Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Hogy kell nyulat vágni?

Hogy kell nyulat vágni?

Figyelt kérdés
Mire kell figyelni?Miben különbözik pl. a tyúkvágástól?
2008. aug. 9. 14:00
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
19%
Az ember is hús. Na, azt esetleg nem akarod levágni, kedves előző válaszoló?
2008. aug. 9. 18:00
 22/65 anonim ***** válasza:
89%

Én is tartok nyulakat, amit majd szeretnék megenni is. Egyelőre nincs szívem levágni őket, bár még semmilyen állatot nem vágtam le soha... Ennek ellenére valami módon (akár szomszédi segítséggel), de be fognak kerülni a fagyasztóba!

Az itteni sok állatbarát közül hány van, aki vegetáriánus? Gyanítom nem sokan. A csirke miért más? Mert a helyi kultúrkörnyezetben ez a szokás? Kínában a kutyákat is megeszik, az arabok meg még a marhát se. Ha lecsapsz egy legyet, az nem "gyilkosság"? Pedig még csak meg sem eszed, csak "zavarta a közérzetedet"...

Egyébként ne jöjjön senki azzal, hogy inkább vegyek húst a boltban, előbb nézze meg az árakat, és gondolkodjon! Az a nyúl, amit erre tenyésztenek, sokkal rosszabb körülmények között él, mint az, amelyik a kistermelőknél van. Ráadásul a tenyésztő eladja és mire megveszed, már rengeteg kézen megfordult, mindenki rátette a maga hasznát, így azokat fizeted, akik a "szegény" nyuszikkal olyan szemét módon bántak. Mivel nekik gyarapodik a pénzük, még több nyulat szánnak ilyen célra, és máris ott vagyunk, hogy ez nem más, mint állatkínzás. Tehát azzal, hogy megveszed a boltban, pont arra buzdítasz, hogy még több nyulat kínozzanak. Ennél pedig sokkal humánusabb megoldás a házi tartás!

2008. aug. 9. 18:06
 23/65 anonim ***** válasza:
87%

Miért van olyan érzésem, hogy az itteni "állatbarátok" zöme tizenegynehány éves kispicsa? Egyikük sem vágott még disznót marhát ahogy nézem :), de majd eljön az az idő is amikor rákényszerülnek ők is, és megtapasztalják az élet ezen oldalát is.

Több ezer éven keresztül is megették az állatokat, most lett divat ez a vegetáriánusság... Csak nehogy aztán rosszul süljön el a dolog, nemsokára jönnek majd az esetleges megbetegedések a nem megfelelő táplálék összetétel miatt... Biztos évezredeken keresztül voltak hülyék az emberek, és most lettek okosak az utóbbi 2 évtizedbe :D

2008. aug. 9. 18:24
 24/65 anonim ***** válasza:
19%

Szerintem undorító dolog a nyúlvágás.

Régebben nekünk is voltak nyulak egyszer láttam a nyulvágást de elég is volt belőle.

Szegény nyulat fejjel lefelé lógatták aztán agyonütötték majd egy késsel megnyúzták utána kibelezték :S

A másik nyulat már nem engettem hogy levágják és így szépen a kiskedvencem lett.Mindig odajött hozzám nagyon aranyos szelíd fiúnyuszi volt mindig fel lehetett venni de alig bírtam el mert olyan nagyra megnőtt hogy még a pulikutyánknál is nagyobb volt.

Szegényke 9 évesen beteg lett és elpusztult :(

2008. aug. 9. 18:42
 25/65 anonim ***** válasza:
23%
Szegény nyuszika:( Én direkt nem eszek húst, mert nem akarok megenni egy ártatlan állatkát se!!! Minél többen leszünk vegetáriánusok annál kevesebb állatot fognak megölni:)
2008. aug. 9. 18:51
 26/65 anonim ***** válasza:
54%

Valahogy mostanában "trendi" állatvédőnek, és buzinak lenni!

Ezt kellett megérnem!

2008. aug. 9. 18:53
 27/65 anonim ***** válasza:
23%

Ja és nem vagyok tizenéves picsa... 21 vagyok és akkorse tudnék állatot ölni ha nem lenne más kaja...

amugymeg ha nem szaporítanátok a nyuszikat kevesebbet kellene levágni.

2008. aug. 9. 18:53
 28/65 anonim ***** válasza:
28%
Az állatvédelem nem a trendiségről szól képzeld... van akibe szorulét egy kis lélek is
2008. aug. 9. 18:54
 29/65 anonim ***** válasza:
22%

Igaza van az előttem szólónak!!!!

Csak mert van olyan ember, aki kiáll szerencsétlen párák mellett, azért még nem vagyunk rosszabbak senkitől sem! Nyilván más véleménye van azoknak akikbe kevesebb érzés szorult a kis tapsifülesek iránt, őket sem ítélem el. De legyenek tekintettel ránk is. Felőlem azt csináltok és azt esztek amit akartok, de nem kell fikázni azt aki nem tenné. ENNYI!

2008. aug. 9. 19:21
 30/65 anonim ***** válasza:
87%
A tyúkokat meg a disznókat meg a marhákat sőőőőőt a lovakat, kecskéket meg a halakat miért nem SAJNÁLJÁTOK??? A nyúl is ugyanolyan kaja mint a többi. Ráadásul annak nincs is semmi haszna. Nem ad tejet, nem tojik tojást, nem lehet rajta lovagolni/cipekedni sem semmit. Csak a húsáért tartják. Akkor meg minek azért h ott legyen hátul a ketrecben és ott "poshadjon"?
2008. aug. 9. 19:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!