Kislányom szeretne egy kisállatot/diszállatot. Kezdő még. Mit ajánlotok?
10éves.
kutyán és macskán kivül.
Nem sokan írtak madarat, érdekességképp megmutatom az én egyik "fiamat" (amúgy 3 fiú és 3 lány van, más-más mintázatúak):
Nálam született, tehát nem kereskedőtől van (a szülők se, ilyeneket jobb tenyésztőtől, házi nevelésből beszerezni). Ő nagyon szelíd, hívásra jön, tükör- és ropimániás, nem hangos (a közhiedelemmel ellentétben egyébként egyikük sem hangos, jól kell nevelni, tartani), lehet vele játszani is, simogatni (nagyon szereti pl. ha a tarkóját simogatom, olyankor lehajtja a fejét és felborzolja a tollait, meg forgatja a fejét, hogy hol kér még simogatást), időnként azt is megcsinálja, hogy reggel odalopakodik hozzám a párnámra, és az orromat vagy a homlokomat vakarászva ébreszt. Énekel is, de alapvetően egy nyugodt madár. Elvan a vállamon, de van, hogy odamegy a tévé elé, és megpróbálja elkapni a képernyőn mászkáló alakokat, vagy a számítógép monitorán a kurzort.
oltásokkal mi a helyzet?
van asztalos rokonom és ő ingyen csinálná a terráriumot meg az egyéb cuccokat...
az előbb jött hozzám a lnáyom h ő egy kicsire növö teknőst szeretne....
elmagyaráztam neki amiért nem lehet teknőse és mostmeg kutyát szeretne...milyen fajta legyen?...
a végső tipp a menheyl most még a fajták érdekelenek...kertes házban élünk és van még egy fiam aaki 16 éves
14:47es válaszoló vagyok
Egy kutyával sokat kell foglalkozni, nem lehet egy tízévesre bízni. És ha egy hét után ráun és megint valami más állatot akar, akkor mit csináltok? Visszaviszitek a menhelyre? Még mindig valami kisigényű, könnyen tartható, szelíd kisemlős a legjobb választás, ami neki is tetszik, de akkor sincs nagy gond, ha ráun és a szülőknek kell tovább foglalkozni vele. És egy jótanács, nem szabad hagyni, hogy a gyerek válasszon állatot, mertegy tízéves naponta más állatot akar, a legjobb ha mi magunk kiválsztjuk titokban pl. csíkos mókust, megkérdezzük jó lesz-e ez, ha igen, akkor mondjuk neki, hogy rendben, de nem lehet visszahozni egy hét múlva, ha megunná. Ha ezt elfogadja, akkor vegyük meg.
egy kutyával tényleg sokat kell foglalkozni de szerintem ezt még egy 10 éves sem tudja megunni
szobakutyáknak mondjuk van:
yorki
westie
törpe pincser
bichon havanese
bichon frise
bichon bolognese
shih-tzu
csivava
most ennyi jutott eszembe:/
már régóta szerettünk volna egy kutyát és most itt van rá az esély hogy legyen..
az anyagiak nem számitanak ... nem csak az ővé lenne a kutya.. mi is ugyanugy foglalkoznánk vele mint ő... a 16éves fiam is besegitene a nevelésébe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!