Ki tudnátok egészíteni még ezt a listát? (Dínók)
Magam szórakoztatására elkezdenék írni egy könyvet a késő krétakori kanadai dínókról. Antropomorf lények szerepelnének benne és csak a saját fajtársaikat értenék. Nem hinném, hogy valaha is kiadnám a könyvet nincs is tervem vele, de ha már csinálom csináljam profin. Nem szeretnék 2 különböző kontinensen élő dínokat keverni és az idő egyenest se bojgatnám meg szóval utánna néztem milyen dínók éltek 70-60 millió évvel ezelőtt Kanada környékén.
Ezeket találtam:
Emlősök:
Alphadon
Alticonodon lindoei
Clemensodon
Dakotamys
Didelphodon
Schowalteria clemensi
Dinosaurusok:
Ankylosaurus
Pachyrhinosaurus
Gorgosaurus
Yutyrannus
Északi tyrannosaurus-rex=fiktív faj a T-rex alfaja
Edmontosaurus
Alamosaurus
Hesperonyichus
Chirostenotes
Madarak:
Alexornis
Pterosaurusok:
Sajnos pterosaurusokat nem találtam.
Ha valamivel kitudnatok egészíteni vagy javítani azt megköszönném.
Kezdésnek ajánlom a Wikipedia-t ott megnézni kanadai lelőhelyeket és miket találtak ott.
Másodjára hozzáértőket megkérdezni illetve tanulmányokat olvasni.
Eléggé nagy hibák vannak a listán. Fejből jobb listát tudnék összehozni. Pl. a Yutyrannus mit keres kréta végi Észak-Amerikában? Alamosaurus csak a kontinens déli részén élt. Pterosauruszokból is legalább 2 család élt a krétakor végén. (Azhdarchidae, Tapejaridae és rémlik valami Nyctosauridae töredék is.) Madarak mért vannak külön a dinoszauruszoktól? Alexornis ráadásul nem is madár, hanem nem madár Avialae.
Szóval olyan hibák vannak melyet még Wikipedia kutatás is ki tud küszöbölni.
Nagyon nem pontos ez az összeállítás és vannak fogalmi tévedések, de kiindulásnak ez is megteszi.
2
Akkor azt a listát leírnád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!