Miért rinyál mindenki, hogy nincs munka, kevés a fizetés?
Szerintem aki keres, az talál. Ismerőseimből látom tipikusan az a személy, akinek nincs állása, reggeltől délutánig kávézgat egy étterem teraszán aztán panaszkodik és mások közbenjárásával próbál munkalehetőséget keresni.
Akinek pedig nem volt állása, de akarta, hogy legyen, rögtön talált is, vagy saját vállalkozásba fogott. Ez viszont olyan állás, ami egész embert kíván, reggeltől estig dolgozni kell, agyalni, és ehhez mérten kapja a fizetését. Viszont a sok munkának megis lenne az eredménye, persze az itteniek 90%-a csak panaszkodik, hogy ő nem tud 6 óránál többet dolgozni. Ugyanilyen munkát bárki megtud csinálni, amiről előbb beszéltem, mégis mindenki csak panaszkodik, hogy "jaj nekem a gyerekre kell vigyázni 4től", "jaj földhöz vagyok kötve, mert nem értek a számítógéphez stbstbstb". ÉS aki igenis megdolgozik a fizetéséért, az előbbi példám alapján, havi több százezret, akár milliós összeget is bezsebel. Mégis mindenki csak panaszkodik, és itt kérdezget gyk-n ostobaságokat (Mi a helyzet munkanélküliek? Hány hónapja vagytok munkanélküliek? Mit csináltok otthon munkanélküliek?) ahelyett, hogy önszántából belefogna valamibe.
Kérdező!
„Egy munkanélküli meg addig ne beszéljen nekem, amíg fizetni tudja az internetet, és egésznap ezt az oldalt olvasgatja és bosszankodik a magyar munkáltatókon, mentalizáson, meg otthon lebzsel egész nap.”
JÚÚÚÚJ! Ezt nem kellet volna!
1. Honnan veszed, hogy az itt kommentelők mind munkanélküliek, képzetlenek? Nem lehet, hogy csak a lekezelő, provokatív stílusod háborítja fel őket?
Netezni nem csak otthon lehet, különben is egy álláskeresőnek elengedhetetlen manapság, mivel ezen bonyolódik szinte az egész folyamat. A mai világban egy minimál díjcsomagot, meg nem kéne luxusnak nevezni.
Az álláskeresést, pályázatok beadását meg lehet oldani napi 2-3 X 10 perc alatt is!
És azért akkor Te is munka közben kommentelgettél!
„Kikérem magamnak”
Ne kérd ki mert, Te kezdted a provokatív, demagóg, hatásvadász kérdéseddel, amiben a közvélemény előtt igenis leszerepeltél!
„Többezer ingatlan van”
Most már elárulhatnád, hogy melyik cégről van szó!
Ahol több ezer ingatlan van, az egy igen jól menő cég. Egy igen jól menő cégnél viszont, még életem során, soha nem láttam olyat, hogy az igazgató megy ki ingatlan megtekintéshez. Lehet erre reagálni, hogy mert lelkiismeretes vagy és szereted a munkád, de ezt senki nem kajálja előre szólok. Erre külön közvetítők vannak, nem az igazgató szerepköre és hiteltelenné válik mindenki szemében. A vásárlókéban is!
Ironikus!
Én sem vagyok munkanélküli, ráadásul nem is csak egy dologgal foglalkozom, mégis tudtam ide írni. Az ítélkezés megint... és megint...
Ja és ahogy feltetted a kérdésed és kifejtetted, egyáltalán nem az igazgatói posztodra vall. Mellesleg, ha ezzel foglalkoznál, tudnád, hogy milyen a helyzet Magyarországon, ugyanis ez az ingatlanvásárlásokban is igen erőteljesen megmutatkozott.
Egy igazgató ne tudná??
El tudom képzelni, hogy ingatlanközveítő vagy, ahova nem kellett szakképzettség sem és napi szinten rohangálsz ingatlanokat felvenni és mutogatni, a jutalékos kis pénzedért, ami vagy bejön vagy épp nagyot kaszáltál egyszer és járt itt a szád.
Emberből vagyunk, tévedünk, kérlek ha így van, cáfold ezt a jólmenő ingatlanügynökséged nevével.
Én 41éves férfi vagyok, két éve csak alakalmi munkákat kapok, itt ahol élek és a környékben.
Egyáltalán nem könnyű munkát kapni, főleg bejelentettet. Megjegyzem öt szakmám van.
Ha nincsen protekció, jó ismeretség, akkor az önéletrajzot szinte le sem.......mert még az alkalmi munkához is az kell.
BP pld lenne állás, havi 85-90ezerét, mert oda is elutaztam több állás interjura, de nem éri meg, hisz az albérlet elvinné az egész fizetést, itt vidéken meg mégis csak a saját otthonomba térek haza.
Kedves kérdést ki író, te vagy szerencsés vagy, vagy épp nagyon rosszul látod a mai állás keresők helyzetét. Azt mondod kifogásokat keresnek, de mi abban a kifogás, amikor pld nincsen ötlet, sem pénz egy vállalkozáshoz, vagy mi abban a kifogás, amikor négy hónap alatt van két lehetséges állás, arra is van kb 600jelentkező.
Amit írtam, hogy nem éri meg albérleteznem egy állás miatt, az tény, nem kifogás. Kívánom, hogy soha ne legyél állás kereső, és ne tapasztald meg azt a sok el és vissza utasítást, amit egy álláskereső kap, mert lehet, hogy épp holnap te kerülsz az utcára, de ha nem, akkor örülj ennek, de ezért ne nézd és szóld le az álláskeresőket.
Nyelveket kell beszélni, akkor ki tudtok menni dolgozni, nem évekre, hanem 1-2 max 3 hónapra egy évben. Amikor csak meló van de millió felett van a zsebedben is. Ha megvan ez a pénz, itthon nem kell egyből visszarohanni a nettókilencvenes munkahelyre, hanem lehet újabb nyelvet, programozást, bármit tanulni a szabad időben és a gyűjtött pénzből.
Hát igen ránk csóró közép-európaiakra ez a sors vár, dolgozni kell és gondolkodni, persze lehet szidni a kormányt meg a kapitalizmust, nyilván egyszerűbb.
Ha rosszindulatú lennék azt mondanám addig jó míg ilyen a többség gondolkodása, de nem mondom, London és hasonló városok 100 km-es körzetében mindig lesz betöltetlen állás, szóval hajrá srácok :)
Örülnék neki, ha a teljesítményhez mérten kapná a fizetésem, de sajnos nem így van.
Állami kórházban dolgozom, csak 70-80 körül keresek egy hónapban.
Ezért diplomáztam, tanultam, pályakezdőként teljesen hülyének nézik az embert, de valahol muszáj tapasztalatot szerezni.
Persze lehet beszólni, hogy ennyiért minek vagyok itt, tervben is van a külföld, de ha mindenki így gondolná, ki maradna itt? Az eü-ben mindenki nevetségesen keveset keres ahhoz képest, hogy mennyit dolgozik, milyen felelősség van rajta. Márpedig ha mi nem lennénk, lehet sok válaszoló sem lenne itt. Igaz, sz@r az egészségügy, de csak szükség van rá. (bár ha a kérdező olyan gazdag, ő úgyis kimegy külföldre gyógyíttatni magát)
Másik lehetőség, hogy gyűjtögetek és -ahogy szó volt róla- lesz egy vállalkozásom, kérdés, hogy fennmarad-e. Sokan mennek mostanában tönkre.
Van volt munkanélküli ismerősöm, aki felvett egy rakat kölcsönt és saját céget alapított, ami ugyan megy, de a fenntartásra a gatyája is rámegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!