Caesar Milan vagy Victoria Stillwell?
Egyik embertől ezt hallok, hogy sokkal jobban képez, tanít, a másiktól mást. Azt mondják néhányan, hogy Victoria, csak vinnyog a kutyákkal, meg oda áll, csípőre tett kézzel, és dirigál, meg csak jutalommal tud nevelni, esetleg büntetéssel. És csak kis kutyákat, komoly problémás kutyákal nem foglalkozik annyira.
Caserrol azt hallom, Ő sokkal jobban tanít, elmondja az energiákat, a leki egyensúly a fontos, a gazdinak, meg a kutyának. Sokkal jobban elmagyarázza, hogy a kutya az csak kutya, meg falkatag, és a kutyáktől nem kell félni, meg pk nem foglalkoznak azzal, hogy ha egyszer megharaptak, elfelejtik, nem kell félni tőlük mert ők a "jelenben" élnek. Meg azt monndják túl kemény a kutyákkal, mert rájuk szól, hogy HÉ, meg meglegyinti őket, hogy kihozza őket az ugatásból. Ha elviszi sézálni a kutyákat, megrántja a pórázt, ha a másik kutyára néz, meg futópadra teszi a kutyát, meg huzatja magát görkorival. Sokan azt mondják, rohadt sokat érnek vele az emberek, mert Ő elviszi a falkájába a kutyát, de minekünk nincs olyanunk, meg magánál tartja a kutyát. Mondja, hogy ne nézzenek rám ne érjenek hozzá, majd a kutya oda jön, ha akar. Azt mondják Caesar sokkal híresebb, meg hozzáértőbb, mint Victoria.
Szerintetek melyiknek kell inkább hinni, melyik a jobb módszer?
Szerintem Victoria jobb. Legalábbis én őt jobban szeretem kutya nevelési szinten. Érhető amit mond és lényegletörően javít azon ami fontos. (amúgy ő is foglakozik problémás kutyákkal)
Számomra Caesar tanítási módszerei meg az az aenergiás hülyeség stb.. nem bírom egyáltalán!!!
A kutyák a falkában nem egymásnak parancsolnak , hanem energiát küldenek , ugyanis NEM emberek. Ha te pl.mérges vagy szerintem nem állsz neki sakkozni.
A kutya sem. Ha idegesen szólsz hozzá , ő is ideges lesz.
Ennyi ez tény.
A KUTYA NEM ember és nem érti meg hogy : Buki , üljé le most azonnal !! ( ordítva mondod )
Ezt könnyebben : Buksi ül. ( nyugodtan )
Szerintetek miért vannak ilyen morgós kutyák ?
Mert a gazdájuk , félve szól hozzájuk , és meghátrálnak.
Victoria csak parancsolgat nem ért a kutyákhoz.
Caesar pedig megérti a kutyákat , belelát a lelkükbe , ami sokkal könnyebb. Egy agresszív kutyát nem fogsz úgy megnyugtatni , ha pl. te is agresszív vagy.
Meg kell hozzá nyugodnod !
Caesar ! Sokkal jobb !
Hát igen... a gyengébb akaratú gazdák akik emberként (gyerekként) kezelik a kutyájukat azoknak való Victoria jutalomfalatos módszere, de ők sosem fognak megregulázni egy pitbullt, rottweilert, németjuhászt, vagy cane corsót, viszont a született falkavezérek akik felfogják, hogy a kutya nem érti ha beszélsz hozzá, mint egy gyerekhez azoknak való Cesar módszere. Attól pedig, hogy valaki ennyire iq light, hogy nem érti amiket Cesar magyaráz és ezért hókuszpókusznak nevezi, nem tagadhatja, hogy igenis tudja mit csinál és jól is csinálja. Megnézném hol van Victoriának vagy bárkinek aki azt mondja, hogy show meg ilyenek, azoknak hol van olyan 20-30 fős engedelmes, szófogadó kutyafalkája (amiből vagy 10-15 pitbull), mint Cesarnak. Szóval mondhatjuk, rá csak azért mert a "varázsdobozban" (TV-ben) van, hogy hókuszpókusz, de a tények önmagukért beszélnek.
Peace! ;)
Nagyon klassz, hogy Caesar ilyen határozott, és vezető típusú ember, de attól még másokat nem tud ilyenné "tenni"
Attól, hogy ő képes 20-30 kutyát irányítani, attól erre mások nem lesznek képesek. Szóval emiatt Victoria módszerei hozzám közelebb állnak.
Az energiás dolgot mindenki meg tudja csinálni. Csak az olyanok mint te kedves utolsó , inkább babának tekinted a kutyát , és jutalomfalat ügyes !
Az nem igazi falka vezérség.. De mind1
Igaz nagyon régi a kérdés, de most találtam rá.
Szerintem mindkettő hasznos tud lenni ha képesek vagyunk befogadni. Ez az egymásnak meg tök felesleges. Minek?
Mindkettő hasznos, mindkettőben vannak okosságok, igaz szerintem kicsit média szagúak.. :)
Ha viszont valóban kutyázni akarsz akkor csak is élőben tudsz tanulni. Persze lehet tv-n keresztül és regeteget tanulni de csak elméletet..
beleolvastam Viktoria könyvébe, de gyorsan is raktam vissza a polcra, azt állítja, hogy a 20% feletti állati reredetű fehérje a tápokban felnőtt kutyáknál az agresszió kiváltó oka! nem tudom mai napig eldönteni, hogy sírjak vagy inkább nevessek ezen:)):((
Cesar MIllan azért a világon mindenhol elismerik azért amit tud, és nem írt soha hülyeséget könyveiben, míg Viktoria gyakorlatilag megvett egy kutyatrénert, hogy adja a nevét a sok baromsághoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!