Hogy kell nyulat vágni?
Én maga vagyok a paradoxon.Régóta szaporítok nyulakat,rengeteg van,de még 1-et sem vágtam le. Öltem már meg néhányat,mert súlyos beteg volt,nagyon szenvedett,és választás elé kerültem,végig nézem,hogy szenved,vagy agyonütöm és megkímélem több órányi kínlódástól.Ígyis-úgyis elpusztult volna,csak a szenvedés ideje nem mind1.
Mellesleg van kutyánk,tengerimalacunk is. Meg egy rakat nyúl,ami változó(olyan 15-20db) van átlagban. Általában elajándékozom/eladom. Le még sosem vágtam. Apámra szoktam bízni az ilyet,de azt is akkor vágja,mikor én dolgozom. Én már csak a pörköltben látom viszont.
Az bakokat levágjuk,vagy ha kell valamelyik nyulász ismerősömnek,akkor megkapja. De az olyan baknak sincs értelme amelyik nem csinál kisnyulat,felesleges tartani.
Sajnálom őket,mert látom megszületni,napról-napra felnőni. Sokat foglalkozom velük,napi 3x széna,táp,víz...kiszoktam venni,megsimogatom,ha jól neveli a kisnyulakat,akkor meg van becsülve,nagy ketreceik vannak,tisztán vannak tartva. Kutyával jó haverok hálistennek. Szóval szőrgombócok és ezért nem vágom le őket. Valamiért a szőrös állatok nekem olyan ember közeliek,ellentétben a hal/disznó/csirkével/marha. Azokat nem sajnálom. Csak a nyulat meg a kecskét. Próbálom megérteni,hogy ők erre születnek,csak nah...amit látsz megszületni,felnőni...és a végén látod meghalni.
Mellesleg egy nyúl 3 évet él,ebből is látszik,hogy erre van kitalálva,ezért is olyan szapora.
Valamilyen szinten állatvédő vagyok,de ez nem az állatok megölése ellen van,hanem a tartása és gondozása ellen. Amíg él egy állat,addig bánjanak vele jól.
Amúgy a kultúra válogatja.Van a hol a kutya(kína),vagy a macska(olaszo) is eledel. De vannak eldugott törzsek ahol téged is megennének a kannibálok. Szóval kultúra kérdése. A nyúl szeretnivaló,azt meg majd mindenki eldönti,hogy mit csinál vele.
De ahogy Jigsaw mondaná: "Te döntesz! Élsz,vagy halsz?" - ez járjon a fejedben,ha mondjuk eltévedsz és 3 napja nem ettél,és ledobhatnál egy nyulat/akármit,amivel túlélheted.
Először is....Nem olvastam végig az összes választ, mert semmi közük nem volt a kérdéshez...
Másodszor...Különbséget kell tenni a hobbi és húsnyúl fajták között. Ez a túlbuzgó önjelölt állatvédőknek szól...A magyar nyúlhúsnak elég nagy híre van, mert a minősége messze felülmúlja a ketrecben tartott túltenyésztett külföldi nyanvadékokat. Okké hogy vannak a hobby nyulak, amik kicsik, cukik és bolyhosak, de egy 9 kilós magyar óriás direkt vágásra van tenyésztve, azt megnézném hogy kapja fel 1 húszonéves (magát nem tinip*csának mondó) csaj, úgy hogy össze-vissza karmol....A hobbinyulakat oké h nem vágják le, mert cukik és kicsik, de a húsnyúl-fajtákat ezért tenyésztik.
Harmadszor is, akinek nincs teljes körű rálátása a dolgokra, azt megkérem hogy ne szóljon bele, mert retek nagy hülyeségek lesznek belőle...
negyedszer....az elején olvastam 1 hozzászólást, h a parasztok stb....Kicsilány, ha a parasztok nem lennének, oké hogy húst nem tudnál enni, mert vega vagy(az a divat, más okod nincs is rá, csak másokat majmolsz mert ezzel menő leszel) de semmilyen zöldséget és gyümölcsöt se ehetnél, mert ezeket mind az általatok lenézett parasztok termelik, legyen az bármilyen zöldség vagy gyümölcs....Ha a "buta parasztok" nem lennének(akik magas színvonalú szakértelemmel ellátva végzik a dolgukat), vagy ha majd anyuci meg apuci nem tart el és nem dől a lé ingyen, megtanuljátok hogy mi miért van és lekerül a ködfátyol a kis tündérvilágotokról....
Igaza van az előttem lévőnek! Nekünk is van hobbi nyúlunk meg tenyészetre való is és nem gonoszságból vágjuk le hanem a szükség így hozza. Amúgy meg ha nagyapáink dédapáink nem vágtak volna állatokat és nagyanyáink dédanyáink nem főzték volna meg akkor most mi nem is tudnánk itt vitatkozni , ebbe gondoljatok bele! Meg h ülyeség ez is hogy ha muszáj akkor sem vágnátok le, hát én megnézném hogy ha már 2 napja korog a gyomrod akkor már mennyire szeretnéd megmenteni a számítógép és a telefon előtt érlelt életedet. Meg szerintem ha a nyúl lenne a helyünkben akkor ő is levágna minket :) És tényleg ez már elég szomorú hogy a sok minimax meg mindenféle liberális média nézők nem veszik észre hogy ezzel mennyire megy az agymosás hogy rávezetnek arra hogy mindent a boltban vegyél meg mert az jó és szép és aki meg vágja az mekkora szemét, csak nem látjátok hogy ti csak addig éltek amíg a bolt nyitva áll utána meg megy a túlélés a panelek között , míg egy ,,paraszt ,, ember kiröhög és ő fog tovább élni mert neki van józan esze. Utólag még annyit ha hívő vagy akkor meg pont tudnod kéne hogy Isten nem tiltotta meg az állat vágást, régen még áldozatokat is mutattak neki. Hogy Jézus vegetáriánus volt-e, vagy sem (nem volt az, halat egészen biztosan evett: „Mikor pedig még mindig nem mertek hinni örömükben, és csak csodálkoztak, megkérdezte tőlük: »Van-e itt valami ennivalótok?« Erre adtak neki egy darab sült halat. Elvette és szemük láttár a megette.” (Lk 24:41–43)),A Biblia az Özönvíz óta nem tiltja a húsevést.
"És féljen és rettegjen tőletek a földnek minden állatja az égnek minden madara: minden a mi nyüzsög a földön, és a tengernek minden hala kezetekbe adatott;
Minden mozgó állat, a mely él legyen nektek eledelűl; a mint a zöld fűvet, nektek adtam mindazokat." Mózes első könyve
.Szóval ezeken kéne elgondolkozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!