Átvertek egy boltban, mit tehetek ilyenkor?
Egy 17 éves lány vagyok, egy közepes városkából. A mai napon, 2010. 01. 13-án bementem egy helyi 100Forintos boltba tollat és tollbetétet venni, gondoltam olcsón megúszom. Odamentem a pulthoz, egyébként az eladó pasas nagyon előzékeny, volt segített, hol találom. Na kiválasztottam egy tollbetétet (ócska minőség, látszott rajta) a tartódobozra rá volt írva, hogy 35Ft/db. Aztán még elvettem egy tollat, aminek a tartóján 150Ft állt. a pénztárnál a pasas a kis kézi számológépbe beüt 200+200-at és vigyorgó pofával mondja hogy 400 Ft lesz. Erre én mondtam, hogy a tollbetét dobozára ez és ez van írva, erre azt felelte, hogy az a tartódoboz régi ára, nem szedték le. A tollra sem a volt írva, hogy 200.. Na mindegy elvittem végül a tollat, de már ezt is jócskán megbántam. Blokkot nem kaptam...
Tudom, egy 100Ft-os bolttól nem kell sokat várni, de ez akkor is szabályokba ütközik. Fel kellene tüntetni az árakat, blokkot kéne adni...stb.
Hol kellene jelentenem? Szeretnék az ügy végére járni, iszonyatosan felbosszant, hogy EU-ban ilyet megtesznek. És még jó pár nénit/vásárlót átvágnak hasonló módon..
Egyáltalán, ha jelenteném ezt, foglalkoznának vele?
Komolyan vennék egy 17 éves lány bejelentését?
Sajnálom, hogy ilyen hosszúra sikerült! A segítséget előre is köszönöm!
engem 11 évesen vágtak igy át -.-
vettem egy 90 ft.s csipszet és az eladó azt mondta h 150 FT. de mondtam h nem 90 forint..? és akkor mondta h ja elnéztee. :S
Köszönöm a gyors válaszokat! Arra még nem jött, hogy kinek jelenthetem.. Blokkot úgy tudom, kötelesek adni, tehát már ez hiba, na de az, hogy más van kiírva... Én egyszer valahol hallottam, hogy ezért csúnyán megvághatják a boltot! azt a cuccot, amire nem volt szükségem vissza is utasítottam, de akkor is, a tényen nem változtat... Szeretném jelenteni valakinek, egy ellenőrt csak kiküldenek már...
Ez a 9 éves koros válasz meg... A francba is, kell a toll, mivel holnap nincs mivel írjak a suliban..:S
Ami fel van tüntetve árként azt kell kifizetni.Ha az eladó nem tünteti fel az árat, akkor magára vessen.
Menj el az Apehhez és mondd el mi történt veled és nyomatékosan közöld, hogy nem adtak blokkot. Aztán hívd fel a fogyasztóvédőket.
Nekünk olyan jó tanácsokkal szolgáltak, hogy a Tesco kommunikációs igazgatója igaz hogy levélben de saját kezűleg kért bocsánatot az alkalmazottak viselkedésért és hozzánemértéséért.
APEH és Fogyasztóvédelmi főfelügyelőség.
Megírhatod a tékozlóhomáron a bolt nevével, címével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!