Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Miért rinyál mindenki, hogy...

Miért rinyál mindenki, hogy nincs munka, kevés a fizetés?

Figyelt kérdés

Szerintem aki keres, az talál. Ismerőseimből látom tipikusan az a személy, akinek nincs állása, reggeltől délutánig kávézgat egy étterem teraszán aztán panaszkodik és mások közbenjárásával próbál munkalehetőséget keresni.

Akinek pedig nem volt állása, de akarta, hogy legyen, rögtön talált is, vagy saját vállalkozásba fogott. Ez viszont olyan állás, ami egész embert kíván, reggeltől estig dolgozni kell, agyalni, és ehhez mérten kapja a fizetését. Viszont a sok munkának megis lenne az eredménye, persze az itteniek 90%-a csak panaszkodik, hogy ő nem tud 6 óránál többet dolgozni. Ugyanilyen munkát bárki megtud csinálni, amiről előbb beszéltem, mégis mindenki csak panaszkodik, hogy "jaj nekem a gyerekre kell vigyázni 4től", "jaj földhöz vagyok kötve, mert nem értek a számítógéphez stbstbstb". ÉS aki igenis megdolgozik a fizetéséért, az előbbi példám alapján, havi több százezret, akár milliós összeget is bezsebel. Mégis mindenki csak panaszkodik, és itt kérdezget gyk-n ostobaságokat (Mi a helyzet munkanélküliek? Hány hónapja vagytok munkanélküliek? Mit csináltok otthon munkanélküliek?) ahelyett, hogy önszántából belefogna valamibe.

2012. okt. 25. 09:26
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
100%

20. válaszoló!

"Nagyon jól keresek és egyre többet kapok,de ez nem áll meg itt az irodában a meló,otthon folyamatos önképzés,és nyelvtanulás."

Konkrétumokat megtudhatunk, hogy tudjunk tanulni tőled? :)

(munka, munkaidő, város, fizetés, életkorod, iskolai végzettséged stb.)

Nem "kekeckedésből", de érdekes, hogy miközben tanulásról, képzettségről beszélsz, az írásod tele van helyesírási hibákkal! :)

2012. okt. 25. 11:32
 22/62 anonim ***** válasza:
82%

Programtervező informatikusnak tanulok.

Gépelési hibák abból fakadnak,hogy hatalmasak az ujjaim és a billentyű kicsi.

2012. okt. 25. 11:34
 23/62 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Úgy tűnik az ingatlanozással kapcsolatban nagyon jókor voltál, jó helyen! Gratulálunk! Ettől még nagyon kevés vagy ahhoz, hogy bíráld az emberek életét!

Sőt egy igazgató, aki az EMBEREKBŐL él, mégis hogy engedheti ezt magának? Hol az empátia? Enélkül, hogy vagy igazgató?

Nana.. érdekes dolgok vannak itt!

Nem állítom, hogy nem léteznek emberek, akik nem akarnak dolgozni és eléldegélnek szépen a segélyből meg a sok gyerekből, DE(!) vannak , akik talán vásároltak ingatlant, amiből te igen jól profitáltál, majd lecsúsztak a lejtőn és most sajnos kenyérproblémáik vannak, önhibájukon kívül.

Nem kívánom neked, de alakulhat még rosszul az életed, kiváncsi lennék akkor is így gondolnád-e mindezt.

Sok helyen olvastam, hogy az ember mozduljon meg a kis falujából, menjen városba, vagy külföldre. Érthető.. egy kérdésem van.

M I B Ő L ? Mikor este nem tud mit adni a gyerekének, vagy ha éppen tud mit adni, akkor abból utazzon el, hogy aztán otthon tényleg ne legyen mit enni?

Hiába támadnátok, nem ez a réteg vagyok és komoly pozícióban van munkám, nem önmagam fényezéseképpen írom, csak azért, mert érzékeltetni szeretném, hogy attól még akarhatja azt az ember, hogy azoknak az embereknek is jó legyen, akik a létminimum alatt élnek.

Ja és hogy fogjon bele bárki bármibe? Igazgatóként tudhatnád, hogy ne menjünk messze, egy cégalapítás kb. másnak a havi fizetésénél is több.

Vagy azt, hogy bármibe kezd az ember, minimális TŐKE KELL!

Ezt egy igazgatónak miért olyan nehéz felfogni?

2012. okt. 25. 14:33
 24/62 Flector 67 ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Magas lovon ülsz, de arról a lóról nagyot lehet esni ne feledd. Szerencsére gazdagnak mondhatom magam.

Pénz nélkül mégis hogy szeretnél céget alapítani? Légyszíves fejtsd ki.

Azzal pedig ne vagizz, hogy Te ingatlanközvetítőként "dolgozol". Nagyon sok Nálad szegényebb ember ezerszer értékesebb munkát végez. Csak ez Magyarország, itt nem a munkát fizetik meg, sajnos...

2012. okt. 25. 14:43
 25/62 anonim ***** válasza:
100%

"Nagyon sok Nálad szegényebb ember ezerszer értékesebb munkát végez. Csak ez Magyarország, itt nem a munkát fizetik meg, sajnos.."

Milyen igaz!!

2012. okt. 25. 14:46
 26/62 anonim ***** válasza:
100%

Ja és a Mélyen tisztelt Igazgató úrnak fogalmi gondjai vannak.

A kifogás szó még mindig nem egyenlő a ténnyel!!

Mindenre rá lehetne húzni ezzel az erővel azt, hogy kifogás!

2012. okt. 25. 14:50
 27/62 anonim ***** válasza:
100%

20. válaszoló!

„Programtervező informatikusnak tanulok.

Gépelési hibák abból fakadnak,hogy hatalmasak az ujjaim és a billentyű kicsi.”

Aha. Szóval tanulgatsz még.

Akkor miért is állítottad be magad a munka hősének, a többieket meg munkakerülőnek. Feltételezem, hogy eddig minimális tapasztalatod lehet a munka világáról, ennek ellenére keményed osztod az okosságokat!!!

Akkor mégis mi jogon szólod le a többieket?

Ami meg az állítólagos „tömeges mellégépelést” illeti, azért egy programtervező informatikusnak elég szégyen főleg, hogy abban a szakmában minden egyes karakternek komoly jelentősége van.

62%-os válaszoló (1.,6. 11. 17.v.)!

„Én is ezt tapasztaltam sajnos. Vállalkozó vagyok, 3,5 hónapja próbálok embert találni, mert bővítem a céget, de alig jelentkeznek, aki pedig igen, az vagy nem jön el interjúra, stb- Pedig a városban, ahol lakom és van a munkahely, 12-13%-os a munkanélküliség, tehát lenne jelentkező.”

Hogy lásd kivel van dolgod kitettem a közösségi oldalra, az állás feltételeidet, mivel segíteni szeretnék neked. A több ezer ismerősből eddig 3 Zala megyei illetve 16 egyéb a kritériumoknak megfelelő munkanélküli jelentkezne. Az odaköltözést is vállalják amire a kormányzati „átköltözési program” adna lehetőséget.

Még egyszer nyomatékosan kérlek, hogy írd ki a cégnevet és a telefonszámot (mint ahogyan azt a nyilvános álláshirdetésedben megtetted) elősegítve, hogy végre a sok általad munkakerülő helyett 3,5 hónap után stabil munkaerő felvételében segíteni tudjak!!!!

Ellenkező esetben minden szavad HAZUGNAK, és PROVOKATÍVNAK fog tűnni, erősítve a magyar vállalkozókról kialakult negatív képet.

(Pl.: fillérekért dolgoztatják a kiszolgáltatott munkavállalót rabszolgamunkás körülmények között, mondvacsinált indokokkal kirúgják a dolgozót stb.)

Csak nem tudom, hogy mi a jó abban, ha valaki amúgy is kiszolgáltatott embereket mocskolhat, ócsárolhat? Mitől lesz ettől neki jobb?

2012. okt. 25. 15:34
 28/62 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom miért "igazgató urazzátok” a kérdezőt. Ezt csak Ő állította magáról önhatalmúlag, anélkül, hogy bővebben kifejtette volna a munkakörét fizetését.

Kérdező!

Továbbra is várjuk, hogy mi alapján nevezed magad „Igazgató Úrnak”? Milyen „kaliberű” cégről, fizetésről, bevételről, volumenről van szó stb. stb..

2012. okt. 25. 15:44
 29/62 anonim ***** válasza:
78%

Rinyálni könnyű, meg mindenféle hülye kifogást gyártani, hogy miért nem jött be az élet.

Apám szakmunkás, pincér végzettséggel, egy falusi étteremben dolgozott majdhogynem minimálbérért, majd fogta magát, intenzíven elkezdett németül tanulni, kiment ingázni Ausztriába, havonta 1800 eurót hoz haza.

Anyámnak szülésznő (nem diplomás), közalkalmazott meg minden, szarul keresett ő is. Fogalmam sincs mivé képezte magát, de egy magán plasztikai sebészeten asszisztens, havi 240 ezer nettóért.

Én nappalin tanuló egyetemista vagyok, felsőfokon megtanultam angolul, középfokon meg németül, így a nyári szünetben Angliába, a télin meg Ausztriába járok dolgozni. Szorgalmi időszakban nem járok dolgozni, mert ezzel a 2 állással évente 2,5-3 millió forintot keresek.

Ha semelyikünk nem csinált volna semmit, bármelyikünk nyekereghetne itt a GYK-n, és gyárthatná a kifogásokat, hogy csak protekcióval lehet normálisan fizető állást keresni.

A történetben senki sem ismerős által került oda ahova, egyedül az ausztriai téli melót szervezte be nekem apám. De ha ő nem éri el azt amit, akkor nem tudta volna megcsinálni, mert kinn sem lenne.

De ezt is megmagyarázzátok majd a "szerencsével". (Hiszen miért is ne fogjuk az egészet egy elvont fogalomra, ha már mással nem tudjuk magyarázni.)

2012. okt. 25. 15:45
 30/62 Flector 67 ***** válasza:
Utolsó. Hol is laktok?
2012. okt. 25. 15:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!