Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Caesar Milan vagy Victoria...

Caesar Milan vagy Victoria Stillwell?

Figyelt kérdés

Egyik embertől ezt hallok, hogy sokkal jobban képez, tanít, a másiktól mást. Azt mondják néhányan, hogy Victoria, csak vinnyog a kutyákkal, meg oda áll, csípőre tett kézzel, és dirigál, meg csak jutalommal tud nevelni, esetleg büntetéssel. És csak kis kutyákat, komoly problémás kutyákal nem foglalkozik annyira.

Caserrol azt hallom, Ő sokkal jobban tanít, elmondja az energiákat, a leki egyensúly a fontos, a gazdinak, meg a kutyának. Sokkal jobban elmagyarázza, hogy a kutya az csak kutya, meg falkatag, és a kutyáktől nem kell félni, meg pk nem foglalkoznak azzal, hogy ha egyszer megharaptak, elfelejtik, nem kell félni tőlük mert ők a "jelenben" élnek. Meg azt monndják túl kemény a kutyákkal, mert rájuk szól, hogy HÉ, meg meglegyinti őket, hogy kihozza őket az ugatásból. Ha elviszi sézálni a kutyákat, megrántja a pórázt, ha a másik kutyára néz, meg futópadra teszi a kutyát, meg huzatja magát görkorival. Sokan azt mondják, rohadt sokat érnek vele az emberek, mert Ő elviszi a falkájába a kutyát, de minekünk nincs olyanunk, meg magánál tartja a kutyát. Mondja, hogy ne nézzenek rám ne érjenek hozzá, majd a kutya oda jön, ha akar. Azt mondják Caesar sokkal híresebb, meg hozzáértőbb, mint Victoria.

Szerintetek melyiknek kell inkább hinni, melyik a jobb módszer?

2010. júl. 25. 15:39
1 2 3 4 5 6 7
 1/62 anonim ***** válasza:
58%
szerintem mind a ketten nagyon jók de inkább Caeser:)nem hiába "csodálatos kutya doki":)
2010. júl. 25. 15:41
 2/62 anonim ***** válasza:
56%

Victoria egyértelmű, mertő kutyát nevel, és nem a körítéssel foglalkozik, nem gyárt ködöt, az energiákból, hanem érti, és használja a kutyák viselkedését.

Ezek az energiák, és csodaszerű megjavulások a médiának szólnak, és nem a valóságnak.

2010. júl. 25. 15:45
 3/62 anonim ***** válasza:
65%
Nekem Cesar Milan módszerei túl érthetetlenek. Engem ez a jó/rossz energia egyáltalán nem érdekel. A kutya akkor is viselkedjen 100 százalékosan jól, ha belőlem árad az ultrarossz energia. Én nem is veszem figyelmbe ezt az energiás dolgot. Victoria Stillwell módszerei inkább tényeken alapszanak. Ha jó a kutya, dícséret és jutalom, ha rossz a kutya, akkor büntetés. Ennél egyszerűbb nincs is. Persze érteni is kell valamennyire a kutyákhoz, különben Victoria módszerei is kínainak hangzanak. Szóval én Victoria-ra voksolok. Az ő módszre közelebb áll hozzám.
2010. júl. 25. 15:45
 4/62 anonim ***** válasza:
59%

Victoria módszereit nem ismerem, de Caesar nagyon jó, az biztos. Sokat lehet belőle tanulni.

Az energiás dolognak pedig, igenis van értelme. Nem minden kutya való mindenkinek, és parancsolgathat a gazi amennyit csak akar, meg adhat jutalom falatot amennyit csak akar, ha nem megfelelő a kisugárzása, a kutya nem fog rá hallgatni.

Ez tény.

2010. júl. 25. 15:51
 5/62 anonim válasza:
50%
szerintem mind kettő jó de azért victoria is foglalkozik problémás kutyákkal !nézd meg a póráz két végén című műsort a spektrumon!
2010. júl. 25. 15:55
 6/62 anonim ***** válasza:
75%

Caear-ral kapcsolatban a "csodálatos" szó utalás erre a "hókuszpókuszra", amit levág a kutyanevelés körül. Ezzel nem értékítéletet mondok, mert én elhiszem, hogy van benne valami, és van, aki ez alapján érti és tanulja meg a kutyára való ráhangolódást.

Viszont van, akinek ez sok, és már-már terhes. Olyan "ködösítés" valóban. Én is ebbe a táborba tartozom. Victoria Stillwell ugyanazokat a dolgokat alkalmazza, csak a "hókuszpókusz" nélkül, ugyanolyan hatékony, és az ő módszereiben is ugyanakkora szerepe van energiáknak és miegymásnak, maximum nem nevezi meg ezeket, vagy nem ezen a néven említi őket...

Nekem szimpatikus, és a módszereivel tanítottam a most egy éves blökimet, nagy sikerrel!

Szóval ízlése szerint mindenki azt választja, amelyik stílus neki jobban bejön, ami az alkatához jobban illik, mert mindketten jók!

2010. júl. 25. 15:55
 7/62 anonim ***** válasza:
68%
Caesar Milan-t még nem láttam dolgozni. Victoria tanácsaiból láttam pár részt, kipróbáltam és működött. Caesar Milan-t honnan lehet letölteni?
2010. júl. 25. 16:01
 8/62 anonim ***** válasza:
43%
Én egyiket sem tartom nagyra. Jól meggazdagodnak, jó nekik de ennyi. Inkább egy egyszerű kutyanevelési könyv vagy kutyaiskola. Mert nehogy már a nagy sztár annyiből megállapítsa nem én vagyok a főnük hogy sétán előttem megy a kutya. És még sorolhatnám. Ezek inkább szenzációhajhász emberek és nem is értem azokat akik istenítik őket. Sokkal egyszerűbben is lehet tanítani a kutyát.. Ilett ve az egyértelmű, ösztönös dolgokból nem kéne ilnye nagy dolgot csinálni.
2010. júl. 25. 16:05
 9/62 anonim ***** válasza:
91%

Engem egyik sem villanyoz fel. Persze tanultam azért sok okos dolgot ezekből, de egyik sem tudta pótolni azt, amit egy kiváló kutyakiképző, Kolozs Noémi a gyakorlatban megtanított nekem és amire rájöttem magamtól, mert akartam megoldani a problémákat és küzdöttem azért, hogy rájöjjek a "titokra". És érdekes, a titkot mindegyik elhallgatja. Nem a trükkökön van a hangsúly meg az energiákon, hanem azon, hogy a gazdi megtanuljon önmagában annyira hinni, hogy képes legyen mindig minden körülmények között az akaratát érvényesíteni. Ez inkább emberi pszichológia, de a kutyanevelésben ezen múlik minden. Aztán persze adott szituációk kezelésére sok filmet meg lehet nézni, sok könyvet el lehet olvasni, de ha ezt a belső kisugárzást nem sajátítja el az ember, amit érdekes hogy ezek a kuruzslók sosem hangsúlyoznak, akkor sosem lesz valódi kontrollunk a kutyánk felett, sem valódi tekintélyünk. Enélkül pedig nem megy, hiszen ez az alapja az egésznek.

Én abban sem hiszek, hogy odaadom a kutyámat egy kiképzőnek és "készen" visszakapom. Mert ha én nem tanulom meg, engem nem tanít meg senki, miként bánjak a kutyámmal, akkor a rendbe tett kutyám pillanatok alatt újra felveszi azokat a rossz szokásokat, ami miatt odaadom rendbe tenni. Nem hiába mondják ugye, hogy a kutyaiskola is valójában gazdaiskola, mert egy olyan gazda, aki nem képes helyesen bánni a kutyájával és nincsen tekintélye, a legjobb kutyát és néhány nap alatt akaratlanul problémássá teheti.

2010. júl. 25. 16:06
 10/62 anonim ***** válasza:
65%

Nekem a nő kifejezetten ellenszenves,nem tudnám megmondani,miért.

Nem a módszere,hanem ő maga emberileg.

Viszont mindketten pazarul megélnek a dologból.

2010. júl. 25. 16:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!