Caesar Milan vagy Victoria Stillwell?
Egyik embertől ezt hallok, hogy sokkal jobban képez, tanít, a másiktól mást. Azt mondják néhányan, hogy Victoria, csak vinnyog a kutyákkal, meg oda áll, csípőre tett kézzel, és dirigál, meg csak jutalommal tud nevelni, esetleg büntetéssel. És csak kis kutyákat, komoly problémás kutyákal nem foglalkozik annyira.
Caserrol azt hallom, Ő sokkal jobban tanít, elmondja az energiákat, a leki egyensúly a fontos, a gazdinak, meg a kutyának. Sokkal jobban elmagyarázza, hogy a kutya az csak kutya, meg falkatag, és a kutyáktől nem kell félni, meg pk nem foglalkoznak azzal, hogy ha egyszer megharaptak, elfelejtik, nem kell félni tőlük mert ők a "jelenben" élnek. Meg azt monndják túl kemény a kutyákkal, mert rájuk szól, hogy HÉ, meg meglegyinti őket, hogy kihozza őket az ugatásból. Ha elviszi sézálni a kutyákat, megrántja a pórázt, ha a másik kutyára néz, meg futópadra teszi a kutyát, meg huzatja magát görkorival. Sokan azt mondják, rohadt sokat érnek vele az emberek, mert Ő elviszi a falkájába a kutyát, de minekünk nincs olyanunk, meg magánál tartja a kutyát. Mondja, hogy ne nézzenek rám ne érjenek hozzá, majd a kutya oda jön, ha akar. Azt mondják Caesar sokkal híresebb, meg hozzáértőbb, mint Victoria.
Szerintetek melyiknek kell inkább hinni, melyik a jobb módszer?
Victoria egyértelmű, mertő kutyát nevel, és nem a körítéssel foglalkozik, nem gyárt ködöt, az energiákból, hanem érti, és használja a kutyák viselkedését.
Ezek az energiák, és csodaszerű megjavulások a médiának szólnak, és nem a valóságnak.
Victoria módszereit nem ismerem, de Caesar nagyon jó, az biztos. Sokat lehet belőle tanulni.
Az energiás dolognak pedig, igenis van értelme. Nem minden kutya való mindenkinek, és parancsolgathat a gazi amennyit csak akar, meg adhat jutalom falatot amennyit csak akar, ha nem megfelelő a kisugárzása, a kutya nem fog rá hallgatni.
Ez tény.
Caear-ral kapcsolatban a "csodálatos" szó utalás erre a "hókuszpókuszra", amit levág a kutyanevelés körül. Ezzel nem értékítéletet mondok, mert én elhiszem, hogy van benne valami, és van, aki ez alapján érti és tanulja meg a kutyára való ráhangolódást.
Viszont van, akinek ez sok, és már-már terhes. Olyan "ködösítés" valóban. Én is ebbe a táborba tartozom. Victoria Stillwell ugyanazokat a dolgokat alkalmazza, csak a "hókuszpókusz" nélkül, ugyanolyan hatékony, és az ő módszereiben is ugyanakkora szerepe van energiáknak és miegymásnak, maximum nem nevezi meg ezeket, vagy nem ezen a néven említi őket...
Nekem szimpatikus, és a módszereivel tanítottam a most egy éves blökimet, nagy sikerrel!
Szóval ízlése szerint mindenki azt választja, amelyik stílus neki jobban bejön, ami az alkatához jobban illik, mert mindketten jók!
Engem egyik sem villanyoz fel. Persze tanultam azért sok okos dolgot ezekből, de egyik sem tudta pótolni azt, amit egy kiváló kutyakiképző, Kolozs Noémi a gyakorlatban megtanított nekem és amire rájöttem magamtól, mert akartam megoldani a problémákat és küzdöttem azért, hogy rájöjjek a "titokra". És érdekes, a titkot mindegyik elhallgatja. Nem a trükkökön van a hangsúly meg az energiákon, hanem azon, hogy a gazdi megtanuljon önmagában annyira hinni, hogy képes legyen mindig minden körülmények között az akaratát érvényesíteni. Ez inkább emberi pszichológia, de a kutyanevelésben ezen múlik minden. Aztán persze adott szituációk kezelésére sok filmet meg lehet nézni, sok könyvet el lehet olvasni, de ha ezt a belső kisugárzást nem sajátítja el az ember, amit érdekes hogy ezek a kuruzslók sosem hangsúlyoznak, akkor sosem lesz valódi kontrollunk a kutyánk felett, sem valódi tekintélyünk. Enélkül pedig nem megy, hiszen ez az alapja az egésznek.
Én abban sem hiszek, hogy odaadom a kutyámat egy kiképzőnek és "készen" visszakapom. Mert ha én nem tanulom meg, engem nem tanít meg senki, miként bánjak a kutyámmal, akkor a rendbe tett kutyám pillanatok alatt újra felveszi azokat a rossz szokásokat, ami miatt odaadom rendbe tenni. Nem hiába mondják ugye, hogy a kutyaiskola is valójában gazdaiskola, mert egy olyan gazda, aki nem képes helyesen bánni a kutyájával és nincsen tekintélye, a legjobb kutyát és néhány nap alatt akaratlanul problémássá teheti.
Nekem a nő kifejezetten ellenszenves,nem tudnám megmondani,miért.
Nem a módszere,hanem ő maga emberileg.
Viszont mindketten pazarul megélnek a dologból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!