Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Kit tudok felhívni és van e...

Kit tudok felhívni és van e értelme?

Figyelt kérdés
Egy ismerősünkél 9 kutya van mind a házban. Nem túl nagy házban laknak és állandóan ugatnak a kutyák. Egyik kutyában sincs chip és nincsenek beoltva. A szomszédban lakom és szeretnék bejelentést tenni helytelen állattartásról de nincs időm sem a jegyzőhöz sem a rendőrségre menni és nem is akarok belekeveredni csak sajnálom szegény állatokat. Mit tegyek ?
2017. ápr. 11. 07:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
56%

Megbizonyosodtál róla, hogy a kutyák rosszul vannak tartva? Nem kapnak enni-inni, nem törődik velük a gazdi, bokáig járnak az ürülékben stb.

Vagy pusztán csak nem szereted a kutyákat, és zavar, ha ugatnak?

2017. ápr. 11. 07:40
 2/14 A kérdező kommentje:
Szeretem a kutyákat nekem is van 2. Láttam milyen körülmények között vannak azok az állatok. Enni kapnak inni is. Csak nem tudom mennyire jó ez nekik ott.. Se chip sem oltás bennük. Hagyjam a fenébe és ne foglalkozzam vele vagy szóljak valakinek és ha igen kinek ?
2017. ápr. 11. 07:44
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Jegyzőnek kellene.
2017. ápr. 11. 08:18
 4/14 anonim ***** válasza:
50%

Jegyző, általában van állattartási rendelet.

Ha jól emlékszem nálunk 2 kutya/2 macska+szaporulat talán 6 hónapos koráig.

Valószínűleg felszólítják először, esetleg kimennek a helyszínre, esetleg bírság, be kell menni a jegyzőhöz.

Nekem a szomszédom macskákkal keserítette az életemet,

mindenhol azt mondták, ha kutya lenne esetleg elvitetnék menhelyre, de a macskák ugye kóborolnak, nem bizonyítható egyértelműen mennyit tart. A kutya azért egyértelműbb.

2017. ápr. 11. 08:25
 5/14 anonim ***** válasza:
Jegyzőnél kéne bejelentést tenni, esetleg állatvédőket felhívhatsz.
2017. ápr. 11. 09:04
 6/14 anonim ***** válasza:
79%
Ha az állatok érdekében tennél feljelentést, akkor gondold át, hogy egy menhelyen jobb helyzetben lennének e. Most lehet, hogy kevés helyük van, de ha szerető gazdijuk van, aki törődik velük, kapnak enni, inni, akkor igazából a kutyák jól érzik magukat szerintem. Nem 100%, hogy a manhelyről hamar elkerülnének, vannak ott kutyák 7-8+ éveken keresztül is. Olyan szomorúak mindig, pedig van chip-ük, oltva vannak, és nagy helyük is van, de nincs aki szeretgesse őket.
2017. ápr. 11. 10:24
 7/14 anonim ***** válasza:
44%

Nem mennék az "ismerős"-höz.

Nem kötelező oda menned, ugye?

2017. ápr. 11. 10:52
 8/14 anonim ***** válasza:
Jegyzőnél írásban tegyél bejelentést, ez az ő hatásköre. (Ajánlott levélben).
2017. ápr. 11. 11:11
 9/14 anonim ***** válasza:
71%

Csak akkor tegyél bejelentést ha nem elfogadható és szenvednek a kutyák. De ha az illetőnek ennyi kutyája van nem hiszem, hogy azért van mert nem szereti az állatokat.

A menhelyen nem lesz jobb dolguk, abban biztos vagyok.

Nem tudom, hogy ez pontosan hogy zajlik, de ha nem viszik el a kutyákat gondolom elaltatják őket, de én nem csak altatásról hallottam. De fogalmam sincs Magyarországon hogy folyik, nem is nagyon akarom tudni.:( Szóval ha a gazdi szereti a kutyákat, nem kéne bejelentést tenni.

2017. ápr. 11. 14:37
 10/14 anonim ***** válasza:

Bocsi, de eléggé úgy hangzik ez a kérdés h :

Nem akarok semmit se csinálni, mit csináljak?

Nálunk pl ha feljelentesz valakit, azt nem tudod név nélkül megtenni(tudom, h elméletileg lehetne, de valamiért odaírják/elmondják a nevet is). Tehát az illető megtudja, hogy kinek szúrja a szemét az életmódja, viszont nagy valószínűséggel nem lesz semmi változás.

Első körben beszélj a szomszédoddal, ha nem segít akkor lehet jelentgetni.

2017. ápr. 11. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!