Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Miért rinyál mindenki, hogy...

Miért rinyál mindenki, hogy nincs munka, kevés a fizetés?

Figyelt kérdés

Szerintem aki keres, az talál. Ismerőseimből látom tipikusan az a személy, akinek nincs állása, reggeltől délutánig kávézgat egy étterem teraszán aztán panaszkodik és mások közbenjárásával próbál munkalehetőséget keresni.

Akinek pedig nem volt állása, de akarta, hogy legyen, rögtön talált is, vagy saját vállalkozásba fogott. Ez viszont olyan állás, ami egész embert kíván, reggeltől estig dolgozni kell, agyalni, és ehhez mérten kapja a fizetését. Viszont a sok munkának megis lenne az eredménye, persze az itteniek 90%-a csak panaszkodik, hogy ő nem tud 6 óránál többet dolgozni. Ugyanilyen munkát bárki megtud csinálni, amiről előbb beszéltem, mégis mindenki csak panaszkodik, hogy "jaj nekem a gyerekre kell vigyázni 4től", "jaj földhöz vagyok kötve, mert nem értek a számítógéphez stbstbstb". ÉS aki igenis megdolgozik a fizetéséért, az előbbi példám alapján, havi több százezret, akár milliós összeget is bezsebel. Mégis mindenki csak panaszkodik, és itt kérdezget gyk-n ostobaságokat (Mi a helyzet munkanélküliek? Hány hónapja vagytok munkanélküliek? Mit csináltok otthon munkanélküliek?) ahelyett, hogy önszántából belefogna valamibe.

2012. okt. 25. 09:26
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
77%

"#6: a kérdező provokációjára igyekeztem reagálni, mely szerint dolgozzunk csak, és csak úgy röpködnek majd a többszázezres meg milliós fizetések. Sajnálom, ha neked nem ment át."

Értem mire gondolsz, a kérdezőnek annyiban igaza van, hogyha képzed magad, beszélsz 1 vagy több nyelvet megfelelő szinten, akkor több esélyed van a jobb életre! Mert diplomával is lehetsz szalagmunkás, de ha egy értékes diplomát, szakmát szerez valaki, emellett a nyelvet, nyelveket beszél, annak több esélye van arra, hogy magas fizetést kapjon. Mert én sajnos azt látom, hogy azok akarnak nagy házat, kocsit, magas fizetést, akik ezért semmit sem tesznek, mert úgy gondolják, minek? Ahogy egy régi tanárom mondta: "A semmiből nem lesz semmi!"

2012. okt. 25. 10:25
 12/62 A kérdező kommentje:
#11: nagy igazság
2012. okt. 25. 10:26
 13/62 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező!

"Bár ehhez kell némi intelligencia is, nem csak a kenyér átadása a boltba. "

Júúúj, ezt nem kellett volna!

Ahhoz milyen intelligencia kell, hogy egy irodába ücsörögj - saját bevallásod szerint képesítés nélkül- és "lánckereskedőként" kirakj egy hirdetést az ingatlanról?

Ember! Abból élsz meg, hogy másnak strómankodsz. Ehhez milyen intelligencia kell???

Egyébként soha nem értettem, hogy ki az a hülye, aki nem saját maga adja el az ingatlanát, fizetést adva egy "élőskö... akarom mondani "személynek".

Had adja el a tulaj annak az ingatlant akinek akarja, ne más mondja meg!

„És azt is áruld el, hogy milyen vállalkozásba kezdjen az akinek az alapvető élelmiszerek, és a lakásfenntartási költségek kifizetésére sincs pénze?

Ismét jönnek a kifogások, panaszkodások. Ahelyett, hogy továbbra is tartozol, szerezz munkát vagy alakíts ki saját munkakört. Mindenki mondhatná, hogy fizetnie kell a hitelt, a rezsit, a lakást, az élelmet még sem törődnek bele, hanem próbálnak a saját lábukra állni, nem pedig csak kifogások, kifogások...”

Az miért lenne kifogás, hogy valakinek az alapvető élelmiszerekre, lakásfenntartási költségekre sincs pénze? A semmiből mégis hogyan lehet vállalkozni? Ilyen helyzetben már nem a wellnesről meg a nyaralásról kocsiról kell lemondani, hanem a puszta vegetáció a cél.

És arra is kíváncsi lennék, hogy a jelenlegi 1-1,5 millió munkanélküli mire vállalkozzon, illetve hogyan helyezkedjen el az országosan 5-6000 munkahelyre aminek 80 %-a kamu.

2012. okt. 25. 10:30
 14/62 anonim ***** válasza:
100%

Látom a 62%-os válaszoló továbbra is provokál!

Ahelyett, hogy végre BECSÜLETTEL bemásolná a konkrét állásajánlatát, többszöri kérés ellenére sem teszi meg.

Minden szava HAZUG!

De azért várjuk továbbra is az állás kiírását címmel, telefonszámmal. :) :)

2012. okt. 25. 10:38
 15/62 anonim ***** válasza:
77%
Én is egy vidéki városból vagyok. Kisvállalkozásban dolgozunk, idén bővíteni is tudtunk, mostmár 20 feletti a létszámunk. Egyszerű betanított munka (szerelés). A fizetés itt sem nyugati szintű, bruttó 120-130. De: a fizetés mindig és pontosan megérkezik. Maga a munka nem nehéz, és nemhogy 8 óra, de még kevesebb is, a norma nem teljesíthetetlen. A főnökök emberként bánnak az alkalmazottakkal, itt még senkit nem rúgtak ki azért mert beteg a gyerek. És mégis mit látok-hallok? Az elégedetlenkedést, a nemtetszést, az ellenségeskedést, a dolgozni nem akarást, a kevés fizetésezést - persze a pluszpénzért túlórát ugyanők nem vállalják be, amikor új ember jön mert annyi lenne a munka, akkor persze megy a "dehát túlórában megoldottuk volna" szöveg.
2012. okt. 25. 10:51
 16/62 A kérdező kommentje:
:) Lehet nem kell intelligencia hozzá szerinted, meg irodában ücsörgés, semmi munka, de szerintem így is túlszárnyalom a fizetésed. Ennyit a sértegetésből.
2012. okt. 25. 10:59
 17/62 anonim ***** válasza:
0%

"Látom a 62%-os válaszoló továbbra is provokál!"

Miért provokálás az, hogyha leírom, hogy tanulással, önképzéssel, nyelv vagy nyelvek tudásával lehet előrébb jutni? Akinek ez provokálás, az meg is érdemli a sorsát. Az állásajánlatot pedig nem fogom belinkelni, mert kizárólag helyi jelentkezőket várok.(Zala megyei városról van szó!) Egyébként pedig nagyvonalakban összefoglalom, hogy mit kérek a jelentkezőktől:

- Középfokú informatikai végzettség

- Angol nyelv, legalább dokumentáció szintű ismerete

- Office programcsomag átfogó ismerete

- UNIX, WINXP/Server 2008, Active Directory, SQL ismeretek

- 2 év szakmai tapasztalat az IT világában

- Képesség nyomás alatti, alapos munkavégzésre

A sikeres pályázó feladatai közé tartoznak:

- Operációs rendszerek installálása, konfigurációja, hibaelhárítás

- Felhasználók támogatása, felhasználói oktatások szervezése és tartása

- Műszaki dokumentáció készítése magyar és angol nyelven

- Informatikai rendszerek folyamatos működésének biztosítása

2012. okt. 25. 11:00
 18/62 anonim ***** válasza:
84%

HEHEHE

ilyet én is betudok írni :)

Miért nem mered konkrétan belinkelni? jaaaaaaaa, mert kamu

Jólesik osztani az észt, ezen éled ki magad.

Ha már ekkora csúcs vagy, ahhoz bizonyíték is kell.

Addig meg csak egy szájhős leszel.............

2012. okt. 25. 11:11
 19/62 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

"Lehet nem kell intelligencia hozzá szerinted, meg irodában ücsörgés, semmi munka, de szerintem így is túlszárnyalom a fizetésed. Ennyit a sértegetésből."

De Te beszéltél intelligenciáról!!! Akkor most már nem is kell intelligencia a munkádhoz?

És félreértés ne essék, nem a sértegetés volt a cél, hanem a dolgok tisztázása.

Te kiírsz ide egy olyan provokatív kérdést ami minimum 1 millió magyar állampolgárt irritál nagyon!

A hozzászólásaid demagógok, és hatásvadászok. Minimális empátiával, érzelmi intelligenciával sem rendelkezel.

És ba..ki, ….részben ilyen kiszolgáltatott emberekből élsz meg részben, akik kénytelenek eladni az utolsó vagyontárgyúkat az ingatlant. Akkor ott kedves ügyfél, itt meg senkiházi ingyenélő munkakerülő?

Az amúgy is kiszolgáltatott embereket alázod meg ezáltal, akik a puszta vegetációért küzdenek!!!

Ilyenkor elgondolkodik az ember, hogy milyen NEMZETI összefogásról is „ajvékolnak” a politikusok!

2012. okt. 25. 11:16
 20/62 anonim ***** válasza:
14%

Mert ilyen a MAGYAR ember tisztelet a kivételnek.

Erről én is hasonlókat tudok mesélni.

Ott van példának okáért az egyik évfolyamtársam,figyelj:

Mondom neki,haver nem érdekelne egy kurv@ jó meló nálunk(programozók vagyunk,szal nem 60ezret fizetnek)?

Erre bevágja,nem ér rá DOLGOZNI,mert sok a BULI,meg tanulni kell.

No komment erre :D :D

Itt tart egy 25 éves felnőtt férfi.

Én kérek elnézést.

Vagy kértem egyik csoportban kezdjük az órát 8kor mert jönnöm kell kli dolgozni,és nem a tecsó arúfeltöltő meló,ahol kit érdekel mikor mész,hanem egy hatalmas multi ahol kőkemény határidők vannak és fegyelem.Na a lényeg,hogy leszavaztak,hogy mindenki kompromisszunmot köt ezér leszavaztak és 8:30kor kezdünk,mert hogy nem akarnak felkelni korán.Persze két hány_s között nem ér rá felkelni a tegnapi komarészegségből. Ez is no komment.

Dolgozni persze a 75% nem dolgozik,csak nem tudom mit remél,hogy most a boldog egyetemi éveket ne dolgozza,majd néz amikor kikerül és sehova nem fog kelleni,vagy max nettó 120-ért se.

Megérdemli a magyar a sorsát,amikor nálunk van,hogy szombaton is be kell jönni vagy túlórázni szerinted ki az aki állandóan megcsinálja határidő előtt a melót,persze,hogy én,meg még egy két ember.

Mindig bent vagyok este 7-ig.És dolgozok gőzerővel,mert nekem CÉLjaim vannak,nem úgy mint az átlagnak akinek a ,,fotelsport" elég otthon sörrel.

Nagyon jól keresek és egyre többet kapok,de ez nem áll meg itt az irodában a meló,otthon folyamatos önképzés,és nyelvtanulás.Hány ember teszi ezt meg,kb 2%,na ezek fognak ,,kaviárt nagykanállal" enni.

A többi meg kap majd max 200-t és k_ss.

Persze ha túlórázni kell,akkor ,,jajj mennem kell agyerekért,jajj beteg a gyerek,jajj ez meg az,jajj el kell mennem".

Nem csodálom,nem fontos az embereknek a munka egyáltalán,nálam például a munka és a sport az ELSŐ,mindent ennek rendelek alá,meg is látszik,pénzben.

Kifogásokat a legkönnyebb gyártani meg lustának lenni,és beb_szni hétköznap,csak kérdem én miből lesz karrier.

2012. okt. 25. 11:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!