Milyen kutya ez? Most csapódott hozzám az esőben, aztán hazajött velem.
Ha küldesz néhány fotót, akkor én fölteszem olyan fórumokra, ahol eltűnt kutyákat keresnek.
Nagyon sok kutya megijed a viharban, elég egy dörgés, és ijedtében úgy elrohan, hogy a gazdi csak bámul utána könnyes szemmel.
Szívesen vállalom a kutyus felvigyázását is, ha segítségre van szükséged. Nekem is van egy ivartalanított, yorki (szuka) kutyusom.
Ha jelentkezik érte a gazdi, akkor valószínűleg tudni fogod, hogy ő az igazi, mert a kis lelenc örömében majd' kiugrik a bőréből.
Ha bármi van, itt el tudsz érni: krisztipe@citromail.hu
Remélem meg lesz a gazdi, mert egészen biztos, hogy keresik!
Szerintem szép dolog hogy hazavitted, és nem hagytad kint ázni, éhezni. De sok laikus ember van, aki nem tudja mit tegyen ilyen elvesztés esetben. Pl. az idős emberek, nem ismerik az internetet, nem tudják kinek kell szólni, plakátolni sem tudnak. Ráadásul ha jól értettem még csak ma reggel találtad. Lehet hogy még fel sem tűnt senkinek hogy nincs meg, pl. ha reggel mikor parkoltak ki az autóval kisurrant (velem is volt már ilyen de szerencsére a szomszéd talált rá, és visszanyomta a hátsó kiskapun. )
És alapban 2 hétig kell várni az eredeti gazdira utána lehet csak végleges helyet keresni neki.
Meg akarod tartani? Tisztában vagy egy yorki igényeivel?
Nagyon macerás, érzékeny állat. Erőszakos, hisztis, könnyen lesz beteg. Csak erős kezű és tapasztalt kutyásnak való.
fiú vagy lány? pontosan hol találtad?
Már többen ajánlották, de én is szívesen segítek hirdetésben az egyesületünkön keresztül (amit itt nem neveznék meg, csak privátban ha érdekel)
Ha kell át is veszem, épp most költözött gazdihoz az ideiglenesem úgyhogy szabad vagyok.
A mi egyesületünknek is volt már hasonló esete. Sem az elvesztő, sem a megtaláló nem tudta, mi a teendő ilyen esetben, főleg hogy a kutyában nem volt chip. Bejelentették nekünk, hogy találtak egy kutyát, de nem akartak közreműködni, mert valójában inkább szerették volna megtartani... De mivel ismertük jól a fajtát, a tenyésztőit és a szaporítóit is és sok egyéb dologban is jártasak vagyunk, bő fél napos kutatás után kiderítettük, ki a kutya, ki tenyésztette és ki a gazdája. Végül hazajutott. Bár az egész nem került volna bő fél napba és közel 20 ezer forint telefonszámlába, ha a megtaláló együttműködik velünk. Ja és a gazdi csak délbe vette észre, mikor hazament ebédelni, hogy a kutya reggel kiszökött. És nagyon boldog volt, hogy megkerült a kutyusa.
Kérlek szépen, legalább próbálj meg együttműködni az állatvédőkkel. Add meg a lehetőséget, hogy felkutassák a gazdit (ha igazán lelkiismeretes vagy, segítenél a plakátolásban is, ami nem egy nagy dolog) és ha mégsem kerül elő, akkor még mindig örökbe fogadhatod ill. megtarthatod.
14:54nek van igaza. Felesleges b*asztatni a kérdezőt, megmentette a kutyát, hazavitte az esőből, gondolom adott neki enni, inni, szeretetet, és már utána is nézett milyen fajta, mit kell róla tudni.
Ha az emberek csak ennek a felét megtennék szebb világ lenne...
És nem mindenki lehet kutyabolond, persze nekünk evidens hogy talált kutya eseten mit kell tenni, kit kell hívni, hol kell hirdetni, mi a menet. De van aki csak szimplán, laikusként akar segíteni, és ezt is értékelni kell.
A kedves kéredző meg biztos elfogadta volna a segítséget ha nem támadják így le.
Állatmentő szervezetként én is felajánlhatom a segítségem, bár látom hogy már mások is megették.
De fogadj el még néhány tanácsot: magán embernek ne add ki, csak szervezetnek.
És jól gondold át mit válalsz egy yorkival, nem bamba spániel, sem okoska tacskó, hanem egy terrier. Lesz vele gondod, nem kevés, és pénzt is fogsz rákölteni nem keveset. ( kezdetnek például jó minőségű táppal kell etetni mert érzékeny a szervezete, törékeny kis teste van, és mivel folyton ugrál, van hogy rosszul esik és már törtnek is a kis csontjai.)
És ahogy már korábban is mondták, valóban 2 hétig keresni kell az eredeti gazdit.
Szia!
Hol, mikor találtad? Lány vagy fiú a kutyus?
Könyörgöm legalább annyit árulj el hol találtad, és kan vagy szuka. Többen rátaláltak a kérdésre és több elvesztőbe felmerült a remény hogy talán az ő kutyája. kegyetlen dolog így kétségek közt hagyni őket, és reménytelen mert nem tudnak elérni.
Kérlek ha csak egy kis jó indulat van benned (és biztos hogy van mert bevitted a viharból a kiskutyát) akkor csak a minimum információkat ad meg, hogy akire nem illik a kutya leírása az folytathassa a keresést és ne azon rágódjon hogy ő az vagy sem...
hihetetlen, nem jövök fel az oldalra pár óráig és már özönlenek a kérések.
kan kutya, Debrecenben veszett el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!