Mit tehetek ha átvertek? Nem azt kaptam amit vettem, de 180. 000 Ft-om bánja.
Részletezve a dolgokat:
Meglevő tojótyúk állományom mellé még vettem 200 db-ot,egy bizonyos helyről,magánszemélytől,darabját 900 ft-ért ,tehát összesen 180.000 ft-ért.
Tojóhibrideket vettem,ami azt jelenti,hogy fiatalok,és 70-80%-on tojnak legalább.
A 200 db-ból szépen sorban hullottak el,végül már csak 150 db van,és tojni sem tojnak.
Szerencsére találtam egy másik embert akit ugyanaz az ember vert át,és ketten együtt kivizsgáltattunk pár hullát.
Az eredmény: E.coli baktérium fertőzöttek,petetüszőrepedés,májrepedés,máj nagyobbodás stb,ami nem kellene,a lényeg,hogy erről orvosi papirunk van,a debreceni laboratóriumtól.
Mindkettőnk állománya beteg,kizártuk,hogy nálunk kapták volna el.
Együtt meglátogattuk hát az urat,aki igencsak meglepődött,de nagyon nem érdekelte a véleményünk,kártéritést kértünk,mondta ,hogy 2 nap múlva válaszol,válaszolt is,azt,hogy tegyünk amit akarunk,őt nem érdekli.
Jelenleg 150 "kitojt" de már életképes és nem betegeskedő tyúkom van,nagyon keveset tojnak,de már nem gubbasztanak stb.
Mit tudok tenni ? Beperelhetem? A betegség igazolható,de az,hogy valóban tőle vettem az is?
Most el adhatom ezeket a tyúkokat? Már nem betegek,de nem szeretném ,ha valakinek baja lenne tőle,de az is lehet,hogy az e.coli baktérium megsemmisül valamikor,sajnos ezt még nem tudom,elnézést,ha butaságot irok.
Tegyek feljelentést? Visszakapom valaha is a pénzem?
Köszönöm mindenki válaszát!
Ja igen,ha pedig rátudjuk bizonyitani,hogy tudott arról,hogy miket és ilyen állapotban ad el,az már csalás. Ami egy szebb fogalom az ügyvéd szerint.
Köszönöm a válaszokat.!!!
Nyugodtan irhatnak még,ha fejlemény lesz,azt is megirom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!