Kérlek! :' ( sírtam is. Anyukám nagyon túletette a halaimat, borzalmasan nagy a hasuk?
Nem vagyok biztos benne, hogy úszórothadásos.
Kérdező: A hím guppidnak mindig ilyen volt a színe, farokúszója? Többi halon látod valami jelét úszórothadásnak? Milyen halaid vannak (valami megtéphette)?
Guppit, neont, pink dániót ki tudtam venni.
Mekkora az akvárium?
Amíg nem bizonyosodsz meg róla ne kezeld őket semmivel, mert az csak hab lesz a tortán.
Úgy látom, nem vészesen zabálták magukat túl, valószínűleg a sok kaja lesüllyedt és utána már nem érdekelte őket. Szerintem jó eséllyel nem lesz bajuk, de egy ilyen esetbe akár bele is halhatnak, ezért igyekezz a legközelebb megakadályozni, vagy ha bekövetkezik a baj, akkor a fölösleget azonnal kiszedni.
A talajporszívózás és a vízcsere fontos, a sok kaja elkezd majd bomlani az akváriumban, és megmérgezi a vizet.
És igen, egy hal képes annyit enni, amennyi megárt neki. Nem azért mert nem emlékszik rá, hanem mert az ösztöneik így működnek, a természetben ez a helyes túlélési stratégia. Egy sokkal okosabb kutya, sőt ember is képes elcsapni a hasát, ha minden finomságot elé raknak. Nem tudom, ismeritek-e a szólást, hogy "Hány mint a lakodalmas kutya". A halak nem képesek hányni, ha a sok kajával nem birkózik meg az emésztőrendszerük, akkor elpusztulnak.
Nincs itt úszórothadás, ne aggódj. A másik kérdésednél láttam, hogy a hím guppid teljesen egészséges.
Hallgass Platypus-ra és nem lesz gond.
Üdv,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!