Egy vegán miért nem tudja elfogadni, hogy egy húsevő nem feltétlenül gyilkolja halomra az állatokat? Hanem csak annyit dolgoz fel amennyi a szükséglete?
Amúgy ezzel egyetértek, hogy az avokádó nem tesz jót, ezért nem is szoktam venni. De ne ilyen apróságokon kössetek bele a vegánokba, mikor a húsevő életmód bizonyítottan sokkal károsabb. Tessék, itt egy cikk, ami ezt bizonyítja:
A növényi tejek pedig amúgy kevésbé szennyezőek. Most mem a manulatejről beszélek, mert az éppen egy károsabb fajta, de például a zabtej sokkal egészségesebb, környezetbarátabb és szerintem finomabb is, mint a tehéntej.
Mielőtt pedig valaki fehozná a szóját: a világon megtermesztett szója 80%-át odaadják a haszonállatoknak, az embereknek pedig csak a maradék 20%-ot.
De igen. Az állatvédelem minden állatra vonatkozik, nem csak a koalákra vagy a jegesmedvékre. Ha pedig egy állatot azért tenyésztenek túl, hogy az ember megegye, az nagyon, nagyon nem helyes.
Tudtad, hogy a világon élő összes állat 5%-a vadon élő és 5%-a háziállat? A maradék 90% - csaknem 56 milliárd állat - azért van kitenyésztve, hogy az ember kihasználja. Ez egy hatalmas nagy szám, és szörnyű belegondolni, hogy ezek mind életek. Életek, amiket azért oltanak ki, mert az elkényelmesedett emberek rántott húsos szendvicset akarnak enni.
Nehéz ebbe belegondolni, tudom. De ez nem helyes. Persze, mondhatjuk, hogy sok-sok éve így élünk, de ez nem lesz mentség. Változás kell ide, mert minden élet élet, és minden állat megérdemli, hogy békésen éljen, legyen az koala, jegesmedve, csirke, kutya vagy tehén.
Ha ezt nem látjuk be, akkor pedig tényleg olyanok vagyunk, mint azok, akik négereket tartottak rabszolgának és azt mondták, hogy a nőknek nincsenek jogaik. Semmiben nem különböznénk tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!