Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Miért rinyál mindenki, hogy...

Miért rinyál mindenki, hogy nincs munka, kevés a fizetés?

Figyelt kérdés

Szerintem aki keres, az talál. Ismerőseimből látom tipikusan az a személy, akinek nincs állása, reggeltől délutánig kávézgat egy étterem teraszán aztán panaszkodik és mások közbenjárásával próbál munkalehetőséget keresni.

Akinek pedig nem volt állása, de akarta, hogy legyen, rögtön talált is, vagy saját vállalkozásba fogott. Ez viszont olyan állás, ami egész embert kíván, reggeltől estig dolgozni kell, agyalni, és ehhez mérten kapja a fizetését. Viszont a sok munkának megis lenne az eredménye, persze az itteniek 90%-a csak panaszkodik, hogy ő nem tud 6 óránál többet dolgozni. Ugyanilyen munkát bárki megtud csinálni, amiről előbb beszéltem, mégis mindenki csak panaszkodik, hogy "jaj nekem a gyerekre kell vigyázni 4től", "jaj földhöz vagyok kötve, mert nem értek a számítógéphez stbstbstb". ÉS aki igenis megdolgozik a fizetéséért, az előbbi példám alapján, havi több százezret, akár milliós összeget is bezsebel. Mégis mindenki csak panaszkodik, és itt kérdezget gyk-n ostobaságokat (Mi a helyzet munkanélküliek? Hány hónapja vagytok munkanélküliek? Mit csináltok otthon munkanélküliek?) ahelyett, hogy önszántából belefogna valamibe.

2012. okt. 25. 09:26
1 2 3 4 5 6 7
 61/62 Flector 67 ***** válasza:
62%

Kedves előttem Szóló!

Nagyon nagy tisztelet, hogy itthon az EÜ-ben dolgozol. Nagyon sokan a kezdést se várják meg, húznak ki. Persze teljes mértékben megértem őket.

Csak egy tanács. Vállalkozásba csak akkor kezdj, ha van felesleges pénzed, jó kapcsolataid és nagyon jó vagy a témában. Különben mindened rámegy. Mellesleg az a havi 1 millió, amit a kérdező írt még messze van a nagy pénztől. Persze Magyarországon jó fizetés, de nem kéne tőle ekkora arcot felvenni.

2012. okt. 26. 21:52
 62/62 anonim ***** válasza:

Milyen érdekes hogy jelen esetben engedélyezi a szerkesztő az állásajánlatok közlését. Néhány hónapja én is keresgéltem itt a cégemhez munkaerőt, nem nettó 120-at ajánlottam igaz nem is forintban.

De elgondolkodtató hogy 10 perc múlva már törölték is a kérdésem...Döbbenetes hogy ezzel szemben a gipszjakab kft vidéki munkát kínáló hozzászólásai mind itt vannak.

2012. okt. 27. 17:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!