Mindent szeretnék megtudni a csuklyás patkányokról!
Tudok róluk 1-2 dolgot, de ki kéne egészíteni a
tudásomat! Mit kell tudni MÉG róluk?
Hát... a legfontosabbakat tudod :D (Társ, alom, állatorvos) Talán a kajájukkal kapcsolatban nézd át mit lehet és mit nem (elég hosszú a lista), nagy általánosságban: ami puffaszt az nem, ne adj nekik túl sok zöldet, mert hasmenésük lesz, sima vízben kifőtt csont, kis hús, kis sajt, megfelelő táp mellett heti 1-2 alkalommal mehet nekik, a tápjuk inkább pellesített táp legyen, azt nem tudják kiválogatni. Függőágy, búvócsövek legyen a kecóban, ha rácsos polcai lesznek, azt fedd le kartonlappal - ezt cserélned kell majd, faházat ne használj, variáld a ketrec berendezését, hogy izgis legyen. Hirtelen ennyi jutott eszembe :)
2013. okt. 12. 09:56
2/12 A kérdező kommentje:
A leglényegesebb dolgokat tudod, hirtelen nekem sem jut több eszembe. Esetleg regisztrálj föl ezekre a fórumokra, olvasgass, kérdezz nyugodtan, szívesen válaszolnak:
www.ratmania.hu
www.rodentologia.hu
2013. okt. 12. 17:17
2013. okt. 12. 17:19
Nekünk legjobban a forgács vált be, de olyan amit ilyen állatgyógyászati cég csinál... jah és portalanított (mindneképp jó mert egyik patim sztem allergiás:D ) Vettünk belőle 100 l-es kiszerelést a pécsi kertvárosi tesco-s boltban:) Kaját nézve nem válogatósak... annyi, hogy a fogkoptatót akármilyet vettünk, nem kedvelték (egyik se pedig 4 fiú rakoncátlankadik nálunk:) ) ezért rászoktunk a csontokra....nah az tök vicces mikor a 3* akkora csülök csontdarabbal próbálnak ugrálni a szinteken....akkorát zakóznak, hogy na:) a függőágyakat imádják, van egy kisebb (hörinek való) meg egy nagyobb...naná, hogy a hörinek valóra másznak rá 3-an a negyedik meg ált már nem mer rámenni mert leesne...de persze a másiakt is használják...
Amúgy lehet én vagyok tudatlan, de a csuklyás patkány az csak egy mintázat fajta nem? Ugyanis nekünk van 1 albínó 2 csokibarna dumbó(ők tesók) meg 1 csuklyás dumbó pati:) Az utolsó nagyon aktív,néha túlságosan is:D de olyan mint egy hűséges kiskutya:)
Igazából annyi, hogy ki kell tapasztalnod, hogy milyen jellemük van...nekünk mind a 4 külön jellem és külön kell hozzájuk viszonyulni....ezt úgyse lehet előre megmondani,hogy miylen lesz...4-ből 2 az oylan, hogy ismán kiemeld a ketrecből a 2 tesó meg inkább elbújik....de ha kaja van ott toporzékol mindegyik... tudom mikor ki verekszik össze a másikkal és ált. h miért....tehát mind különböző jellem
2013. okt. 14. 14:51
Jah még annyi, előző vagyok, hogy minél nagyobb (minél magasabb) ketrec legyen:) Vőlegényem csinált nekik egy nagyot: 80 *60* 100
2013. okt. 14. 14:53
7/12 A kérdező kommentje:
Mr megvan rendelve a ketrec,az biztos,hogy tuti kis kecó!Jól fogják érezni magukat,az fix!Köszönöm szépen!Jah és az a csülökcsont,szakadtam rajta!De volt már 2 hörim is,azokat is ki kell ismerni,de gondolom nem annyira mint a patit.Azt nem tudom hogy a csuklyás az egy szíváltozat e ,de mindegy,nekem az lesz!
A csuklyás egy színváltozat :D Van sok más szín is: burmai, sziámi, himalájai, vadas, fahéj, husky stb. Vannak minták: maszkos, berkshire, kapucnis, blazed, stb. Szőrítpusok: standard, rex, dupla rex, fuzz, kopasz, szatén, stb. Fültípusok: Standard, dumbo. A választék iszonyat széles, csak győzzél választani :D
2013. okt. 14. 20:30
És a legfontosabbat mindenki kifelejtette, NE kereskedésből vegyél patit.. SOHA NE kereskedésből!! Ne támogasd az idióta szaporítókat és eleség állatokat gyártó b*rmokat. Rengeteg véletlen alom, hobbi tenyésztő és tenyésztő van.
2013. okt. 15. 21:11
Igazából nekünk mind a 4 kereskedésből van....nem találtam a közelben olyat aki adna el...kerestem hirdetést...Komlóról akartam venni, de az emberke későn/ vagy nem is írt vissza, már nem tudom...és úgy lett a 3 rosszcsont és 3 héttel a 4. ... a 4. máshonnan lett volna, az kézhez szoktatva lett volna,magánembertől, de kiderült, h a szülei tesók...na így nem mertem bevállani másik 3 mellé, hogy tudom, hogy kettyós is lehet... így a 4. is kereskedésből lett és SOHA nem bántam meg, mert a picike a legjobban olyan, mint a hűséges kiskutya...Tudom, hogy ezzel sajna másik 4 fog a helyükre kerülni...de én úgy fogom fel, hogy 4 kis vacakot megmentettem a kígyóktól akármitől, vagy csak egy rossz gazditól stb...Tudom, hogy jobb lett volna oylan embertől venni akinek véleteln született, de komolyan nem találtam a közelben, vagy csak nem rakják fel hírdetésbe, pedig Pécs nem is kicsi...ÉS mivel Vőlegényemmel hazajárunk így Balatonboglárig minden útba esett volna.....Így alakult...most nézve, örülök, hogy nem máshonnan kutattam őket össze:)
2013. okt. 16. 10:48
Kapcsolódó kérdések: