Hálózatépítőket keresek, mi a véleményetek róla?
k.géza
Tőled, mint egy már nevesített MLM hálózat "független" hálózatépítőjétől, vajon milyen reakciót várnak el a főnökeid az ilyen hozzáállásra, mint a 31. hozzászólás? Ami hozzáteszem egyáltalán nem egyedi(sőt, megkockáztatom eléggé általános hozzáállás, főleg itthon).
Ha valakit valamilyen kritika ér, akár közvetlen, akár közvetett, többféleképpen reagálhatja le. Rátok, az MLM harcosaira, jellemző a "sértett hülyegyerek" reakció, akár a rendszert, pláne a szeretet cégeteket említi bárki. Rohantok valami gyermeteg hasonlattal kijelenteni, hogy a másik mennyire hülye a kérdéshez, egyáltalán minek szólal meg, és hogy ti mennyivel jobban tudjátok. És kb. ennyi. Az nem úgy van, de ti tudjátok hogy van, és kész. Mindenki más hülye és kussoljon.
Nemhiába szól a mondás, a stílus maga az ember...
Önmagadban kiváló példája vagy annak, hogy miért gondolják az emberek az MLM-ről és a képviselőiről azt amit.
És mert általában is segítem a fogyatékkal élőket:
Egy ilyen reakciót nem így kell kezelni. El kell mondani, hogy igen, saaaajnos vannak ilyenek is, de ezek elég szélsőséges elemek, és nem ezek alapján kell képet alkotni a rendszerről. A DS sajnos eléggé nyitott terület, pláne az MLM, elég sokan a saját szakállukra járatják le, de hiba ez alapján leírni az egész szakmát. Valóban, aki ilyen, azt kerülni kell. De teret kell engedni mindenkinek, és ha ezt teszi a kedves ügyfél, fog találkozni olyanokkal is, akikben bizonyára kellemesen fog csalódni.
Vagy valami hason ló.
Az MLM egyik sarkalatos önellentmondása, hogy bárki sikeres lehet benne, és hogy mindenki számára nyitott. Persze, jöjjön boldog-boldogtalan ugyan annak a terméknek piacot keresni, mint amit én árulok. Nem baj, ha eleve alkalmatlan rá, nem baj, hogy képzetlen hozzá. Aztán reménykedjünk benne, hogy csak saját magát égeti le, nem a céget, és nem a rendszert.
Most jön a szokásos kérdés, hogy hol és mikor, amire szokás szerint nem jön válasz.
Szóval. Hol és mikor hazudoztam én?
Dehogy vagyunk tévedhetetlenek, de legalább ha már egyszer valamivel vállalkozás szerűen foglalkozunk, arról hitelesebb információkat igyekszünk szerezni és adni, nem pedig mellé, vagy butaságokat beszélni, beállítva azt konkrét és megdönthetetlen tényként.Hitelesség nélkül nehéz boldogulni az életben, pláne ha magunk sem vagyunk jártasak abban, amivel foglalkozunk. És ugye itt azért ezek aránya elég magas. A hatékonyság pedig ugye a másolódásban áll...Gondolj bele, ha egy ilyen kijelentésű szponzor alá bekerül még vagy 50 ember, és terjeszti tovább a véletlen elszólt butaságot, az mit eredményez? Azért ki vállalja az anyagi és nem anyagi jellegű felelősséget? Mert ugye mindeközben nem kevés pénzt tesznek be valamilyen formában az új tagok. Akár üzleti csomagok, akár éves tagdíjak, rendezvény belépők, de ha mást nem is veszünk alapul,csak a telefonszámla, utiköltség és idő ráfordítás formájában.
Az már ott azért túlmutat azon, hogy épp egy "kívülálló" csak bele akarna kötni valamibe szórakozásból.
" de legalább ha már egyszer valamivel vállalkozás szerűen foglalkozunk, arról hitelesebb információkat igyekszünk szerezni "
Akkor nem ártana utána nézni, hogy konkrétan mi is és hogyan is működik az mlm. Igaz neked ez 5 év alatt sem sikerült.
A másolódás megértése biztos, hogy nem.
De sebaj továbbra is tudás nélkül kritizáltok egy olyan rendszert amit nem ismertek megfelelően. Ez sosem fog megváltozni. Ilyen emberekből van elég.
És hogy megmondtam, hogy én nem fogok választ kapni. Szavahihetőség, hitelesség....
De már ezt is leírtam párszor, mindig ez megy...
Hát, azért csak futnak elég sokan vakvágányra... Legyen szó,akár a földrajzi területekről, biológiai folyamatok bemutatásáról, vagy épp különböző díjakról, elismerésekről. (pl. Nobel, szuper termék kategória, vagy Superbrands, illetve szabadalmi jogok)
Az egyirányú közléses prezentációnak egy hátulütője van, pl. ha valaki kizökkent belőle.
Akkor nincs nehéz dolgod ha "bámulatba tudod ejteni" a hallgatóságot a nagy szavakkal és a szakmainak tűnő mondatokkal. De ez ettől azért nehezen tekinthető sikerességnek, mivel a mondandód alapja maga hibás is lehet. És ha valaki ez alapján belép alád, majd másol téged,mint sikeres embert, elterjedhetnek az urban legend-ek és a típushibák.
k.géza :
Én voltam MLM ellenző, kívülálló, sikertelen MLM-es, nagy hálózattal rendelkező MLM-es és most ugye hagyományos vállalkozó. Rendszeresen járok MLM előadásokra. Nem is tudom egy olyan 18 éve biztosan. ITK ugye tegnap miattam hitte, hogy átkerült a téma az ezoterikába. - Távol áll tőlem.
Én viszont nem értem, neked mi a bajod néhány itt kommentelő emberrel.
A kívülállók azok akik a potenciális piacot jelentik ebben az üzletágban, ha te rájuk haragszol...
Az egyik elv amit az MLM-ből átvittem a hagyományos vállalkozásba, így hangzik:
"Megnyerheted a vitát, de elveszítheted az üzletet, akkor már jobb elveszíteni a vitát és megnyerni az üzletet"
Több ezer hálózat építő napi rendszerességgel követ el hibákat. Nem nem az x cég, nem az x vonal, hanem Józsi aki tegnap vasutas volt és ma üzlet ember. Józsi hibázni fog és nem csak az MLM-ben, hanem például nálam is. Ha Józsi hibázik, vele azonosítják a céget és nekem sűrű puncsolások közepette helyre kell hoznom amit Józsi elszúrt. Egy-egy ágazatod beli "vállalkozó" miatt simán lehet egy kívülállónak rossz véleménye és a te felelősséged is az, hogy ő valóban korrekt tájékoztatást kapjon.
Az hogy a "kivülálló" hazudik, negatív, nem ért hozzá, meg rosszindulatú szerinted, az nem nevezhető korrekt tájékoztatásnak.
A "kívülállókkal" jelentik a potenciális piacot az MLM-ben és akár csatlakoznak akár nem, pozitív vagy negatív reklám értéket jelentenek.
ma 15:23
A Géza féle emberekből elég kevés van. Sok dologban igaza van csak a stílusa az amit igencsak csiszolni kellene.
Az ellentábornál pedig tipikusan azt lehet megfigyelni, hogy mindenben azt keresik, hogy a másik mit és hol hibázik mibe lehet belekötni, valamit az ő számuk is elég elenyésző az internetes közösséget tekintve. Talán a két kezemen össze tudnám számolni az állandó "klubtagokat". Pedig én elég ritkán nézem ezeket a fórumokat, de szinte mindig ugyanazokat az embereket látom.
Megfigyelhetőek rajtuk bizonyos viselkedési jegyek, az ilyen embereket ajánlott messze elkerülni nem csak az mlmben hanem úgy egyébként az életben. Náluk is az egyik leggyakoribb hiba az, hogy rendszert nem ismerik és nem értik úgy kritizálják. Belemagyaráznak dolgokat, általánosítanak, túloznak. Magának a rendszer megismerésére viszont sosem fordítanak energiát vagy nem eleget. Pedig már egy mlmes könyv elolvasása is sokat lendítene a dolgon. Vannak azon típusok akiknek bármit lehet írni vagy mondani hiába írják le a tényeket nekik az hazugság, tudom nekik más a saját valóságuk amit megintcsak nem tényekre hanem a saját elképzeléseikre alapoznak.
Az is elgondolkodtató számomra, hogy egyesek mennyire felülnek egy wikipedia féle írásnak, ami elég nyilvánvalóan elfogult, ráadásul a valóság alapja az mlm vonatkozásában erősen a nullához közelít.
Én valahol megértem a Géza féle embereket is akik ha valami irdatlan nagy butagásot olvasnak akkor ez felbosszantja őket. Igen, nem ez a megfelelő módszer amit képvisel. Viszont ilyen hozzáállással tényleg nem sokkal találkoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!