Ki tudnátok egészíteni még ezt a listát? (Dínók)
Magam szórakoztatására elkezdenék írni egy könyvet a késő krétakori kanadai dínókról. Antropomorf lények szerepelnének benne és csak a saját fajtársaikat értenék. Nem hinném, hogy valaha is kiadnám a könyvet nincs is tervem vele, de ha már csinálom csináljam profin. Nem szeretnék 2 különböző kontinensen élő dínokat keverni és az idő egyenest se bojgatnám meg szóval utánna néztem milyen dínók éltek 70-60 millió évvel ezelőtt Kanada környékén.
Ezeket találtam:
Emlősök:
Alphadon
Alticonodon lindoei
Clemensodon
Dakotamys
Didelphodon
Schowalteria clemensi
Dinosaurusok:
Ankylosaurus
Pachyrhinosaurus
Gorgosaurus
Yutyrannus
Északi tyrannosaurus-rex=fiktív faj a T-rex alfaja
Edmontosaurus
Alamosaurus
Hesperonyichus
Chirostenotes
Madarak:
Alexornis
Pterosaurusok:
Sajnos pterosaurusokat nem találtam.
Ha valamivel kitudnatok egészíteni vagy javítani azt megköszönném.
9
Te vagy az a pikkelyszektás?
12
A tény az, hogy tollaik vagy legalábbis toll szerű képződményeik voltak egyek dínó fajoknak.
Szegényke azután kezdte ezt, hogy tollakat kapott a T. rex az Jurassic World film múltbéli jelenetében.
És szegényke, ha tudná, hogy jó eséllyel mind tollas volt, ső a Pterosauria-k pycnofibres-e is nevezhető tollnak..., mert ha homológ a tollakkal, akkor az.
17
Mi haladunk a tudománnyal te viszont le maradtál.
Vedd például ezt régen azt hitték a Földre, hogy lapos most meg tudjuk, gömbölyű (kisebb eltérésekkel)
Régen azt hitték a dínók pikkelyesek és semmi közük a madarakhoz most viszont tudjuk, hogy tolladak és a madarak a dínókról fejlődtek ki jó maguk is azok bizonyos értelemben.
19
Te vagy a ,,laposföld hívő" nem haladsz a tudománnyal. Rengeteg bizonyíték van a tollakat és régebben is kerültek elő tollas leletek csak nem tudták, hogy Zilah és szépen le tördelték a csontokról. Égyépkent mi nem igaz ezekben szerinted? Ezek a tények!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!