Meddig számít kölyöknek egy tengerimalac, amíg teljes bizonyossággal magamhoz tudom szoktatni, kézhez szelídíteni?
Azt tudom, hogy legkorábban 4 hetesen lehet elválasztani, de van ennek egy felső határa is?
Mármint tudom, hogy sokszor felnőtt malacoknak is keresnek új gazdit, szóval biztos a felnőtt is meg tudja szokni az új helyzetet, de meddig van ez a könnyű gazdiváltós időszak, meddig kölyök egy tengerimalac?
És még az se mindegy, hogy a születése utáni hetekben milyen kapcsolata volt emberekkel. Ha mindig felvették, dédelgették, akkor hozzászokott, hogy nem kell félni az embertől. De ha csak elvolt valahol bezárva, akkor 1 hónapos korára már kialakul egy természetes félelem a személyes térbe kerülő nagyobb élőlényektől, amit aztán nem nagyon tud levetkőzni később se. Tipikus zsákmányállatként ez várható is.
Nekem macskával volt úgy, hogy nagyapámnál a padlásra fialt a macska, valamiért csak 1-et. Nagyapám nem mászkált fel a padlásra, utána mikor a kismacska már járni tudott, akkor ember láttára mindig bebújt egy régi patkánylyukba. Kb. 1 hónapos korában meguntam, felbontottam a vályogot, kiszedtem, és levittem a földszintre, aztán később elhoztam magamhoz. De soha életében nem volt barátságos, dorombolós, mindig menekülni próbált, ha felvettem. Az 1 évvel fiatalabb testvére a földszinten született, emberhez volt szokva, az nagyon barátságos, bújós lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!