Szaporítók ellen adwords?
Az jutott eszembe, hogy baromi hatékony google adwords kampányt lehetne indítani a szaporítók ellen! Kiskutyákat hirdető oldalakra célozva, lehetne linkelni az olcsokutya.uw.hu vonatkozó részeit.
Csak pénzt kéne rá gyűjteni, meg keresni valakit, aki nálam jobban ért az adworshöz.
És így talán a keresleti oldalt csökkenthetnénk, ami idővel a kínálati oldalon is jelentkezne (csak a csökkenő kereslettel a fajtamentők, és menhelyek dolgát nehezítenénk)
szerintetek milyen ötlet? Expresszen is ott vannak a google hirdetések, tehát marha jól lehetne célozni!
Ma már nem vagyok róla meggyőződve, hogy nemesítés folyik a mestertenyésztőknél.
Sőt! Megvagyok róla győzve, hogy: NEM!
Voltam pár mestertenyésztőnél, köztük volt aki bíróként is funkcionál még ma is. Tele a garázsa, a szuterénje, még a feje tetején is szoptató anyakutyák vannak! Pesti is van köztük! Nemcsak vidéken vannak a mestertenyésztőknél az ólban a kutyák!
Persze van törzskönyve a kiskutyáknak és akkor minden rendbe van?!
Betartja a szerződésben foglaltakat? Visszaveszi a kutyát, ha örökletes betegsége van, vagy rossz a harapása, vagy foghiányosak a maradandó fogak?
Inkább vesznek az emberek törzskönyv nélküli kutyákat, amiket szeretetben nevelt fel a gazdi, mint az ólból törzskönyveset!
Nem tudom mi az az adwords, de ha az h az ilyen hirdetések mellett előjön egy olcsokutya.hu link, akkor a tenyésztőknek ez nem árt.
Viszont sztem ez az oldal semmit nem használ, hányszor belinkeltétek már és sose mondta a kérdező h elolvastam hurrá, veszek egy 100 ezres törzskönyves kutyát akkor, persze, szóltatok volna előbb..
ma 14:44: Nagyon fárasztanak már a nehéz felfogású emberek.
Akkor ismét: nem díjjaktól, nem a törzskönyvtől, nem a MEOE-től lesz valaki tenyésztő, hanem attól ha a fajta nemesítése a célja. Minden más esetben csak szaporító.
Komolyan, ezt naponta ötször kell elmagyarázni? Én türelmes ember vagyok, de a tököm ki van azzal, hogy ennyien képtelenek vagytok felfogni mi a különbség szaporító és tenyésztő között!
Dantes! Ha kivan vele a tököd, akkor tudod, hogy saját magadnak is ellentmondasz!
Most akkor az a jó ha törzskönyves, vagy nem?
Csak az nemesít, akinek van törzskönyve, vagy nem?
Igazából a hozzáállásod lelkesítő, csak az a szomorú helyzet, hogy aki olcsón akar kutyát venni, az olcsón is fog.
Az emberek döntő többsége nem is gondolná, mekkora cécó egy kutyát megvenni. Mert az már eleve pozitív ha valaki eldönti szaporítótól nem akar, de akkor el kell kezdeni válogatni a tenyésztőket, nem mind arany ami fénylik alapon.
Egy hozzászólás kapcsán:
Tudomásul kellene már végre venni, hogy valakinek mire telik és mire nem. Gyereket is csak akkor vállal az ember (jobb esetben), ha adott a háttér.
Rengeteg olyan dolog van az életben, amit rettenetesen szeretnék, de ismerem a korlátaimat.
Nem kell sokallni a 100-150 ezer forintot, ugyanis nem a kutya a vételára a sok. Jóval több az amit utána költ rá az ember. Feltéve, ha normális körülmények között akarja tartani.
Nem kell siránkozni, hogy nem telik kutyára. Akkor nem kell venni. Lehet gyűjtögetni, legalább időközben van idő tanulmányozni a fajtát,és ki lehet szűrni a tenyésztőket.
Abba még senki nem halt bele, hogy nem kapott meg mindent azonnal.
Éveket vártam egy számomra megfelelő párosításra, pedig csak hobbi célra szerettem volna kutyát.És mikorra összejött, épp olyan helyzetben voltam, hogy nem tudtam zsebből kivágni a vételárat. Részletre vettem a kutyámat hoppá. Így bőven megtehettem anyagilag, hogy a többi költségét is fedezzem.
Csak gondolkodjunk logikusan. Pl. Hány yorki kennel van. Baromi sok. Hány olyan ember van aki yorkit szaporít pénzért. Még több. És hány olyan gazdi van, aki csak mondjuk egyszer szeretne kiskutyákat. Ez meg még annál is több. És akkor gondoljunk abba bele, hogy ez hány almot jelent évente.
Ebből hány kutya felel meg a standardnak? Nagyon kevés. Ezt kellene észrevenni. Nem az a legfőbb gond, hogy találok-e gazdát, a legyártatott kutyáimnak (persze ez is), hanem hogy mit teszek a fajtával.
Szerintem dantes úgy érti, hogy attól még, hogy valakinek van kennelneve, meg törzskönyves kutyái, meg akár díjai, attól még nem biztos, hogy nem biztos, hogy nem szaporító.
De akinek ezek nincsenek meg, az biztos, hogy szaporító.
,,Csak az nemesít, akinek van törzskönyve, vagy nem?"
Attól, hogy törzskönyvet ad, nem biztos hogy tenyésztő. Csak egy törzskönyvet adó szaporító. Mit nem lehet ezen érteni? Áruld már el?
Komolyan, nem fogom fel, mit nem értetek ezen. Egyszerű pedig.
Kennel nevet, törzskönyvet, tenyésztői címet bárki csinálhat, de nem ez teszi tenyésztővé, hanem amit a fajtával csinál.
Nem a törzskönyvön múlik egy kiskutya egészsége és idegrendszere. A 10 ezerért vett törzskönyv nélküli sokszor egészségesebb, mint a 100 ezres törzskönyves!
Sétálj le a Balaton partra. Nézd meg hány "tenyésztő" árulja a mólóknál a külföldieknek a kutyáit, mert itthon nem tudja eladni. Amíg az ember a legjobb barátjából is pénz csinál, addig nincs miről beszélni. Szerencséjük van a hangyáknak, hogy nem akarjuk őket tenyészteni, mert ami ember kezébe kerül, annak vége.
Dantes, akkor miért teheti meg a mestertenyésztő, hogy törzskönyvvel hibás, betegséget örökítő kutyákat ad drága pénzért? Miért nem érdekel ez a MEOE-be senkit? Mert csókosok?
És miért nem érdekel benneteket, hogy a törzskönyv nélküli egészséges, vidám, ám olcsó kiskutyában nagyobb öröme van sokszor a gazdiknak?
Hiszen erről írtok, hogy a törzskönyv nélküliek csak beteg és rossz kutyákat adnak ki a kezükből, ami persze nem igaz!
Nekem is két törzskönyv nélküli fajtatiszta kutyám van és soha nem voltak betegek! AZ egyik már 10 év fölött van, úgyhogy nem fogadom el, a "majd beteg lesz" című választ.
14:44
Az a baj, hogy alapvető dolgokkal sem vagy tisztában.
Egyébként igen, aki tenyésztő az visszaveszi.
Csak ott bukik meg a dolog, hogy a gazda meg nem adja vissza.
Ezért válogatja meg az ember a gazdajelölteket.
Én alapból nem adnék olyannak kutyát, aki egy foghiba miatt visszaadja. Amennyiben kiállításra vette, konkrétan le van írva a szerződésben, hogy milyen és mennyi kártérítés jár neki.
Én is vettem már kutyát kiállításra, aki félherés lett.
Soha nem merült fel bennem, hogy visszaadjam. Boldogan élt töketlenül 14 évet.
Nem attól lesz tenyésztő valaki, mert sok kutyát állít elő és kap egy mestertenyésztő titulust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!