Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » A noé állatotthonról miért...

A noé állatotthonról miért vannak rossz véleménnyel sokan?

Figyelt kérdés
2021. okt. 20. 09:39
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
7%

Ezt is értem, de gondolom nincs kapacitás minden egyes embert egyesével vizsgálgatni, kimenni hozzád többször a házba különböző napszakokba. Én elhiszem neked hogy csendes a ház, de érted... bárki mondhatja ezt.

2021. okt. 20. 13:39
 22/54 anonim ***** válasza:
88%

#21.

És mi a macska érdeke inkább?

Egy “zajos” társasház, egy gazdával nem jobb akármelyik macskának is mint a menhely, gazda nélkül?

Ahol néhány négyzetméteren éli az életét és napi 2 alkalommal foglalkoznak vele a gondozók 10 percet?

2021. okt. 20. 13:42
 23/54 anonim ***** válasza:
85%
Feltételezések alapján kiszorítani komplett társadalmi rétegeket nem korrekt.
2021. okt. 20. 13:43
 24/54 anonim ***** válasza:
17%

Nyilván a macska érdeke MEGFELELŐ otthonra találni, ahol sok évig boldogan élhet.

Nézd, lepontozhatsz engem, de nem dolgozok a Noé-nál, úgyhogy ettől nem lesznek enyhébbek az elvárásaik. :)

2021. okt. 20. 13:46
 25/54 anonim ***** válasza:
85%
Nézd 21-es, ha valóban speciálisan érzékeny állatról van szó, akkor igenis menjenek ki terepszemlére, és ne hasraütésre döntsék el, hogy biztosan nem lesz jó. Szerintem a leendő gazdi ha tényleg komolyan gondolja az örökbefogadást, nem ellenkezik, hogy megnézzék, hova kerülne az a macska. Nem velem történt, csak így tartom helyénvalónak ilyen esetben, ha jobban oda kell figyelni egy állatnál a leendő körülményekre valamiért.
2021. okt. 20. 13:46
 26/54 anonim ***** válasza:
89%
Nekem a Noéról konkrét tapasztalatom nincs, egy másik szintén ismert menhelyről hallottam, akik voltak kint önkénteskedés célból, hogy önkéntes kutyasétáltatóknak nem nézik, melyik kutyát adják ki éppen, hogy elbír-e majd vele, mennyire problémás vagy könnyen kezelhető a kutya. Emiatt nem mentek oda önkénteskedni iskolás korú gyerekkel, mert nekik nem lett volna mindegy, milyen habitusú kutyát bíznak rájuk sétálni, de szerettek volna segíteni, csak lutrira nem merték vállalni.
2021. okt. 20. 13:50
 27/54 anonim ***** válasza:
9%

Pont leszarják a rossz véleményeket, károgó lesz mindenhol.

Ők kipicsoghatják magukat online.

2021. okt. 20. 13:57
 28/54 anonim ***** válasza:
88%

“ Nyilván a macska érdeke MEGFELELŐ otthonra találni, ahol sok évig boldogan élhet. “

És ha számára ilyen opció nincs?

Akkor nem érdemli meg szerencsétlen macska a MEGFELELŐBBET?

Ha az adott macskának A. opció a megfelelő, de csak B. és C. opció áll rendelkezése, mivel hogy kóbor, beteg, gazdátlan és nehézsorsú PROBLÉMÁS állatokról beszélünk, melyekből sajnos túlkínálat van, akkor ahelyett hogy benntartják még évekig nem azt kéne mérlegelni, hogy B. és C. opció közül melyik áll közelebb a nem létező A. opcióhoz?

Kompromisszum mond valamit?

Attól még nagyon nagyon messze vagyunk, hogy egyáltalán minden rászoruló állatnak jusson gazda…

Ugyanis TÖBB kóbor állat van, mint amennyi örökbefogadásra hajlandó ember.

2021. okt. 20. 14:04
 29/54 anonim ***** válasza:
21%

Honnan tudod, hogy nincs?

Nem engem kell meggyőznöd, mint már írtam, nem vagyok a Noé (vagy más menhely) alkalmazottja vagy döntéshozója, nem én hozom a szabályokat. Sőt, én elhiszem neked, hogy megfelelő helye lett volna a cicának.

Én csak megpróbáltam a fejükkel gondolkozni és választ adni a kérdezőnek, de úgy látom ez 0%-ot ér.

Hát, akkor további kellemes zsörtölődést, legyen szép napotok, én kiszállok mielőtt még más probléma is az én nyakamba lesz varrva. :)

2021. okt. 20. 14:08
 30/54 anonim ***** válasza:
80%

“ Honnan tudod, hogy nincs? “

Onnan, hogy ez matek.

Ha esetleg van is annak a konkrét macskának, akkor azáltal meg egy másiknak nincs.

Ha minden állatra várna egy tökéletesen ideális otthon, nem lenne szükség az ilyen szervezetekre…

De ezek a szervezetek meg nem jól végzik a munkájukat, hogyha túlzóak az elvárásaik…

Persze így tovább tudnak fent maradni és az állami támogatásokon túl RENGETEG adományt kapnak.

Jó üzlet…

És félreértés ne essék, én sem azt mondom, hogy minden jött-ment, állattartási kultúrával nem rendelkezőnek is adjanak állatot, de amikor egy aranykoszorús mestertenyészetből (ami ténylegesen nem profit orientált) kevesebb feltétellel kapsz kutyát/macskát mint a Noétól, az érdekes.

2021. okt. 20. 14:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!