Hogy kell nyulat vágni?
Kedves Állatvédők!
Én is állatvédő vagyok. Szeretem az állatokat és igyekszem mindent megtenni, hogy jobb körülmények között éljenek. De! A húsért tartott állatok (még a nyulak is!) azért születtek meg, hogy megegyük őket. Ezért én az ő esetükben azt tartom fontosnak, hogy amíg élnek, jó körülmények között éljenek, amikor pedig le kell vágni őket, azt a lehető legkevesebb fájdalommal tegyék! Én magam nem tudnék megölni egyetlen állatot sem (ha a saját fogyasztásomat nekem kellne levágni, na onnantól mennék legelni), de aki igen, az attól nem rossz ember! Akkor rossz ember, ha kínozza a keze alá került állatot. De ha a tőle telhető legfájdalommentesebben levágja, hogy megegye, vagy mások megehessék, akkor ő nem követ el semmi rosszat, még akkor sem, ha én nem tudnám utánacsinálni.
Tudjátok, engem mi zavar? Az, hogy vannak még országok -pl. Afrikában- , ahol a hagyományok szerint nem ontanak vért, ezért a fogysztásra szánt állatokat megfojtják. Na, azok az állatok kínok között halnak meg, ez zavar.Nagyon. Ez ellen kellene tenni, meg az itteni állatkínzók ellen, akik sajnos túl sokszor megússzák, amit tesznek, mert a közvélemény úgy látja, hogy nem az ő dolguk. Na, ezek az emberek gusztustalanok.
De azok, akik a fogysztásra szánt állatokat lehetőleg szenvedés nélkül levágják, azok nem rossz emberek.
Egyébként a nyuszi le lett vágva,fájdalommentesen,nem is sivított.Akik a hülyeségeket ontották,és nem a kérdésre válaszoltak,hiába írták az okoskodásokat.Komolyan,sokkal egészségesebb húsa van(látszik),mint a hentestől vett,ki tudja,mivel etetetteknek (akár hallal is). Ez a nyuszi boldog volt míg élt,elég nagy ketrece volt,többször ki volt engedve az udvarba ugrálni.Sanyinak nevezte el az ismerősöm.És akkor ezért vagyunk lelketlenek?Nem kedvtelésből vágta le,és nem a szemetesbe dobta a húst,hanem majd megeszi!
Egyébként nekem is volt olyan időszakom,hogy nem ettem húst,csak akkor nem is volt semmi erőm,és nekem nem tetszik az az életmód.De attól még nem kritizálok senkit.Elég toleránsok (ugye erről is szól a trend) azok,akik állatkínzóknak titulálnak,miközben nem is kínuztunk semilyen állatot!
"A húsért tartott állatok (még a nyulak is!) azért születtek meg, hogy megegyük őket."...
Senkise születik azért hogy megöljék, nem tudom milyen felfogás ez... pfffff
Keveredtek a fogalmak.
Állatkínzásnak nevezzük azt, amikor szándékosan egy állatnak fájdalmat okozunk (lehet ez lelki vagy testi bántalmazás). A nyúl vágásnak is meg van a maga rituáléja. De például az már állatkínzás, ha úgy vágják le, hogy közben végig szenvedi az egészet. De úgy, hogy először "kikapcsolják az agyát", az már nem számít annak, hisz utána nem érez semmit. Lehet, hogy lelketlen a maga módján, aki megöl egy állatot. De a világ ilyen. Attól még nem lesz valaki rossz ember, ha húst eszik. Ezt nevezik táplálékláncnak.
Ugyan én ezt ellenzem, de tisztelem azokat, akik fájdalommentesen ölnek meg egy állatot - persze étkezés céljából. Én sokkal jobbnak tartanám, ha megszűnne a vágóhíd és a hentes üzlet. Nem kerülne naponta több száz állat vágóhídra (olykor feleslegesen), hanem mindenki annyi állatot ölne meg, amennyi kell. Hisz, ha végig gondoljuk, ha nem kel el az összes hús a polcokról az áruházakban azok a kukában végzik - meghalt egy csomó állat a semmiért. Szóval sokkal jobb lenne /már csak állatvédelem szempontjából is/ ha megfelelő mennyiségű állatot ölnének meg.
Szerintem ezen felesleges vitatkozni. A fejlődésünk közepette, a társadalom eljutott egy olyan szintre, amikor az embereknek van lehetőségük, hogy ne egyenek húst. (kb 50-60 évvel ezelőttig ez elképzelhetetlen volt) Ez az ő döntésük, semmi bajom nincs vele. Az már inkább problémásabb, hogyha ezen rétegek bizonyos tagjai úgy gondolják, hogy az ő rétegszokásuk a helyes, a világ egészével, múltjával szemben.
Volt az édesanyámnak olyan munkatársa aki szintén borzongott minden hústól, mert ahhoz "édi állatkákat" kell megölni. Sz életmódját ismervén nem hiszem, hogy a tévén kívül látott volna másutt ilyen "édi állatkákat". Az urbánus életmód igazi mintapéldánya volt, a média agy mosottja stb :)
Akkor döntöttem el, hogy nem leszek soha vegetáriánus, amikor be kellett mennem édesanyámhoz a munkahelyre, mert az említett díszpinty nem bírt 2 közepes!! méretű, bevásárlószatyrot elvinni a közérttől a buszmegállóig.(pedig nem kis darab :)
Viszont itt van a másik végletként ez egyik legjobb barátom, lány, 2-3 éves kora óta nem eszik húst, amióta megtudta, hogy az előtte kint szaladgált. Ennek ellenére semmi baja a "húsevőkkel", jó bevallom ő is elég panelgyermek, de ha kell, simán elkészít bármilyen húsételt, nem zavarja, ha húsban kell turkálnia, és bármikor képest ezt a témát humorosan, előítéletek és ostoba demagógiák nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!