Egy 5 hetes vetélés szülésnek számít a tengerimalacoknál?
Ugye van az a dolog, hogy 10 hós koráig, ha nem szül, akkor már nem is fog tudni, mert becsontosodik a medencéje és képtelen lesz megszülni a későbbiekben a babákat.
Na most tegyük fel, hogy egy 5 hónapos tengerimalac elvetélt kb 5 hetes kicsiket.
Akkor ha 9-10 hósan véletlenül újra terhes lesz, akkor 11-12 hónaposan képes lesz még szülni?
Ha nem, akkor honnan fogom tudni, ha császárra kell vinni?
Úgy volt, hogy lány a második is.
De most azt látom, hogy nem tudom, hogy ez dominancia vagy meg akarja ugrani.
De amelyiknek volt vetélése, az csattogtatja a fogát a másikra. Miközben a másik hátulról akár rámenni, szóval így forognak körbe és nem tudom, hogy ez veszekedés vagy párzás próbál lenni.
De ha mégis fiú és már megtörtént, akkor mi mást tehetnék.
Kedden mennek dokihoz.
Addig betettem közéjük az elválasztó rácsot, amit ezerrel rágnak, főleg az elvileglány.
Abba maradt ez a veszekedős akármi, sírtak egymás után, kivettem az elválasztó rácsot.
Szerintem csak egy kis vita volt, ami már megoldódott.
Elolvastam, 15 naponta 2 napig "menstruál" a tengerimalac nőstény, ezen belül is csak 6-12 óra az, amikor magára engedi a hímet.
Ha valami volt, annak már vége, de most megfigyelem őket két hét múlva, ha megint előjön ez a valami vagy ha a biztoslánynak elkezd nőni a hasa, akkor szét lesznek választva és mennek dokihoz.
De szerintem lány, többször megnéztem és egyforma nekik, szóval valószínűleg csak egy kis vita volt.
Most még úgyse tudná a doki megmondani, ha most esett volna teherbe.
Meg azt is elolvastam, hogy 10 hónapos koráig nem szülnie kell, hanem teherbe esni, mert 1 éves koráig kell szülnie, vagyis nem kell, de utána már nem is szabad, ha előtte nem szült.
Amúgy, ha tegyük fel, terhes lett, szerintetek melyik a kockázatosabb:
1. Megszül a nőstény, a hím pedig ivartalanítva lesz, a picik közül a nőstények itt maradnak, a hímeket elajándékozzuk.
2. A nőstényt ivartalanítjuk, mielőtt szülhetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!