Ha egy 10 hetes cicánál már most rossz a bélflóra, mi lesz később? Mekkora az esélye hogy helyreáll a cicus bélflórája? Kezdő gazdiként merjem örökbefogadni így? Mit tanácsoltok?
Szeptember elején szeretnék örökbefogadni egy cicát. Bele is szerettem az egyikbe akit állítólag egy állatmentő talált meg egy kukában 7 másik cicával együtt. Jelenleg ideiglenes gazdinál van.
Beszéltem telefonon ezzel a gazdival aki elmondta hogy a cica félénk és jelenleg nem jó a bélflórája. Alom tiszta, ugyanakkor fosik már egy hónapja mióta nála van. (gondolom előtte is.) Ennek helyreállításához ha örökbefogadó, gyógytápokat kell majd vegyek - bélflóra pótlásra van szüksége. Oltásokról még nem beszélt... Ma megyek megnézni.
*örökbefogadom
Csak az auto correkt átírta.
Minden egyes cicának megy a hasa ilyenkor. Teljesen rendbe fog jönni!
Debreceni vagy? Itt volt egy ilyen eset, a Civil Debreceni Állatmentőkknél van a cica, ha jól tudom.
De mindegy is, hogy honnan van, hidd el nekem, az utóbbi években 4 cica nőtt fel nálam, amikor hozzám kerültek mindnek elkezdett menni a hasa. Én azt gondolom, hogy a elválasztástól, az anyatej helyett a macskaeledeles táplálkozástól szokott lenni. Pár nap, 1 hét után átálltak és azóta sem fordult elő semmilyen hasmenés.
Az, hogy így fogalmazott, hogy rossz a bélflórája, nem azt jelenti, hogy ő ilyen marad, dehogy!
De nyilvánvalóan vannak költségei az állattartásnak, ne abból indulj ki, hogy az ennivalón kívül soha semmit nem kell rá költened.
Érdekes, itt Debrecenben is pont 7 cicát találtak így együtt kukában és mostanában lettek örökbefogadhatóak akik túlélték...
Nálam csak a vékonyabb kábelekre volt rápörögve az egyik cica, mint pl. a mobiltelefontöltő kábele. A macskák nem jellemző, hogy kábeleket piszkálnak, rágnak. Attól ne tarts.
Akkor nem tudom, ez mit jelent, ha azt mondják, hogy gyógytápra van szüksége, szerintem az is átmeneti lesz.
5-ös # Anyuéknál is ez volt sok évvel ezelőtt mikor az első cicát fogadtuk be, hogy tejet adtunk neki első alkalommal és ment a hasa attól. De utána minden rendben volt mert átálltunk a vízre.
6-os # Olyasmi mint nekünk a normaflore, antibiotikum után.
Sok cica imádja a laptop és telefontöltő zsinórját. Tapasztalat. 😅
Sajnos nem csak a tejtől lehet, mi már évek óta tudjuk, hogy azt nem szabad. Az anyatejben vannak olyan anyagok, amik rendben tartják a bélflórát.
Én a Rossmanban vettem cicatejet, azt is kapott amíg kicsike volt :)
Ha még plusz kéretlen tanácsot elfogadsz, ha ilyen lelkiismeretes vagy, akkor azt tanácsolnám, hogy ha egyedül laksz, tehát te lennél az egyedüli gondozója, akkor próbáld úgy időzíteni, hogy a cica érkezése után egy jó pár napig legyél otthon vele. Ha megteheted, természetesen.
És csúnyán hangzik, de mi ilyen időszakban, amikor hasmenése volt, akkor éjszakára a fürdőszobába zártuk, hogy ne kenjen legalább éjszaka össze mindent. Sajnáltam szegényt, hogy egyedül volt, de tényleg nem tartott tovább 3 napnál. Nekünk is ezt a tanácsot adták.
És tényleg ne riasszon el ez a hasmenés dolog, mert ha utána benn marad tényleg a cica és nem adsz neki nyers húst, meg embernek való ételeket, akkor lehet hogy soha többet nem lesz gond az emésztésével.
Az enyémek is borzasztóan szeretnék a nyers csirkemellet, de sajnos le kell mondaniuk róla, mert akárhogy megmosom, baktériumok maradhatnak rajta, úgyhogy nem kapnak. A sertéshúsról meg aztán pláne szó sem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!