Hálózatépítőket keresek, mi a véleményetek róla?
Én el sem tudom képzelni (vagy mégis?), hogy egyesek mit művelnek, amiért az ismerőseik nem állnak szóba velük miután megkeresték őket bármivel is.
Persze a folyamatos "zaklatás" meg győzködés biztos nem tesz jót a kapcsolatoknak. Ehhez még csak MLM sem kell bármivel el lehet rontani egy kapcsolatot, hogyha azt valaki erőszakosan csinálja. Ezt a hibát én is elkövettem pedig nem MLM-ről volt szó mégcsak pénzbe sem került, de folyton erről beszéltem és mindenkire ráerőltettem.
Aki profi az nem győzköd senkit sem ezt az amatőrök csinálják. Ismerek mindkét típust. Az utóbbiból volt akinek egy időre letiltottam a számát a telefonomom. Három-négy havonta újabb "ezazigazimegváltóezaztánacsúcsmostindultunkatutiüzlet"-tel" keresett meg.
Aki meg profi vele együtt szoktunk teniszezni tudom, hogy mivel foglalkozik de nem akarja folyton lenyomni a torkomon. Ő nem zaklat nem hívogat folyamatosan.
Van egy másik MLM-es ismerősöm ő csak mellékesként csinálja, viszont ő sem zaklat folyamatosan ezzel. Megnéztem mivel foglalkozik, mert elhívott egy bemutatóra megmondtam egyértelműen, hogy nem érdekel és ennyi volt nem zargat folyamatosan meg győzködni sem győzködött. Nem romlott meg a kapcsolatunk.
Én maradtam annál amit eddig is csináltam ők meg csinálják ezt.
Az amatőrökből van bőven mindenhol (tanár, rendőr, főnök, kőműves egyebek), viszont profik csak kevesen vannak mindenhol. Az amatőrök nem fogják fel, hogy senkit sem lehet és nem is kell meggyőzni semmiről - így ezt ők csinálják -, akármivel is foglalkozzon az ember.
Szia. Én novemberben csatlakoztam egy MLM-hez. Nagyon pozitív tapasztalataim vannak!!! Először is ez csapatmunka! Senki nem hagy magadra, nem egyedül bajlódsz a gondjaiddal, hanem MINDENKI segít! Nincs csesztetés, hogy időre csináld meg az adott dolgot, nincs senki, aki dirigáljon. Számít az, hogy mennyire teszed oda Magad! Ha nem törődsz vele, nem lesz belőle semmi, ha viszont kellő figyelmet fordítasz rá, elindulhat vmi! Sok ember piramisnak fogja fel, mikor ez HÁLÓZATÉPÍTÉS. A kettőnek semmi köze egymáshoz! A hálózatban van termék, van alap, be vagy regisztrálva és mindent legálisan csinálsz, miközben ezzel ellentétben a piramis bűncselekmény, és semmi alap sincs! Az MLM-et tanítják a közgázon! A hálózatépítés egy szakma, amit tanulni kell! Természetesen nem az számít mikor kezded el, hanem hogy kitől tanulod, mit tanulsz és hogyan csinálod! Ott a szponzorod, Ha van üzlete, akkor a másolódás és segítség révén Neked is lesz! Fontos, hogy legyen egy kitűzött cél, az MLM pedig egy eszköz, mely megkönnyíti az oda vezető utat! Remélem segítettem valamit a kérdésed megválaszolásában!
Üdv: Sz. :)
Fla Von
Az MLM-et hol is tanítják pontosan? Ne terjessz hülyeséget!
fla-von!
azért legyünk tisztában a tényekkel! az MLM egy legalizált piramisjáték. lehet szépíteni, csűrni-csavarni, de csak azért nem büntetik, mert van termék, amit kapsz a pénzedért. amúgy megállja a helyét a "mások pénzének összegyűjtése és szétosztása", valamint az, hogy ha nincs új belépő, akkor nincs miből fizetni. de hát konkrétan ez a dolgozó feladata, hogy beléptessen másokat, nem? :)
hülyének nem kell nézni senkit.
amúgy a rendszer jól ki van találva, tud működni és sok pénzt lehet vele keresni. persze nem mindenkinek.
egy megszállott MLM-es most majd beír, hogy ez hülyeség, mert nem piramis, mert ez meg az...
ez az, amiért a legtöbb embert elriasztják, hogy nem korrektek az emberek akik ebben dolgoznak, hanem kötik az ebet a karóhoz és ahhoz ragaszkodnak, hogy ez egy tiszta üzlet. persze csak jogilag az, mert a méregdrágán kapott termék a kiskapu.
piramis. de mit számít, ha legális, nem? :)
Azért erre felhívnám a figyelmet, csak így tippként, mert szerintem fele MLM-es tisztában nincs vele ;-):
Melléklet 14. pontja:
"Piramis-elvre épülő olyan eladásösztönző rendszer létrehozása, működtetése vagy támogatása, ahol a fogyasztó azzal a lehetőséggel számol, hogy - elsősorban további fogyasztóknak a rendszerbe való beléptetéséből, és kevésbé az áruk értékesítéséből vagy fogyasztásából eredően - valamilyen juttatásban részesülhet"
Napokban ajánlottak olyat, ahol elvileg 8 féle bónusz van, és a termékértékesítés csak az egyik..
Ez alapján, fekete listás az a tevékenység, ahol elsősorban nem a közvetlen termékértékesítésből és aktív gazdasági tevékenységből származik a jutalék.
A valótlan állításra is van vonatkozó rész, lásd
"közgázon oktatják".., bár az egy külön jogszabály.
De szerintem nem ártana az alapvető jogi és gazdasági ismeretekkel kezdeni a cégek képzéseit, az eladástechnika helyett. Én nem vagyok jogász, sem ilyen jellegű üzletember, de ha valaki mér ezzel üzletel, legalább azt tudja milyen törvények vonatkoznak rá. ez szintén negatív tapasztalat, hogy lövésük sincs róla sokszor..
# 14/15
Tudod mi az, hogy MLM? Mit jelent az MLM mint fogalom?
tegnap 13:09
Ezt nagyon benézted. A piramisjátékban is van termék. Ha nem értesz hozzá legalább utána néznél és nem ész nélkül írnád a baromságokat.
igazad van, a piramisjátékban lehet termék. a piramisjáték csak egy elv, valójában a bűncselekmény akkor valósul meg, amikor a rendszer alján lévők megkárosodnak, mert az "kinövi magát".
ettől függetlenül, nézz meg jól egy MLM rendszert és rájössz, hogy valójában egy legalizált piramisjátékról van szó, mert ha nem lenne termék, senki nem keresne vele, ha nem léptet be másokat, mivel nem lenne mit eladnia. a termékkel lehetőség van a kezében, hogy fogyasszon, vagy értékesítsen, de mindenképp fogja be a száját, akkor is, ha rásóztak egy 20 forintos terméket 20 000-ért.
a nagy pénzt csak az új belépők hozzák. de azt például "elfelejtik" megemlíteni (a legtöbb "szponzor"), hogy minden hónapban meg kell venned egy adott értékű csomagot, hogy "lásson a rendszer". valójában ebből megy felfelé a pénz folyamatosan.
nagyon okos, ezt el kell ismerni!
kiegészíteném, mielőtt valaki beleköt:
amikor a szponzor elfelejti, hogy folyamatosan vásárolni kell, az csak a beléptetésig tart. ez általában a befizetés után jön :)
"...mert ha nem lenne termék, senki nem keresne vele, ha nem léptet be másokat, mivel nem lenne mit eladnia."
Ez eleve önellentmondásos. Egyébként te vagy a 14. hozzászóló is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!