Rossz előjel ha a cicák fújnak a kutyára?
Most került hozzátok a cica? Első körben ők fújnak akár egy másik macskára is, de - legalábbis én azt tapasztaltam -, ez idővel elmúlik.
Türelem :)
Minden macska fúj először a kutyákra, egészen kicsi koruktól tudják, hogy félni kell tőlük. Az én macskámat 3 hetesen talàltam, már akkor is olyan lett mint a wc kefe, ha meglátta ablakon keresztül a kutyàt.
Fokozatosan szoktattuk a kutyához, először csak ablakon keresztül, aztán beengedtem a kutyát az előszobába, hogy a macska tisztes távolból figyelje és megszokja.
Kb 2 hét után jutottunk el oda, hogy a kiscica a kutya fején aludt és játszottak egymással.
Most 8 éves a macska, ha bent van a kutya, a mai napig együtt alszanak.
Ahogy írják, akár egy másik macskára is fújnak, ha úgy érzik, hogy túl közel megy hozzájuk, ez nem jelent semmit.
#6 "Minden macska fúj először a kutyákra, egészen kicsi koruktól tudják, hogy félni kell tőlük." Ez nem igaz, sok macska nem is találkozik kutyával kiskorában. Amikor pár napra nálunk pecózott egy blöki a mi cicánk először fújt rá meg boxolt, aztán pár óra múlva már egymást kergették játékból.
2 hónapos korukban kerültek hozzánk Kormos meg Fontos, 2 éve. Soha nem féltek az akkor 14 éves kutyáktól. Rajta mászkáltak meg karmolászták. Most már befekusznek a kutya helyére, ő még négy ugatni anyunak hogy zavarja el a macskát.
A most 7 éves Cica se félt soha a kutyáról és nem fújt rá. Akkor is meg most is doőrgölőzik Morzsihoz meg puszilózik vele.
Szépen lassan szoktad őket hozzá a másik szagához. Pl ajtón át érezhetik a másikat, a ruhádon stb.
Aztán legyen felügyelt játszó idő amikor pár percre összeengeditek őket, de mindenképp figyeljétek mi lesz.
Adhatsz nekik jutalom falatot ha jól viselkednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!