Egy nyúl minek számít inkább - emlősnek vagy rágcsálónak?
Általános iskolából az rémlik, hogy melegvérű emlősnek mondtuk. A való életben viszont abszolút egy rágcsáló benyomását kelti:
Először is, ami a legegyszerűbb ismertető jegy és a megnevezésben is benne van : MINDENT SZANASZÉJJEL RÁG. 🙄
Szétrágja a kábeleket a 3V-os DV tápon át a 12 eres adatkábeleken keresztül a 230VAC-os kettős szigetelésű hálózati tápkábelig. MINDENT (amire legalább 1% esély van, hogy elérje).
De a miénk még az ajtónyílásnál a fal élénél is kirágja a vakolatot. (vannak is elég szembeötlő lerágott hiányok) Legutóbb meg már a faparkettát akarta valahogy megharapni (!nem kaparni, egyértelmű volt, hogy maga alatt a sima faparkettába próbál beleharapni), amíg rá nem ß$tam a fejecskéjére, hogy hagyja már abba a hülyeségét.
A másik meg, hogy a külseje is olyan rágcsáló benyomását kelti : az a dagi testfelépítése, a hörcsögszerű, akaratos pofája, a __HATALMAS__ nagy tokája, meg a kis pofazacskószerű valamije a szájánál.
Plusz az evése is olyan : néha fogja maga előtt azt a pille babszerű nemtudommit, amit kap, és rágja mint a motolla. Fiatalon meg még az volt, hogyha almát kapott, akkor teljesen elborult az agya, és KIGUVADT szemekkel úgy ette, hogy majd belefulladt.
#30 : bizonyos bogaraknál BIZONYOS értelmezésben még talán igaza is van.. 😆
Én pl. a bűzpoloskát (otthogy csak úgy hívom h. a "qrvabogár") állatszámba SE veszem.
Amikor már harmadszorra pattan bele a szemembe/számba a lámpáról, ami körül áhítattal köröz ÖSSZE-VISSZA-RÉSZEGEN és telebüdösíti az egészet... na akkor el szokott borulni az agyam : fogom, fölszúrom egy nagyobb gombostűre, majd miközben azon ficánkol a hülye lábaival, kinyitom az ablakot és kipöccintem a harmadikról.
A nyúl nem nyuszi.
A nyuszi nem nyúl.
Tehát nem nyuszi/nyúl, hanem a nyuszi és a nyúl.
Jaa! Hogy a háziasított, kenyérformába lekuporodó nyúl a "nyuszi", a nagy vadnyúl pedig a "nyúl".
Így már értem. Köszi! 👍
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!