Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Hogy kell nyulat vágni?

Hogy kell nyulat vágni?

Figyelt kérdés
Mire kell figyelni?Miben különbözik pl. a tyúkvágástól?
2008. aug. 9. 14:00
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
22%
én viszont támgatom azokat akik azt modnták hogy ne vágják le. lehet nyugodtan lepontozni ;) én sose lennék képes megölni egy állatot és aki csak egy picit is szereti az állatokat az sose lenne képes ilyet csinálni. és talán azért modnta az egyik válaszadó azt hogy inkább a boltit vedd meg mert annak a nyuszinak már úgyis midn1 viszont ennek még nem amit most akarsz levágni mert még él.
2008. aug. 9. 16:12
 12/65 anonim ***** válasza:
13%
Titeket kéne fejbecsapni meg levágni aztán kirántani. Miért kell az embernek mindent megenni? Miért nem elég a tyúk meg a disznó, amit megesztek?? Miért kell a nyulakat is? Ilyen szemét emberekkel van tele a föld... szánalmasak vagytok. Remélem belefulladtok a nyúlhúsba.
2008. aug. 9. 16:28
 13/65 A kérdező kommentje:
De akkor se lehet kb.35 nyulat etetni,felnevelni,eltemetni,semmi haszon nélkül!Én is jobban szeretnék velük játszani,meg ugrálni a fűben,de valmit enni is kell...ha adsz helyette húst,akkor majd esetleg elengedi cserébe.
2008. aug. 9. 16:30
 14/65 A kérdező kommentje:

Te nem láttál még olyat,hogy nyulat esznek?

Egyébként meg ezek a nyuszik kiskoruktól egy ketrecben vannak,nem tudom,hogy mennyire tudnának az erdőben megélni.

2008. aug. 9. 16:32
 15/65 anonim ***** válasza:
38%
Láttam már olyat hogy nyúlat esznek, megkapható a boltban, sőt vidéken sok helyen úgy tartják mint a csirkét és levágják. De nekem nem lenne szivem megenni, sem levágni! Mert ennyi erővel kutyát és macskát is ehetnék. Csirke, marha, disznó, azokat is sajnálom, és azt sem vágnám le, de az mégis más. Egyébként is amit e hentesnél megkapsz azt legalább nem te nyirtad ki. De azt nem értem az egészben hogy ha az ismerősőd kb 30 nyúlat tart ilyen célból, akkor tudnia kéne mit kell vele csinálni, meg hogy kell levágni.
2008. aug. 9. 16:38
 16/65 anonim ***** válasza:
84%

Szia!

Csak az előttem szólókat tudom ismételni, kis kiegészítéssel. Több tucat nyulat vágtam már le.

Szóval. A nyulat a hátsó lábánál fogva kell felemelni, úgy, hogy a fülei és a farka a másik kezed felőli oldalon legyenek. Másik kezedbe fogsz egy véső-, vagy szobrász fakalapácsot(vagy deszkát), de végső esetben a gumikalapács sem rossz, és ne használj fémkalapácsot.

A kalapáccsal tarkón vágod, ilyenkor a gerincoszlop kiugrik a fejből, és az idegszálakat elszakítja. Legtöbbször elég egy ütés, ha több kell, akkor az már nagy szenvedés az állatnak, szal erősen kell. Lényeg, hogy gyorsan csináld az egészet. Ezután még egy kicsit rángatódzik, de hamar leáll...

A nyakán lyukat vágsz, de lehet metszeni is, a legjobb, ha valamelyik verőértől a szíve felé szúrsz egy kicsit.

Persze fellógatod a két hátsó lábánál külön fogva, úgy, hogy a hasa legyen feléd.

Ezután elkezdheted a nyúzást. A lábán a bőrt körbe bevágod a csontig(ez kellemetlen rész, nincs jó hangja, ahogy a bőr után a csontot kezded nyiszálni) kb az ízület felett egy kicsivel, és a magad felőli oldalán egy, a körbevágásra merőleges bemetszést ejtesz a bőrön, tehát kb a lágyéka felé közelítve. Így már el tudod kezdeni a bőrt szép lassan, aprólékosan lefelé elvagdosni a bőrtől. a nemiszervét körbevágod(ha kell), a farkát rajtahagyod, és a bőrt a hasa közepén hosszában végigvágod. A vágás mentén kicsit kiszélesíted a bőrt, és így egy idő után le tudod húzni.

2008. aug. 9. 16:44
 17/65 anonim ***** válasza:
76%
Ezután bontod. De ezt majd mondja el vki más, mert nincs időm...:)
2008. aug. 9. 16:54
 18/65 A kérdező kommentje:
Az ismerősöm egyébként állatorvosi technikusnak készül,szóval nem kínozza az állatokat ok nélkül,hanem megmenti őket.Már vágott le szárnyasokat,de ez más.És léci,ne írjatok több 'inkább engedd szabadon'kommentet,ennyi is elég volt!
2008. aug. 9. 17:09
 19/65 anonim ***** válasza:
14%

Máris lehet lepontozni, nagyon nem érdekel.

Azt tudom mondani amit az előttem levő állatbarátok. Több száz nyúl megy vágóhídra, nem elég az!? Még nektek + 35-öt meg kell ölni. Gratulálok. Ha valakiben egy csöpp érzés is van, egy nagyon pici, az nem öl meg és eleve nem szaporít ennyi nyulat. Mint a parasztok, komolyan. Ott a húsbolt, nincs pénzetek venni, inkább szaporítjátok aztán megölitek. Ügyes... Várom a minuszokat.

2008. aug. 9. 17:39
 20/65 anonim ***** válasza:
87%

Nekünk is van/volt nyulunk mindig is és mi sem "engedtük szabadon" hanem levágtuk és megettük őket. Ugyanolyan mint a tyúk, disznó, marha stb.. Azok miért lennének mások??? Ugyanolyan hús bakker mint a nyúl. Mi a geciért kell annyira fönt akadni ezen a kérdésen. Istenem... "inkább engedje el őket". És?? aztán haljon éhen??? Inkább veszek 30 nyulat és tenyésztem őket a SAJÁT módszereimmel és nem halok éhen, minthogy minden hétvégén elmenjek a boltba és vegyek nyúlhúst aztán azt meg kitudja hányan tapperolták össze, meg minden lószart raktak bele. A nyúl is HÚS!! Azért van h megegyük!!! Aki meg sajnálja az állatokat legyen vegetáriánus. Én is szeretem az állatokat, sőt imádom de vmiből megkell élni nem gondoljátok?!?!?! A boltit vegye meg az aki akarja. Sokkal egészségesebb ha a saját nyuladat vágod le, nem a bolti szart eszed. Azok tuti sose láttak nyulat... Szal csak ne baszogassátok a kérdés feltevőjét, mert jogos, h nyulat vágnak!!!

Jöhetnek a mínuszok. Leszarom a toplistát!

2008. aug. 9. 17:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!