Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mit tehetek ha átvertek? Nem...

Mit tehetek ha átvertek? Nem azt kaptam amit vettem, de 180. 000 Ft-om bánja.

Figyelt kérdés

Részletezve a dolgokat:

Meglevő tojótyúk állományom mellé még vettem 200 db-ot,egy bizonyos helyről,magánszemélytől,darabját 900 ft-ért ,tehát összesen 180.000 ft-ért.

Tojóhibrideket vettem,ami azt jelenti,hogy fiatalok,és 70-80%-on tojnak legalább.

A 200 db-ból szépen sorban hullottak el,végül már csak 150 db van,és tojni sem tojnak.

Szerencsére találtam egy másik embert akit ugyanaz az ember vert át,és ketten együtt kivizsgáltattunk pár hullát.

Az eredmény: E.coli baktérium fertőzöttek,petetüszőrepedés,májrepedés,máj nagyobbodás stb,ami nem kellene,a lényeg,hogy erről orvosi papirunk van,a debreceni laboratóriumtól.

Mindkettőnk állománya beteg,kizártuk,hogy nálunk kapták volna el.

Együtt meglátogattuk hát az urat,aki igencsak meglepődött,de nagyon nem érdekelte a véleményünk,kártéritést kértünk,mondta ,hogy 2 nap múlva válaszol,válaszolt is,azt,hogy tegyünk amit akarunk,őt nem érdekli.

Jelenleg 150 "kitojt" de már életképes és nem betegeskedő tyúkom van,nagyon keveset tojnak,de már nem gubbasztanak stb.

Mit tudok tenni ? Beperelhetem? A betegség igazolható,de az,hogy valóban tőle vettem az is?

Most el adhatom ezeket a tyúkokat? Már nem betegek,de nem szeretném ,ha valakinek baja lenne tőle,de az is lehet,hogy az e.coli baktérium megsemmisül valamikor,sajnos ezt még nem tudom,elnézést,ha butaságot irok.

Tegyek feljelentést? Visszakapom valaha is a pénzem?

Köszönöm mindenki válaszát!

2009. dec. 20. 16:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha nekem problémám van, általában a médiához fordulok, van hogy segít és néha már az is segít, hogyha ezzel fenyegetőzök.

A Fókusz stábja pl vevő minden ügyre, ha kimennek 1 kamerával egy riporterrel lehet picit megijed majd a fickó.

És ez után mondhatod neki, hogy nemsokára az újságba is bekerül... :)

Szerintem kérlelni fog, hogy hadd adja vissza a pénzed.

2009. dec. 21. 02:41
 12/21 anonim ***** válasza:

Sajnos ezt bebuktad, le kell nyelned, minden további kiadás (pereskedés, verőember stb.) csak növeli a veszteséged. Viszont ebből tanultál: szerződés nélkül semmit nem venni! Élő állatot orvosi papír nélkül szintén nem venni!

Te egy lelkisimeretes ürgének tűnsz, mert nem akarod elsózni a beteg állataidat. Ne félj pont a becsületességed lesz hosszútávon kifizetődő.

Ha nagyon elégtételt akarsz, akkor minden elhullott állatot tűzz a kerítésére - most gonosz vagyok.

Alternatív ötlet: vigyél magaddal egy fekete cigányasszonyt hozzá. A fickó felesége legyen otthon. Mond meg vagy megátkozod, vagy fizet. Lehet a babona hatásosabb minden hatósági fenyegetésnél. Nyilván ő is tudja, hogy "tyúkperekkel" nem foglalkozik senki.

2009. dec. 22. 19:49
 13/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,nos az alternativ megoldástól és az elátkozástól biztosan nem ijed meg,de januárban megkérdezem az ügyvédet,mit is tegyek,illetve az állatorvost,hogy most,hogy lelettek gyógyszerezve,eladható-e az állomány,károm csökkentése véget.

Köszönöm:)

2009. dec. 22. 21:11
 14/21 anonim ***** válasza:

A te károdat már semmi sem fogja nagy valószínűséggel megtéríteni, viszont az ÁNTSZnél lehet szólni, meg állategészségügynél, és akkor legalább neki lesz belőle baja. Ez persze amolyan bosszú-dolog, de én tutira megjátszanám! Szóval sajnos neked nem lesz jobb, de neki lesz rosszabb.

És szegény tyúkok persze! Ők aztán tuti bukták.

2009. dec. 22. 22:10
 15/21 anonim ***** válasza:

BAZZZZ Azt a hirdetést én is olvastam!!

De jó hogy nem volt időm elmenni még!!!!

2010. jan. 3. 00:14
 16/21 anonim ***** válasza:

33 hetesnek hirdette oket nem?

Amúgy én nem nagyon értek még ehhez, csak kezdő vagyok de igazából úgy tudom hogy télen nem nagyon tojnak a csirkék mivel telelnek, de tavasszal be fognak indulni...

2010. jan. 3. 00:16
 17/21 anonim ***** válasza:

Kellene nekik ilyen vízbe rakható sárga vitaminkészítmény, attól talán beindulnának az e-coli ról én meg úgy tudom hogy az alapból benne van a tyúktrágyában..

Ha nincs számlád vagy származási papírod az embertől akkor nem tehetsz semmit!

2010. jan. 3. 00:21
 18/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm az új válaszokat mindenképpen.

Igen, a 33 hetes tyúkokról van szó.

2010. jan. 3. 09:13
 19/21 A kérdező kommentje:

Én is kezdő vagyok,és gyorsan meg is tanultam,hogy legközeleb ha mégegyszer összetudom szedni ezt a pénzt,akkor a hivatalos Bábolnai üzletkötőtől hozatok.

Igen,télen nem tojnak annyit,de nem mennek le azért 0-10%-os termelésre.

2010. jan. 3. 09:15
 20/21 A kérdező kommentje:

A múlt héten voltam az ügyvédünknél,elmeséltem neki a dolgot,azt mondta,hogy teljesen nincs veszve minden,jan.4-én,holnap megyek hozzá,azt mondta,addigra számoljam össze a pontos káromat,az "elesett hasznomat" stb-t+csatoljuk a papirt,hogy a tyúkok betegek voltak,és kap egy ügyvédi felszólitó levelet,ha nem tárgyal,akkor polgári peres úton lesz megoldva a dolog.

Kikell számolnom,mennyi a károm,tehát pl. minden nap megettek x kg-ot,ez x ft-ba került,de a várt tojások ára sem jött be minden nap. Most fogok neki kezdeni,pontosabban felvázolni,de eddig is jó számok jöttek ki+minden nappal növekszik a károm.

Ha peren kivűl megegyezik velünk,akkor nagyon örülni fogok,ha nem,akkor pereskedés lesz,de nem hagyom annyiban.

2010. jan. 3. 09:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!