nincs - bár ez utóbbinál egyértelmű) nem kötelező továbbtenyészteni - pláne nem szaktudás nélkül.
De az a baj h az emberek megteszik, továbbtenyésztik a semmilyen vagy még annál is rosszabb vézenű kutyájukat aki már rég nem hordozza a fajta értékeit, egyszerűen csak hasonlít rá.
Mindenki menjen és számolja meg h kutyás körökben hány lövésfélő vizslát ismer...megdöbbentő számok jönnének ki. De elég megnézni mit csináltak a yorkieból a szaporítók. Gyönyörű iskolapéldája a hozzá-nem-értésnek és miegyébnek.
Ezek után nem értem h valaki h mondhatja még mindig nyugodt lelkiismerettel h én csinálom tovább - szakértelem, papírok és szűrések nélkül???
Akiteki ha egy kutyát akarsz és kiállításra akarsz járni, ezért megveszed a 100 ezer Ft.-os kutyát, mert az a tuti, akkor megtartod ha foghibás és veszel másikat 100 ezerért?
Na itt kezdődik a baj a gondolkodásoddal!
"Dantes, akkor miért teheti meg a mestertenyésztő, hogy törzskönyvvel hibás, betegséget örökítő kutyákat ad drága pénzért? Miért nem érdekel ez a MEOE-be senkit? Mert csókosok?"
Mert ez Magyarország. Itt minden szarul működik.
De ez még nem mentesít, hogy képtelen vagy a szövegértésre.
Ez már nagyon fárasztó, hogy ötvenszer kell leírni egy egyszerű mondatot, és néhányan még így sem értitek.
"És miért nem érdekel benneteket, hogy a törzskönyv nélküli egészséges, vidám, ám olcsó kiskutyában nagyobb öröme van sokszor a gazdiknak?"
A minénknek se volt törzskönyve, és beteg is volt. Ettől persze szerettük. Csak épp egy rendes tenyésztőtől vásárolt kutyánál KISEBB AZ ESÉLY ARRA, HOGY BETEG LEGYEN .
"Hiszen erről írtok, hogy a törzskönyv nélküliek csak beteg és rossz kutyákat adnak ki a kezükből, ami persze nem igaz!"
Nagy részük beteg, genetikailag torzult. Ez tény.
"Nekem is két törzskönyv nélküli fajtatiszta kutyám van és soha nem voltak betegek! AZ egyik már 10 év fölött van, úgyhogy nem fogadom el, a "majd beteg lesz" című választ."
Szerencséd van. Másoké meg elpusztul pár hetesen, mert olyan remek szaporítótól vették.
Szerencsés kivétel vagy, örülj neki. De attól hogy te a szerencsés kivételek közé tartozol, hidd már el, tudom mit beszélek.
De ha nekem nem hiszel, menj el egy menhelyre. A fajtamentőkhöz. Egy állatorvoshoz. Mind ugyanezt fogják mondani amit én.
Vagy úgy gondolod mindenki hülye rajtad kívül, és csak te vagy a helikopter, vagy mi van?
16:30
Nézőpont kérdése. Szerintem nem az én gondolkodásommal van a baj. Én ha veszek egy kutyát, először is egy társat veszek. Attól mert foghibás vagy töketlen, de még ha vak is lesz, akkor is remekül együtt tudok élni vele.
A kutya nekem nem egy mosógép, hogy kicseréltessem ha hibás.
Csak hogy fokozzam az izgalmadat: olyan kutyám is van, aki betegre nyerte magát kiállításokon, mégis ivartalaníttattam. Mert nem akarom tenyészteni.
Szerintem meg annak a gondolkodásával van a hiba, aki simán visszaviszi a kutyát egy fog vagy egyéb hiba miatt. Az olyan vegyen plüsskutyát.
17:32
Kötözködni akarsz.
Legyen.
De igen, annyiba kerül. Mert nem fogom kicseréltetni.
Van 850 euros kutyám, aki nem lett elég jó kiállításra. Igaz, nem gyárihibás, csak épp nem jól lett felnevelve és 8 hónaposan vettem. Megy a kés alá és marad kedvencnek meg a társamnak.
Ja, és a társ kerül 100 ezerbe, a kiállítási kutya a duplája.
Akkor gratulálok!
Szerencsére a több évtizedes tapasztalattal rendelkezők már nem így gondolják, és vannak kezdő kutyások is, akik nem olyan barmok, hogy kiadjanak 100 ezreket, hogy jól éljen a mester szaporító, csak azért, mert az ad törzskönyvet!
A társa az embernek az nem kerül semmibe! Abba beleszeret és egy életre szól! Nem úgy, mint a százszoros CAC, CACIB-os foghiányos, foghibás, ideggyenge, patellás kutyákkal szaporítók!
Ja, tehát innen fúj a szél!
Törzskönyv nélkül ontod a kutyákat olcsón!
Így már minden érthető.
Előbb-utóbb az ilyenek stílusán is meglátszik.
Ha valakinek jobb kutyái vannak, kapásból káromkodik, hisztériázik és mindenki már hülye, csak ő helikopter.
Ismerjük az ilyeneket.
ma 18:16:
Óh igen. Aztán majd ha a törzskönyv nélküli kutyád egy éves lesz, és nem tud lábra állni a diszpláziától, remélem akkor is ezt mondod.
Mindegy. Aki hülye, azzal nem lehet mit kezdeni. Te meg már bocs, de nagyon hülye vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!