Túlzásba estem? Lehet ennek jogi következménye?
Csepelen a kutyasétáltatós helyeken nagyon elburjánzott a kutyasz*r téma.
Rengetegen nem szedik össze a kutyájuk után az ürüléket, és én állandóan belelépek.
Ha látok valakit aki nem szedi össze mindig rászólok, és általában ilyenkor lehajtott fejjel azt hazudják, hogy "nem láttam", "nincs nálam zacskó", ilyenkor legfeljebb adok nekik.
Viszont tegnap egy erős nap után lementem sétálni a kutyusommal, szembejön velem egy rózsaszín melegítős, rózsaszín műkörmös barbi, a kulcstartóméretü kutyájával, végig nézi ahogy odasz*rik a kutya, és szépen lassan tovább sétál.
Miután megkértem, hogy "legyen kedves összeszedni", akkor ő felháborodott, hogy "biztosan nem fogja fogdosni a kutyája sz*rát és én is hogyan lehetek ennyire undorító" (:D), majd megpróbáltam neki elmagyarázni, hogy miért fontos összeszedni, viszont ő hajtogatta, hogy "őt ez nem érdekli, ha zavar szedjem össze" és faképnél hagyott.
Ezen annyira felidegesítettem magam, hogy egy zacsival összeszedtem a kutyaürüléket, utánamentem és rácsaptam a fejére, majd amíg ő artikulálatlanul visított addig a kutyámmal továbbkocogtunk.
Lehet ennek komolyabb következménye?
30, te a lakásban ülve éled az életed a monitor előtt?
Szép és jó hogy ollózgatsz jogszabályokat, de igazán tudhatnád hogy hogy működik a rendszer...
Teljesen más az elmélet meg a gyakorlat.
Amikor a nővéremet pl rendszeresen verte a pasija, rendszeresen elkészült a látlelet a kórházban, és rendszeresen rá lett hívva a rendőrség, mindig széttárták a karjukat hogy bocs, ilyen apróságokra nincs kapacitásunk. Pedig vér is folyt.
Nem fognak törődni egy ilyen nevetséges dologgal, személyi sérülés nem történt.
De fognak törődni.
Gondolom a Ti esetetekben nem volt elég bizonyíték a látlelet... Mer az annyit bizonyít, hogy sérülés érte az illetőt.
De ha az elkövetőn nincsenek sérülések, mert mondjuk eszközt használt a verésnél, akkor önmagában semmire nem jó.
De ha vannak is az öklén zúzódások, stb. akkor sem biztos, hogy a két eset egybevág. Így orvosszakértőt hívnak aki eldönti, ha eltudja minden kétséget kizáróan, hogy azért sérültek e mondjuk a vádlott keze mert azzal okozta az áldozatnak a sérüléseket.
De nyílván nem fognak valakit azért börtönbe zárni, hogyha nem 100 százalékos a dolog.
És sajnos szinte csak akkor az, hogyha vagy van felvétel, vagy több független tanú is volt a helyszínen.
Nekem már lopták el biciklimet feljelentést tettem és leellenőrízték a térfigyelő kamera felvételeit, amin látszott is az eset is és az elkövető is...
De előtte mondták a rendőrségen, hogyha nem látszik a felvételen, akkor a közelben lévő ATM felvételeit is le ellenőrzik majd.
Mondjuk a biciklim az nem lett már meg, de a tolvajt elítélték mert találtak nála egy csomó más lopott holmit, amikor kimentek a lakására...
Meg hogy konkrétabban a garázdaságról írják, tudok olyanról akit azért ítéltek el garázdaságért, mert önvédelmi szituációban nem arányosan védekezett.
De csak felfüggesztett kapott, meg mondjuk az is lehet hogy az egész sztori kamu, annyira nem ismerem ezt az embert aki mesélte...
De ott sem hagyták annyiban a dolgot. Egy kisbolt előtt történt a verekedés és a rendőrség kiment és kikérdezte az eladókat, stb.
Persze azt sem akarom tagadni, amikor tényleg nem csinálnak semmit a rendőrök, mert olyan is van.
Ez ilyen kétesélyes dolog.
Bármelyik kutyáshoz oda megyek, és bármelyik kutyásra rászólok aki baszik összeszedni. Ha én mindig összetudom szedni akkor más is.
És a 2 méteres kopasz tetovált rotis sráchoz is odamentem egyszer. Ha meg agyon ver valaki engem egy 45 kilós nőt, azért mert "eltakarítom" amit otthagyott, akkor az az illető valószínűleg jobban büntetve lesz, így ezt az eshetőséget megkockátatom. Csak a nagydarab kopasz állat összeszedi ha szólok.
#22 valóban nem az ilyen lányokra izgulok hanem a "nőiesebb" nőkért rajongok, de ezért nem kenek senkinek sem szart a hajába.
Tévedésben élsz, kérdező. Ha téged valaki megver azután, miután a hajába dobtad a szart, akkor az a valaki valószínűleg nem fog súlyos büntetést kapni, hiszen önvédelmet gyakorolt rajtad, miután megtámadtad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!