Kislányom szeretne egy kisállatot/diszállatot. Kezdő még. Mit ajánlotok?
10éves.
kutyán és macskán kivül.
hát sok midnentől függ midnen képp vmilyen fa házikót vegyél mert a műanyagnak vége lesz hamar:) hát egy tengerilalac am én is azt ajánlom nekem vagy 5éven keresztül volt nagyon aranyosak tudnak lenni olyanokat tudnak csinálni h az ember nem i gondolná nagyon szeretni való kis állat na tehát a tengeimalac kb. olyan 800-1500ftért tudsz venni házikóból sok féle van utána kell járni az önitató olyan 500ft-700ft faforgács passz az a legolcsóbb:D és nem felétlen kell megvenni a narancs vagy levendula illtosításút-.-!!!:D sok sikert ha tengerimalacot vesztek:D
halat ne az nem egy 10éves gyereknek kell nem köti meg unja egy idő után szeritnem legalább is és még h olcsó ha egy normális akváriumot kaarsz azért nem olyan olcsó mulatság főleg h nagyon sok betegség van és akár az egész akvárium halait is kiírthatja bekerül vmi fertőzés tengerimalac!!^^
teknőst ne.
sokan azt hiszik, hogy csak van, de sok velük a munka.
nem állatkínzásra kell állatot venni.
a teknős nem jó, az büdös...a szülőnek meg előbb- utóbb probléma lesz...különben is általban őket teleltetni kell, szóval azzal megint nem játszhat...pont télen, mikor nagyon kinnt se lehet lenni...
És a halhoz se kell olyan sok spéci dolog...egy sima aranyhal, nagyon is sokmindent elbír/kibír.
Na jó a halon kívül még mondom a tengerimalacot...kicsit tovább élnek mint a hörcsögök, nagyobb is, szóval nem annyira törékeny állat...az az egy, hogy csipog (vagy mit csinál) de felügyelet nélkül azt se igen dögönyözze, mert azért benne is kárt tehet.
14:04es vagyok
teknőst sem ajánlom én sem csak kínozná nem szeretik a közhiedelmmel ellentétben ha a páncélját simogatják és 10 éves gyereknek mire kell egy állat hanem arra h szeretgesse
szerintem egyik ilyen kisállattal sem lehet úgy törődni mint pl egy kutyával. egy kutyával tudna játszani a lányod, sétálni vinni...felelősséget vállalhatna érte és megtanulná hogy gondoznia kell
hal és ilyesmi állatokkal nem tud játszani, nem tud velük úgy törődni de ez csak az én véleményem
szerintem 10 évesen elég nagy már ahhoz hogy törődni tudjon egy kutyussal
szóval szerintem hörcsög tengerimalac vagy akár degu de tengerimalac az nagyobb is és szeretgetheti simogathatja játszhat vele de egy hallal nem meg teknőssel sem.
amúgy most írás közben jutott eszembe a vadászgörény. de az már tényleg nem kezdőknek való főleg nem egy 10 évesnek meg elég költséges is. szal azt hadjuk csak eszembejutott: D
Patkány: Ragaszkodó, mint egy kutya, ismeri és szereti a gazdit. Tanítható, nyúzható, igényli a törődést és a simogatást. Nem harap! Ha erre még sincs elég idő, napi fél órára ki lehet engedni a lakásba. Teljesen szobatiszták, és betanítatók, hogy hívásra jöjjenek vissza. Nem rágcsálnak össze mindent, habár néha felugrálnak polcokra, fotelbe... Szóval egy kicsit figyelni kell rájuk. Igaz, 2-3 évig élnek... A legjobb, ha nem egymagában tart patit az ember, de ha nincs mód többre, akkor nagyon ragaszkodó lesz, és kicsit több törődés kell neki. Vállra vehető, lehet vele sétálni is, létezik patipóráz is. Viszonylag nagy ketrecben kell tartani, itató, etető, házikó kell neki, forgács, és patkánytáp, fogkoptató. Nem a legolcsóbb, a ketrec miatt, de szerintem megéri. Egy patkány 2000Ft körül van, de érdemes tenyésztőtől venni, mert szerintem azok szelídebbek, és sokkal nagyobb a színválaszték.
Táncolóegér: Én is ezekkel kezdtem, én is kb 10 évesen. Kicsik, folyton körbe-körbe rohangálnak, ebből kifolyólag nem másznak, nem kell több szintes terra vagy ketrec, és nem is szökősek. Ki lehet őket venni, bár nem igénylik annyira a foglalkozást. Ilyenkor sem szöknek vagy futnak el, csak körbe-körbe rohangálnak. És vessetek meg, hogy ezt írom, de igaz: nem nagy baj neki, ha leesik 1m-ről... Nem jó neki, nem szabad dobálni, de nem lesz tőle komolyabb baja. Sajnos ők nem szobatiszták, és egyet nem is érdemes tartani belőlük. Vagy egy párt, vagy két lányt érdemes venni, ha nincs keret többre, de két fiú bunyózik, az nem jó. Egyedül pedig belepusztul a magányba. 1,5-2 évig élnek. Sajnos nem igazán taníthatók, de nagyon szelídek, sosem harapnak, de ha nagy ritkán mégis, az sem fájdalmas, mert picik a fogaik. nem kell más a tartásukhoz, csak egy terrárium, egy golyós itató, forgács, egy házikó, ahol elbújhatnak és egy etető, fogkoptató. Kanáritápon is tarthatók, az enyémek azt szeretik. Szóval szerintem tartásuk olcsó. Maga a táncolóegér Szegeden 600 Ft körül van, bár Szombathelyen láttam már 1200 Ftért is, ezért meg kell nézni, hol veszi meg az ember.
( [link] )
Én kb. az ő korában kaptam egy akváriumot, de nem tudtam takarítani (pici voltam és gyenge, szóval a szüleim hallani se akartak róla, hogy én csináljam, csak nézhettem).
A hörcsög jó, de ne ketrecbe, hanem akváriumba, mert éjszakai állat, és a ketrec rácsait is rágcsálja, akkor meg lőttek az alvásnak. :-)
A papagájok közül a hullámos és a nimfa ajánlott kezdőknek, jól taníthatók, könnyen a gazdihoz szoknak (hullámosból elvileg mindegy, nimfából inkább hím, mert az könnyebben szelídíthető).
Esetleg a pintyfélék is jók lehetnek, de ők kevésbé szoknak kézhez.
Ezeket mind egyszerű ellátni is és takarítani is.
Nyuszi, tengerimalac, csincsilla, degu... ők is jók, de náluk már az is nagyon fontos tényező, hogy a lakóterületük (ketrec, akvárium) számára megfelelően nagy hely legyen (papagájnál pl. azért nem annyira fontos, mert ők megfelelő szoktatással akár éjjel-nappal lehetnek szabadon a lakásban), úgyhogy ha van helyetek, ezek is jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!