A noé állatotthonról miért vannak rossz véleménnyel sokan?
Nem akkor van baj, mikor örökbefogadsz vagy adakozol nekik, akkor haver vagy. Ha viszont segítséget kérnél, na akkor jobb ha le is mondasz róluk. Ötször próbáltam segítséget kérni tőlük, ebből egyszer válaszoltak, hogy hát maximum egy százas várólista végére tudnak tenni, miközben négy kicsi macska az utcán éhezik, és autók között mászkál.
Végül inkább még őket is befogadtam a másik 7 árvám mellé, mert nem volt idegem ahhoz, hogy az összes többi menhely is ezt csinálja, miközben tartják a kezüket az adományért.
"maximum egy százas várólista végére tudnak tenni, miközben négy kicsi macska az utcán éhezik, és autók között mászkál"
Akkor én most felajánlok neked 5 kismacskát, hogy fogadd be. Fizetni nem tudok semennyit, de ha nem fogadod be mindet azonnal, akkor kegyetlen vagy. Jövő hónapban 50 kismacskát viszek, úgyhogy készülj!
11-es, ez sajnálatos, de az megvan, hogy a várólista nem véletlen alakult ki? Hanem azért, mert pont ugyanúgy áll mindenki ehhez, mint te és ráadásul ők az egyik legismertebb menhely országszerte? Persze, hogy nem tudnak azonnal menni minden állathoz. Mert a hely-idő- és pénzkapacitás is véges. Ha nincs ezekből több, akkor nincs.
De egyébként lehetsz náluk ideiglenes befogadó, mert elsősorban az elhelyezés miatt mondanak legtöbbször nemet. Nagy szükség van rájuk és fizetnek neked almot, tápot, orvost stb-t. Neked gondozni kell a cicákat és képeket küldeni róluk, hogy legyen mivel hirdetni őket. Mivel nagy hírük van, többen fogják látni, mint a magánszemélyek hirdetését. Ez más menhelyekre is áll, mindenhol kellenek olyan emberek, akik a helyet és a törődést adják, mert ezeket nem lehet megvenni a boltban és adományozni sem.
Ha viszont befogadnának minden egyes állatot és a pénzhiány miatt úgy tartanák őket, mint egy utolsó gyűjtőtelepen, akkor azon kárognátok.
Ha pedig kiadnának minden állatot a legelső embernek, akkor az lenne a bajotok.
Tragikomikus, de pont ilyenek az egycsillagos értékelések:
"Telefonon azt mondták hogy nem adnak albérletbe kutyát úgy hogy a tulaj engedélyezte. Akkor most nem mentettem meg egy életet."
"Mérhetetlen csalódás volt. Nem a leendő gazdi dönti el, hogy melyik kisállatot fogadja örökbe, hanem ők döntik el, hogy melyik állatot hajlandóak odaadni..."
előtte pedig:
"Például amit azonnal tapasztaltam, hogy szinte egyáltalán nem nézik meg, hogy kinek adnak kutyát, ha bejön valaki, hogy kutyát szeretne, kb annyi a hozzáállásuk, hogy válaszd ki melyiket szeretnéd, és vidd."
Na melyik hazudik?
Egyébként azóta gyűlölik néhányan őket, hogy gyűjtik az 1%-ot. Nem tud megfordulni bennük az, hogy pénzt is kapnak.
Ha egy kutya arra kell nekik, hogy legyen forgalom, akkor azt nem adják és pont.
Hiába tudsz nekik minden feltételt teljesíteni, ha nem akarják odaadni, akkor újabbakat találnak ki, ahelyett hogy kimondanák hogy az a kutya marketing célból van ott, sokan mennek oda miatta és sokakra lehet más kutyákat rásózni annak apropóján…
Meg sok adományt is kap (mert a különböző kutyákat egyenként (is) lehet külön támogatni virtuális gazdiként, pénzzel).
Ha kimegyek egy nagyjából egészséges és szép kutya miatt, de nem adják oda mert a földszinti lakásomhoz van egy fél emeletnyi lépcső és ha mondom, hogy majd felveszem olyankor a karjaimba akkor azt mondják, hogy “na de 20 kilós lesz”, de egy szó szerint nyomorék, deformálódott lábú kutyát meg rám akarnak sózni, akkor mit lehet mondani erre a szervezetre?
Szerintem azt, hogy becsületesek biztos nem.
És ha nem szeretném a nyomorék kutyát, akkor én vagyok a gonosz, hogy ilyesmi alapján válogatok.
A társasházban zsivaly?
Ezek miféle társasházban élnek? Itt még a rendőrt is rád hívják,ha nem vagy kellőképpen csendben.itt nem ugat kutya,nem kiabál a részeg cigány,nem örjöng a csöves odalent vagy nem hallod fel.. nem is tudsz jobb helyet adni egy macskának a társasháznál,ha nyugalomra van szüksége.Azért mert egy épületben többen lakunk még nincs ordibálás max az ilyen alja helyeken mint a pesti 8.-kerület egyes részei..Dehát ott cigány cigány hátán,ezek meg egymást is ölik ha kell ha nem.:D
Plusz,az ugató kutyák között élni évekig a menhelyen nem lehet csendesebb mint egy átlagos zajszintű társasház..
Valószínűleg ők ismerik a konkrét macsekot. Ha nem bírja a zajt, akkor nyilván nem adják zajos helyre, és jól teszik. Mi ezzel a gond? Pl. egy traumatizált állatnak miért lenne jó további évekig rettegésben élni?
Én megértem a menhelyeket, hogy nem az a céljuk hogy minél hamarabb lepasszolják az állatokat, hanem tényleg JÓ helyet akarnak találni nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!