Túlzásba estem? Lehet ennek jogi következménye?
Csepelen a kutyasétáltatós helyeken nagyon elburjánzott a kutyasz*r téma.
Rengetegen nem szedik össze a kutyájuk után az ürüléket, és én állandóan belelépek.
Ha látok valakit aki nem szedi össze mindig rászólok, és általában ilyenkor lehajtott fejjel azt hazudják, hogy "nem láttam", "nincs nálam zacskó", ilyenkor legfeljebb adok nekik.
Viszont tegnap egy erős nap után lementem sétálni a kutyusommal, szembejön velem egy rózsaszín melegítős, rózsaszín műkörmös barbi, a kulcstartóméretü kutyájával, végig nézi ahogy odasz*rik a kutya, és szépen lassan tovább sétál.
Miután megkértem, hogy "legyen kedves összeszedni", akkor ő felháborodott, hogy "biztosan nem fogja fogdosni a kutyája sz*rát és én is hogyan lehetek ennyire undorító" (:D), majd megpróbáltam neki elmagyarázni, hogy miért fontos összeszedni, viszont ő hajtogatta, hogy "őt ez nem érdekli, ha zavar szedjem össze" és faképnél hagyott.
Ezen annyira felidegesítettem magam, hogy egy zacsival összeszedtem a kutyaürüléket, utánamentem és rácsaptam a fejére, majd amíg ő artikulálatlanul visított addig a kutyámmal továbbkocogtunk.
Lehet ennek komolyabb következménye?
Már be is lett másolva a jogszabály.
A kérdező bűncselekményt követett el, nem szabálysértést!
Anyukád is bűncselekményt követett el azzal, hogy téged a világra szart.
Tényleg azt érzem, hogy vagy a Barbik egyesülete csatlakozott a kérdéshez, vagy a "notóriusan nem szedem össze a kutyasz*rt, már csak azért sem, mert azt csinálok amit akarok" egyesület.
Azt érzem, hogy az emberek egy kicsit elvannak szállva. Azt gondolják, hogy bármit megtehetnek, és ezeknek nincsen következménye, mert az nincs a törvénybe leírva. Lehet, hogy az én tettemnek is van, de annak is volt egy oka. Míg arra nincs mentsége ha valaki úgy sem szedi össze a sz*rt, hogy rá lett szólva.
Értem én, hogy nagy szabadság, meg "ki ha én nem", de lássuk már egy picit reálisan a világot.
Annó vidéken, amikor kölyök voltam, akkor volt a falunak egy focipályája ahova kijárkáltak a felnőttek focizgatni.
Volt egy idióta aki rendszeresen megzavarta ezeket a srácokat, mert pont akkor ért haza és átsétált a pályán. A második harmadik alkalommal rászóltak, hogy legyen már kedves megkerülni a pályát. Persze, hogy neki állt feljebb "arra megyek amerre akarok"(Pont mint a csajszi az én történeteben).
Patthelyzet, rendőrt erre nem tudsz hívni, a helyzettel nem tudsz mit kezdeni.
Hát kb. az 5. ilyen alkalommal amikor újra átsétált a pályán, akkor a többiek elkapták és úgy elverték mint szódás a lovát. De erre nem volt más opció.
Tűrjék el, hogy mindennap megzavarja őket valaki? Mindennap le kell állítani a meccset egy kis gy*kér miatt? Akármennyire is furcsa: a srác attól a naptól kezdve megkerülte a pályát. Semmiben nem tartott volna korábban sem, de legalább nem lenne görbe most az orra.
Hasonló a szitu itt is. A csaj teljesen megérdemelte. Tartsd tiszteletben a körülötted lévő embereket. Ezért mondom, hogy nem az érdekelt, hogy etikailag rendben van-e a dolog, mert tisztában vagyok vele: igen, rendben volt, nagyon megérdemelte. Ahogyan a srác is aki átsétált a pályán.
És amúgy meg lehet dobálózni a törvénnyel, de az én történetemen túl, kedves válaszolók akik így álltok az élethez ("azt csinálok amit akarok, mert ha valaki nekem jön ő jobban megszívja"), tájékoztatlak benneteket, hogy vannak olyan emberek akiket nem érdeklik a következmények, és egyszer egy-egy ilyen megmozdulásotoknál ha majd összetalálkoztok ezzel az emberrel, az bizony úgy összevissza fog verni benneteket, hogy csak pislogtok. Lehet üvölteni közben, hogy "a törvény szerint ezért börtönt kapsz" sőt lehet, hogy le is ültetik utána az illetőt, de neked össze vissza lesz törve az arcod. De megérte? Neked lett igazad? Mi lett volna, ha normális emberként össze szedted volna a kutysz*rt? Tudjuk, hogy nektek mindent lehet, de ne lepődjetek meg, ha egyszer egy-egy g*ciskedésetekért állbab*sznak titeket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!