Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Kérlek! :' ( sírtam is....

Kérlek! :' ( sírtam is. Anyukám nagyon túletette a halaimat, borzalmasan nagy a hasuk?

Figyelt kérdés
segítsetek kérlek! nagyon ktéségbe vagyok esve (a segítseteket a kérdésben azért nem írtam ki rendesen, mert akkor nem engedi meg kitenni) van 2 kis guppim és nekik vettem tegnap ivadéktápot. anyukám msot mondta el (eddig titokba tartotta) hogy megakarta nézni, hogy mi az és bele akart pöckölni erre nagyon sok belement az akváriumomba (amelyikben a nagyok vannak) és azt mondta beterítette az egyharmadát szinte az akvárium tetejének amiből persze jóllaktak a halak. istenem, borzalmasan nagy a hasuk, szinte mintha gömbhalak lennének! kérlek segítsetek mit tegyek!! ivadéktáp volt :'( annyira szomorú vagyok, már veszekedtünk is szüleimmel.
2011. jan. 25. 16:07
1 2 3 4 5
 11/44 tetris ***** válasza:
16%

Anyu nem akart rosszat, csak kétbalkezes volt. A halak meg minek ették meg az összes kaját? Miért nem volt elég annyi, amennyitől nem lesz kerek a hasuk?

Lehet, hogy megúszod a dolgot azzal, hogy pár napig nem akarnak majd enni. Lehet, hogy teli fogják fosikálni az akváriumot.

Az is lehet, hogy te nem adsz nekik eleget enni, és most, hogy végre eljött számukra a habzsi-dőzsi, jól bekajáltak. Szegény anyádat meg itt hibáztatod!

2011. jan. 25. 16:21
 12/44 A kérdező kommentje:
köszi szépen, ez most jól esett. te nem tudod miket szokott csinálni (nem ez volt az első). nincs minden rendben itthon, de nem fogom ezt az orrodra kötni. köszöntem
2011. jan. 25. 16:26
 13/44 Bán Máté ***** válasza:
54%
sztem anyud hibája volt
2011. jan. 25. 16:30
 14/44 anonim ***** válasza:
39%

"A halak meg minek ették meg az összes kaját? Miért nem volt elég annyi, amennyitől nem lesz kerek a hasuk?"

Őőő..ha ismernéd a halakat..mindent elfelejtenek 3 mp alatt.

2011. jan. 25. 16:30
 15/44 anonim ***** válasza:
70%

tetris, a halak, főleg a kicsik nem tudják kontrollálni, hogy mennyit esznek. A túletetés gyakori probléma, sok hal pusztul el emiatt.

kérdező: nyugodj meg, ha csak egyszer történt ilyen, azt még kis szerencsével túlélik, semmi bajuk nem lesz. Most ahogy tanácsolták ne etess addig, amíg teljesen le nem megy a hasuk, majd nagyon kicsi adagokban kezdd újra.

2011. jan. 25. 16:31
 16/44 anonim ***** válasza:
100%

"Őőő..ha ismernéd a halakat..mindent elfelejtenek 3 mp alatt."

Őőő, ha te is ismernéd a halakat, akkor nem mondanál ekkora hülyeséget.

[link]

[link]

Egyszerűen csak ösztönösen annyit esznek, amennyit csak tudnak, mert a természetben nem tudják, mikor ehetnek legközelebb. Ráadásul ott nem lemezes szarokat esznek, ami a hasukban puffad fel, hanem nyers élő kaját, ami akkora, amekkora.

2011. jan. 25. 16:35
 17/44 A kérdező kommentje:

rendben van! azt is ajánlották, hogy talajporszívózzak és 50%- os vízcsere. szükséges? ivadéktáp volt, nagyon pici és 48 óráig bomlásmentes (legalábbis ez van ráírva) és 1 szemet se látok belőle (de persze azért még lehet vannak ám az aljzaton)

itt vannak a képek pár halról:

[link]

[link]

mindjárt jön egy a nőstény guppiról is

18/44 tetris ***** válasza:
A halak nem érzik azt, ha már degeszre ették magukat?
 19/44 A kérdező kommentje:
2011. jan. 25. 16:37
 20/44 Bán Máté ***** válasza:
A lány guppid hasas különitsd el és várd meg még megszületnek a picik és vaedd ki az anyukat és vegyél ivadék tápot etesd azzalőket fontos hogy különítsd el ő ket a többektől
2011. jan. 25. 16:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!