Miért rossz ember az aki erősebben gyakorolja a kutyájára vonatkozó tulajdonjogát?
Tehát ő akarja eldönteni mikor és ki érhet a kutyájához (persze ez inkább idegenekre vonatkozik), hogy adhatnak-e neki enni, és főleg hogy parancsolhat-e neki más stb. Miért rossz, irigy, antiszociális ember (és persze a kutyája biztos harapós vadállat) az aki nem hagyja minden szembejövő embernek hogy simogassa, etesse, dolgoztassa a kutyáját? Hiszen ő ismeri, neveli a kutyáját, tudja mi a jó neki és különben is joga van hozzá, nem? Amíg a kutyának nem okoz kárt addig azt tesz vele amit akar, nem? Az hogy nem engedi az idegeneknek nem azt jelenti hogy a kutya be van zárva a hátsókertbe és nincs szocializálva.
Én úgy gondolom alapvető illembe tartozik (és az egyik legnagyobb bunkóság megszegni és pl kérdés nélkül szólni egy idegen kutyának hogy hé gyere ide vagy adj egy pacsit) hogy idegenek állatát nem fogjuk meg kérdés nélkül és főleg nem etetjük illetve parancsolgatunk neki. Akkor mégis mit nem értenek ezen a többi emberek, akik a lentebbi kérdésben értetlenkednek? Aki akarja engedje meg, de miért nem lehet a többieket megérteni?
Alapvetően az a baj, hogy felfújod magad az ügyön. Egyébként nem volna probléma.
Hogy válaszoljak a hozzám intézett kérdésedre: Azért baj, hogy nem ihat a mi kutyánk táljából, mert van, hogy egész nap nálunk vannak kutyástól. És sajnos én vagyok az egyetlen kutyás barátja. De pont ilyen hozzáállása volt: senki nem nyúlhat a kutyához, jobb ha rá sem néz.
Aztán úgy alakult, hogy néhány napig kórházba került a gazdi. Én vigyáztam a kutyára. Nem érdekelt a hisztije, akkor is megetettem a kutyáját, nem hagytam 4 napig éhezni, csak mert ő őrzésre képzi. És láss csodát, milyen jót tettem, egy másik alkalommal mikor baleset érte, el kellett hozni a kutyát és senki mást nem engedett be a házba, csak engem.
Nem kell felkapni a vizet rajta, ha valaki kedvesen közeledik és mindjárt könnyebb az élet.
De te félre értesz. Azért mert van egy olyen ember mint a te barátod, még nem mindenki ilyen! Nálam mindig van víz a kutyámnak, sőt saját kutyakulacsa van és textil itatója. Szerintem te sem lennél ilyen laza ha megmérgezték volna a kedvenc macskád pl és a kutyád is kerti, mert az bazi nagy míg a házba nem férne el (tudom akkor nincs jogom kutyához de ezt mellőzük). És olyan helyen lakánál ahol simán rádengedik a rotit ha olyan kedvük van, kővel dobálják a kutyákat és sorolhatnám.
Azon kívül nekem van egy nagy családom, akik nem idegenek, ők a segítségem ha én haldoklom, bár még sosem voltam kórházba mióta megszülettem. Én pedig idegenekről beszéltem. Hogy azok ne kedveskedjenek, ne jöjjenek oda kérés nélkül egyáltalán semmit ne csináljanak, csak hagyjanak békén. Nem tudom mi olyan nehéz ezen? Hogy azt már ne is említsem mégegyszer hogy a kérdés nagy részt elméleti mert én olyan kies területem lakom hogy nagy ívben ki tudok kerülni mindenkit. De azért az már túlzás amikor kérdezi harapós, mondon igen, erre nyugodtan nyúlna hozzá. Vagy kérdés nélkül. Vagy pedig akár kerítésen keresztül. Na most nem tudom melyik az a normális gazda aki ezeken nem kapná fel a vizet. Az a baj hogy a konkrét példa nem érdekel, hanem elolvasod és úgy csinálsz minta arról beszélnék, hogy milyen szemét az az ember aki el mer menni a kutyám mellett az utcán és rá mer nézni. Csakhogy itt nem erről van szó hanem sokkal problémásabb és komolyabb dologról. Mert aztán meg az én kutyám lövik le mert valamelyik nagyokos benyúlt a kerítésen a cuki kutyához mert ő ugye ért hozzá és különben is joga van és az leharapja a kezét...
És ez még mindig nem magyarázat arra hogy mit zavar hogy mások milyenek? Az a te életedre semmilyen hatással nincs ha valaki olyan mint én és akik egyet értenek velem. Szóval igazán elmondhatná valaki hogy miért nézi le az ilyen embereket!? Én is mondhatnám hogy lenézem az olyanokat akiknek a kutyája boldogan elmegy az első idegennel. Az mennyivel nagyobb dicsőség? De nem mert nem érdekel más mit csinál a kutyájával.
A baj az hogy mindenkinek más a kedves, mert minden ember más. Nekem az a kedves aki elmegy és nem foglalkozik velem. Aki odajön kérdezés nélkül hogy kutyuli mutyuli az nálam tolakodó és bunkó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!