Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hálózatépítőket keresek, mi a...

Hálózatépítőket keresek, mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés
olyan emberek írjanak akik vannak vagy voltak hálózatba, és mi a véleményetek?

2013. febr. 6. 16:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/86 anonim ***** válasza:
66%

A wikipediat nem olyan egyszerű szerkeszteni, mint ahogy azt ön gondolja.

A ritikai részt erről az oldalról fordították:

[link]

Én átnéztem az oldalt egyik állítás sincs alátámasztva, mégis ön és az önhöz hasonló gondolkodású emberek ezt mind igazságként kezelik.

Kiknek és milyen módon szerzett tapasztalatai? Reprezentatív-e a vizsgálat, egyáltalán mi a vizsgálat módja, ami erre jutott, és mit vizsgált, és ki?

Hol vannak erre a bizonyítékok?

A wikipediat meg egyáltalán nem olyan egyszerű szerkeszteni ahogy ön azt képzeli. Elég ha csak egyetlen moderátornak nem tetszik valami máris megvétózza azt és visszavonja a szerkesztést. Még akkor is amikor van hozzá forrás. Hiába írta egy másik moderátor is, hogy van hozzá forrás nem lett jóváhagyva a szerkesztés.

A wikiről a forrás nélküli tartalmat elvileg el lehetne távolítani. Viszont elég egy elfogult moderátor és máris visszakerül.

Jó olvasást:

[link]

Érdemes megnézni az előzményeket is. Gyakorlatilag egy apró módosításba is képes volt belekötni az egyik moderátor.

2013. febr. 22. 17:27
 72/86 anonim ***** válasza:
19%

Nem egyetlen moderátor személyes véleményén múlik, hogy mi kerül ki oda. Valóban nem egyszerű szerkeszteni, de közel sem lehetetlen.

Forrásnak meg...

tájniuerell .hu/6JB7/

tájniuerell .hu/EOH3/

Alapvető, de viszonylag mély ismeretek szükségesek az ott leírtak megértéséhez. Ha az ott leírtak valóban olyan távol állnának a valóságtól, mint ahogyan szerintetek, a vitafórumon jóval több, a témában jártas személy élne a javítás lehetőségével, és ezt nyilvánvalóan a moderátorok sem hagyhatnák figyelmen kívül.

Még egyszer mondom, az, hogy az a cikk ilyen formán jelen van a mai napig azt jelenti, hogy hallgatólagosan egy igen széles körben ismert, és elismert, közösségi vélekedés alapján helytálló. Ha szerinted nem, számodra is nyitott a diskurzus. De ezt is mondtam már.

És a konkrét eset amit linkeltél, erősen a no comment kategória.

Már az enciklopédia cikkét szerkesztené, nem baj hogy egy weblapról van szó, a moderátoroknak kell kioktatni a szerkesztés mikéntjéről. Jó, ez még talán annyira nem égő.

Mondom újra, egy enciklopédia cikkét szerkesztené, de segítségre van szüksége mondatok... érted, mondatok szerkesztéséhez. És várjál, nem mondatok megszerkesztéséhez, átfogalmazásához.

Minden tiszteletem a Wikipédia magyar moderátorainak.

2013. febr. 23. 00:10
 73/86 anonim ***** válasza:
66%

Picit elkanyarodtunk a témától.

„Hálózatépítőket keresek, mi a véleményetek róla?

olyan emberek írjanak akik vannak vagy voltak hálózatba, és mi a véleményetek?”

Én például azért írtam le a véleményem mert voltam hálózatba, kiszálltam belőle, de még sem szidom.

Viszont akkor elárulom a személyes indítékomat is, miért írtam ide:

Nekem teljesen mindegy, hogy valaki hálózatot akar építeni vagy hagyományos vállalkozást szeretne, netán valaki feltalálja az intelligens sajtreszelőt és abból akar meggazdagodni.

Sőt nekem az is megfelel, ha valaki talál egy állást, ami számára megfelel és tisztességesen megfizetik benne. Ha inkább leszel kukás, mint MLM-es, akkor is tisztelni foglak, ha meg inkább mlm-es leszel, mint kukás akkor is. A lényeg, hogy az emberek megtanulják elérni a céljaikat. Legyen ez aranyérem az olimpián. Ami nekem azért jó, mert jó az országnak és ha ez a célod, büszke leszek rád és jól fogom érezni magam tőle. Ez a cél lehet pénzügyi cél. Ami nekem azért jó, mert lesz pénzed. Ha pedig lesz pénzed tudsz vásárolni, vagy munkahelyeket tudsz teremteni, ami jó az országnak. Sőt jó nekem is, mert meg tudod majd venni a termékeinket szolgáltatásainkat, vagy éppen a konkurenciáét. -Mindegy, mert akkor a konkurenciával versenyzünk egy jót, aminek a győztesei a vásárlók lesznek.

Én megnéztem mit ír a wikiepedia, mivel nem vagyok MLM-es engem nem háborít fel. Szerintem nem is baj, hogy ott van. Egy hálózatba való belépéssel a siker ugyanis egyáltalán nem garantált. Egy vállalkozás indítással sem garantált a siker. Ha pedig leviszed a gyereket kajakozni egy egyesületbe, attól még nem feltétlenül lesz világbajnok. Igen ha belépsz és semmi olyat nem csinálsz ami sikerre vezet az egyenlő a szerencsejátékkal sőt rosszabb.

Pont erről írtam az elején, szegény lemorzsolódó sikertelenek tetteivel senki nem foglalkozik. Pedig abban az ágazatban nap mint nap másolják ezrek azt amit a sikertelenek elkövettek. A sikereseket meg kevesen. - Mert azt hiszik, hogy a belépéssel a siker garantált, nem az! Lehet apu és anyu sem lép be! - Mert köszönik elvannak MLM nélkül, de attól még boldogok. - Ettől még aki csinálja az jól érzi magát, én nem csinálom és én is jól érzem magam. Ráadásul simán közéjük merek menni és nem kapok el valami fránya MLM-et. Nem szerveznek be és én sem próbállak meg téged beszervezni, rábeszélni. Sőt ne csináld, ha nem tetszik egy kicsit sem!

Az ilyen kritikákkal az a baj, hogy ezeket a „felső szinteket „ mindenki egy geometriai forma részének képzeli el. Ha valaki csatlakozik egy ilyen hálózathoz, persze valakihez teszi és ezt szépen le lehet írni egy szabálytalan fa struktúrával. Viszont maga a szint az teljesítmény alapú. Nem egy piramisban kell egyre feljebb vándorolni emeletről emeletre. Aki képes forgalmat generálni egy ilyen hálózatban, teljesen mindegy, hogy geometriailag hová csatlakozott, az pénzt keres. Én is a saját bőrömön tanultam meg, én is azt hittem, hogy a csatlakozás pozíciója számít. Csak amikor tőlem számolva a harmadik mélységben, valaki értett is ahhoz amit csinált és ő többet kereset mint én, pedig én feljebb voltam, na akkor koppantam ám nagyot. Ha nem vagy benne és nem voltál benne, ilyen számodra soha nem derül ki. A közvetlen felettem lévő pedig egy petákot nem keresett. Igen, sokat kell benne dolgozni! - A saját céljaidért. A munkahelyeden is sokat dolgozol. - A munkáltatód céljaiért és a munkáltatód céljait el is éred. Ez pedig teljesen rendben van, ha ez neked is jó.

Amit pedig korábban írtam:

Nem fog ide jönni egy nagyon komoly eredményeket elérő hálózatépítő vitatkozni, meg leírni a tutit erről az egészről. Mert egész mással foglalkozik. Én nem vagyok hálózat építő, de én is csak azért írtam, mert megvan a személyes indítékom. A legtöbb nagy nemzetközi hálózat építő, mind azzal kezdte az előadását, hogy ő tanulja az MLM üzletet. Valójában aki magasabb szinten van, mindenki tanulja. Ahogy megyünk egyre lejjebb az emberek egyre többet tudnak róla. Ez pedig nem csak az MLM-ben van így. Én minden nap legalább egy órát tanulással foglalkozok és ezt nagyjából addig fogom tenni, amíg élek. Minél többet tanulok, annál inkább rájövök mennyi tanulni valóm van még. Azért nem jön ide egy gyémánt szintű hálózatépítő észt osztani, mert ő nem tud mindent az üzletről, viszont ha már tanulja, attól fog tanulni aki sikeres ebben. Illetve miközben foglalkozik vele, akkor is tanul. Tanítani pedig azt fogja aki tanítható, mert aki mindent tud azt sajnos nem lehet tanítani. Vitatkozni meg nem fog, mert az ellenkezik az elveivel. Aki a vitatkozásban akar szakértő lenni azt gyakorolja, aki a vállalkozásában, pedig azt.

A sikeres vállalkozók tucatszám olvasnak sikeres emberektől könyveket, továbbképzésekre járnak. Ugyanannak az előadónak az előadása egy nullával több, ha azt „hagyományos” vállalkozók szervezik. Ismerek olyan vállalkozót aki évente 6 millió forintot költ a saját képzésére. A nagyker cégek például évről évre tanfolyamokat, találkozókat konzultációkat szerveznek, szakmai, üzleti témában. Mindezt pedig azért teszik, hogy a partnereik sikeresebbek legyenek, mert akkor ők is azok lesznek. Egy MLM üzletben tucatjával találkozhatsz olyan sikeres emberekkel akik hajlandók neked elmondani, mi a sikerük titka, Ha kezdő vállalkozó vagy egy sikeres ember csak nagyon sok pénzért fog veled szóba állni.

Nagyon nem mindegy, hogy mindezt 4-5 számjegyű összegért tanulod meg, vagy 6-7 számjegyű összeget kockáztatva kezdesz el tanulni. Tudás, tapasztalat nélkül vállalkozni szerencsejáték!

Rengeteget lehet tanulni és mi „gonosz” vállalkozók bizony, ezt ki is szoktuk használni. Hogy aztán azzal a tudással ami ott megtanulható, az ember MLM üzletet épít, vagy hagyományos vállalkozást a saját döntése.

2013. febr. 23. 09:45
 74/86 anonim ***** válasza:
0%

Megint belekötsz amibe csak tudsz. Te meg még linkelni sem tudsz normálisan. Ezt a linket már nem először raktad be de ismét nem lehet megnyitni.

Kulimasz először nem tudta, hogy hogyan kell szerkeszteni. Na és? Mert te ugye zseninek születtél és ezt is tudod. Egyébként az egész wiki enciklipédia, de te ezzel is nyilván tisztában voltál. Nem az volt a gond, hogy azt szerkesztette, hanem az, hogy nem enciklopédikusan írt. Szövegértés ugye?? Azóta Kulimasz elég sokat hozzátett a wikihez.

Elég egyértelmű, hogy egyetlen moderátor kötött bele és nem hagyta jóvá, pedig írta neki egy másik moderátor, hogy van forrás a témához.

Ott van a vitalapon, hogy akárki készíthet egy honlapot majd azt meg lehet adni forrásként. Elég gáz, de ez van. A legtöbb ember aki MLMel foglalkozik meg nagy ívben tesz arra, hogy mi van a wikin az MLMről.

2013. febr. 23. 10:52
 75/86 anonim ***** válasza:
28%

ma 09:45

Te a teljes kritikai részt olvastad el? Nem a fő MLM oldalt.

Nem a kritikával van a gond hanem, hogy amit ott írtak az egyáltalán nem az MLMre jellemző hanem leginkább a piramisjátékokra és tele van erős túlzásokkal. Ráadásul az egész témája a termék alapú piramisjáték.

Ott is van előtte ez a mondat:

A többszintű piramisjáték-hierarchiában csak új tagok toborzásával lehetséges jutalékhoz jutni, nem lehetséges forgalom új tagok nélkül. Egy etikus MLM üzletben a stabil üzlet alapja az elégedett fogyasztó.

Itt elég ellentmodásos, hogy van az etikus MLM meg a nem etikus, aztán már az egész egy átverés és csalás a táblázat szerint.

Csak a táblázatot nézd meg kérlek és ha valóban építettél hálózatot akkor tisztában kell lenned vele, hogy abból szinte semmi sem igaz.

2013. febr. 23. 11:01
 76/86 anonim ***** válasza:
33%

Megfejtettem a linkedet. Mert neked nehéz lett volna betenni egy könnyen linkelhető oldalt.

[link]

[link]

Ha azt hiszed ettől a két könyvtől te mindent tudsz a gazdaságról meg a marketingről hát legyen. Csak azt nem tudom, hogyha ilyen okos vagy, akkor miért vagy vámos és nem valami tanácsadó akik jóval többet keresnek.

Azért csak ott van ez a rész is az MLM kritikánál. Ezt miért nem törölteted? Ott van etikus MLM és piramisjáték. Sőt a végén ott van, hogy "több több évtizedes tudományos kutatás eredményeit foglalja össze az idézett szerző:"

Ha meg az MLM etikus akkor eléggé összeegyeztethetetlen az alatta lévő táblázattal. Mert az szól mindenről csak épp az etikusságról nem.

Öt jellemző a termék alapú piramisjáték felismeréséhez [szerkesztés]

A piramisjáték-szervezők azt állítják, hogy a beszervezhető tagok száma korlátlan, végtelen. Egy etikus MLM üzletben pontosan elmondják, hogy hány szintig (LEVEL), illetve generációig (GENERATION) milyen forgalom mellett hány %-át fizetik a forgalomnak.

A többszintű piramisjáték-hierarchiában csak új tagok toborzásával lehetséges jutalékhoz jutni, nem lehetséges forgalom új tagok nélkül. Egy etikus MLM üzletben a stabil üzlet alapja az elégedett fogyasztó.

Egy piramisjátékban sem elméletileg, sem gyakorlatilag nincs esély belátható időn belül nullára kijönni, illetve pozitív jövedelemre szert tenni. Olykor ezt a pontot kihagyják a piramisjáték-szervezők, ilyenkor egy-két éven belül a rendszer megbukik (a forradalom megeszi gyermekeit). Árulkodó jel lehet, ha a költségek nőnek az idővel vagy felsőbb pozícióba lépéssel. Egy etikus MLM üzletben a költségek nagyjából állandóak és már a kezdeti jutalékból fedezhetők. Az MLM üzlet lényege, hogy - betartva a szakma szabályait - fél vagy egy éven belül nyereségessé válhat egy új induló. Ez az egyik legtöbb vitát kiváltó pont.

A piramisjáték lényege, hogy a termék vagy szolgáltatás minősége és ára nincs arányban a piacon található hasonló termékekkel, szolgáltatásokkal. Hosszú távon MLM rendszerben csak minőségi terméket lehet forgalmazni. A sikeres MLM cégek sokat költenek termék illetve szolgáltatás fejlesztésre.

A piramisjátéknál az összes jutalékalap képzése: a beléptetési díj 100%-a. Egy etikus MLM üzletben nem haladhatja meg a forgalom 50%-át az összes jutalékalap.

Az alábbi internetről idézett szöveg az MLM-ruhába bújt piramisjáték klasszikus fogásait elemzi, több több évtizedes tudományos kutatás eredményeit foglalja össze az idézett szerző:

2013. febr. 23. 11:14
 77/86 anonim ***** válasza:
37%

A táblázat össze vissza-keveri a temék alapú piramisjátékot és az MLM-et. Egyszer erre hivatkozik máskor meg arra. Akkor most mégis melyikről szól?

Azzal pedig még ITK is tisztában van, hogy a kettőnek köze nincs egymáshoz.

Mégis elfogadja teljesen igaznak azt ami a táblázatban összekutyulva található.

2013. febr. 23. 11:29
 78/86 anonim ***** válasza:
58%

k.géza

Szerintem ez a szöveg

"Az alábbi internetről idézett szöveg az MLM-ruhába bújt piramisjáték klasszikus fogásait elemzi, több több évtizedes tudományos kutatás eredményeit foglalja össze az idézett szerző:"

az alatta lévő táblázatra vonatkozik csak rossz helyre tették (így is elég sok szerkesztési hiba van még benne), lévén ott van a kettőspont a végén. Ennek fényében pedig eléggé egyértelmű, hogy a táblázat a piramisjátékról szól és nem az mlmről csak felülre balga módon az mlmet írták a táblázatba.

Az egész kritikai rész egy összetákolt szedett-vedett írás, ezt nem nehéz belátni annak aki tud szöveget értelmezni és egyben elolvassa az egészet nem csak részeket ragad ki belőle. Aki pedig ez alapján ítéli meg az mlmet annak egészségére.

2013. febr. 23. 12:31
 79/86 anonim ***** válasza:
33%

Nem tudtam,hogyan is fogalmazzam meg, hogy nálunk pl. miként tekintenek wiki forrásokra, szakmai szemmel, de rátaláltam erre:

[link]

Kb. ugyanezek az iránylevek jelenleg a felsőfokú oktatásban.

Januárban csodálkoztam, hogy miért van annyi vizsgázó egy olyan tárgyból, amiből beadandó esszé volt. Utána felvilágosítottak,hogy tanszékvezető elrendelte, hogy a beadott tanulmányokban szűrni kell, a plágium gyanús és hiteltelen forrás eseteket, valamint az egyezőségeket..

2013. febr. 23. 12:41
 80/86 anonim ***** válasza:
35%

ma 12:31:

Igen lehetséges, amennyi hiba van benne ez simán elképzelhető.

Norbi:

Nem véletlen. Nekünk sem engedték a wiki-t forrásként megjelölni.

2013. febr. 23. 13:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!