Kit tudok felhívni és van e értelme?
Megbizonyosodtál róla, hogy a kutyák rosszul vannak tartva? Nem kapnak enni-inni, nem törődik velük a gazdi, bokáig járnak az ürülékben stb.
Vagy pusztán csak nem szereted a kutyákat, és zavar, ha ugatnak?
Jegyző, általában van állattartási rendelet.
Ha jól emlékszem nálunk 2 kutya/2 macska+szaporulat talán 6 hónapos koráig.
Valószínűleg felszólítják először, esetleg kimennek a helyszínre, esetleg bírság, be kell menni a jegyzőhöz.
Nekem a szomszédom macskákkal keserítette az életemet,
mindenhol azt mondták, ha kutya lenne esetleg elvitetnék menhelyre, de a macskák ugye kóborolnak, nem bizonyítható egyértelműen mennyit tart. A kutya azért egyértelműbb.
Nem mennék az "ismerős"-höz.
Nem kötelező oda menned, ugye?
Csak akkor tegyél bejelentést ha nem elfogadható és szenvednek a kutyák. De ha az illetőnek ennyi kutyája van nem hiszem, hogy azért van mert nem szereti az állatokat.
A menhelyen nem lesz jobb dolguk, abban biztos vagyok.
Nem tudom, hogy ez pontosan hogy zajlik, de ha nem viszik el a kutyákat gondolom elaltatják őket, de én nem csak altatásról hallottam. De fogalmam sincs Magyarországon hogy folyik, nem is nagyon akarom tudni.:( Szóval ha a gazdi szereti a kutyákat, nem kéne bejelentést tenni.
Bocsi, de eléggé úgy hangzik ez a kérdés h :
Nem akarok semmit se csinálni, mit csináljak?
Nálunk pl ha feljelentesz valakit, azt nem tudod név nélkül megtenni(tudom, h elméletileg lehetne, de valamiért odaírják/elmondják a nevet is). Tehát az illető megtudja, hogy kinek szúrja a szemét az életmódja, viszont nagy valószínűséggel nem lesz semmi változás.
Első körben beszélj a szomszédoddal, ha nem segít akkor lehet jelentgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!