Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Miért rinyál mindenki, hogy...

Miért rinyál mindenki, hogy nincs munka, kevés a fizetés?

Figyelt kérdés

Szerintem aki keres, az talál. Ismerőseimből látom tipikusan az a személy, akinek nincs állása, reggeltől délutánig kávézgat egy étterem teraszán aztán panaszkodik és mások közbenjárásával próbál munkalehetőséget keresni.

Akinek pedig nem volt állása, de akarta, hogy legyen, rögtön talált is, vagy saját vállalkozásba fogott. Ez viszont olyan állás, ami egész embert kíván, reggeltől estig dolgozni kell, agyalni, és ehhez mérten kapja a fizetését. Viszont a sok munkának megis lenne az eredménye, persze az itteniek 90%-a csak panaszkodik, hogy ő nem tud 6 óránál többet dolgozni. Ugyanilyen munkát bárki megtud csinálni, amiről előbb beszéltem, mégis mindenki csak panaszkodik, hogy "jaj nekem a gyerekre kell vigyázni 4től", "jaj földhöz vagyok kötve, mert nem értek a számítógéphez stbstbstb". ÉS aki igenis megdolgozik a fizetéséért, az előbbi példám alapján, havi több százezret, akár milliós összeget is bezsebel. Mégis mindenki csak panaszkodik, és itt kérdezget gyk-n ostobaságokat (Mi a helyzet munkanélküliek? Hány hónapja vagytok munkanélküliek? Mit csináltok otthon munkanélküliek?) ahelyett, hogy önszántából belefogna valamibe.

2012. okt. 25. 09:26
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:

Nem, Kedves Utolsó!

Tiszteletre méltó, amit a szüleid elértek és téged így tudtak segíteni, mert azért tartasz ott, ahol!

Ami nem tiszteletre méltó, az az, hogy ilyen fiatalon ilyen képet alkotsz és vélekedsz az emberekről, nem kevés felvágással!

Értelmes ember vagy, miért nem tudsz belegondolni, hogy vannak, akik nem tehetnek arról, hogy nem volt anyagi hátterük, igenis fogták a feneküket és elköltöztek olyan helyre, ahol nagyobb a munkalehetőség. Így tehát, dolgoznak és fizetik az albérletüket, mert ugye valahol lakni kell!!!

Szép és jó, hogy vannak emberek, akik elérik a céljukat, de pl a te történeted is egy láncreakció, ami nem mindenhol van meg!!!

Sokat jó módjában azt se tudja, hova emelje magát és ez a kiábrándító! Ezek mellett el lehet a diplomátok, a havi keresetek, nem vagytok tisztességes emberek sokak szemében!!!

Még egy kérdés.. az egyetemed ugye pénzbe kerül, kezdetben te fizetted??? Az első kiutazásod míg nem kaptál fizetést, pénzbe került, te fizetted??

És azok a gyerekek, akiknek nem tudták fizetni ezeket????

Tudod, mindig csak a kezdet nehéz és az első lökések, légy hálás, hogy a szüleid biztosították ezt neked, de ne ítélj, hogy ne ítéltess!!!

2012. okt. 25. 15:55
 32/62 anonim ***** válasza:
37%
#23-as van igazság amit írsz,hogy miből menjen el.Kérdésre a válasz,ezér kell megtervezni a családot és csak akkor gyereket vállalni,ha van mire.
2012. okt. 25. 15:58
 33/62 anonim ***** válasza:

32.

Ez igaz, de lehet, hogy amikor bevállalták a gyereket, nem olyan anyagi körülmények között éltek.

De a gyerek, egy példa volt. Akkor ő saját maga azt a kevés pénzét, amiből abban a hónapban enni tudna, elkölti másra.

Mert vegyünk sorba egy megmozdulást:

elutazik, az utazás pénz... kibérel valahol valamit, ez rögtön 2 havi kaució plusz bérleti díj. Ezalatt ugye valamit enni is kell.

De mondjuk ügyes és 1-2 hét alatt talál munkát, mondjuk, hogy ott, havonta fizetnek, tehát mire rezsit és újra bérleti díjat kell fizetni, neki még nincs fizetése.

Tehát, elinduláshoz kell rögtön az utazási költség, 2 havi kaució, 2 havi bérleti díj, egy havi rezsi költség és az étel, ital.

Ezekben még nincs akkor benne a tisztálkodószerek, esetleg WC papír. Semmi!

Akinek nincs pénze, ezeket honnan????

2012. okt. 25. 16:03
 34/62 Flector 67 ***** válasza:

Mellesleg Darius!

Mondjuk Debrecenből hogyan menjen az ember Ausztriába? Mert ahhoz nagyon kevés az 1800 euró, hogy ott éljen.

2012. okt. 25. 16:03
 35/62 anonim ***** válasza:

29. válaszoló!

„Én nappalin tanuló egyetemista vagyok, felsőfokon megtanultam angolul, középfokon meg németül, így a nyári szünetben Angliába, a télin meg Ausztriába járok dolgozni. Szorgalmi időszakban nem járok dolgozni, mert ezzel a 2 állással évente 2,5-3 millió forintot keresek.”

Meséld már el, hogy egyetemen milyen téli szünet van??? (akkor kezdődik a vizsgaidőszak, ami dec. közepétől február elejéig tart)

Amilyen egyetem ez? A tavaszi vizsgaidőszak meg július elejéig tart általában. És utána szemeszter kezdésnél nappali tagozaton (!!!) meg maximálisan helyt tudsz állni mi?

El is higyjük, hogy állítólag két hónap alatt 10 000 eurót keresel? Ez még fél évre is szép pénznek számítana főállásban.

SZÓVAL AKKOR MI IS AZ IGAZSÁG?

Nem tudom mire jó ez, hogy ilyen kamu infókat írnak ki egyesek?

2012. okt. 25. 16:07
 36/62 anonim ***** válasza:
Amilyen= Milyen
2012. okt. 25. 16:08
 37/62 anonim ***** válasza:
78%

35-ös, a PIN-kódomat, meg a bankkártyámat ne küldjem el véletlenül? Semmi közöd nem lenne hozzá, de leírom hogyan csinálom, mert annyira szkeptikus vagy.

Mivel nem dolgozom szorgalmi időszakban, konkrétan 100%-ban a tanulásra koncentrálok, amiből lehet próbálok megajánlott jegyet szerezni, illetve a vizsgáimat legkorábbra felvenni, és elsőre átmenni.

Télen 1-1 napokat szoktam kimenni, és ezt kb. 15-20x november és január között. Napi 12 óra meló, 9 eurós órabérért (Bécs).

Nyáron pedig június közepén szoktam kimenni és szeptember közepén jövök vissza, mert akkor még nem maradok le a suliban.

Idén 93 napot voltam kinn Londonban. Szerencsére már annyira bedolgoztam magam azon a munkahelyen, illetve annyi munka volt, hogy rengeteget dolgozhattam, 91 napot melóztam egyhuzamban napi 10-12 órát, de volt 15 órás is. Összesen 1003 óra volt a 91 nap alatt, 9,5 fontos órabérért. Kurv@ kemény volt, de inkább ott hajtom szét magam, mint itthon 500 forintért diákmunkában, viszont nyári szünetem sem volt már jó ideje, legalábbis pihenés szempontjából.

Elégedett vagy?

2012. okt. 25. 16:20
 38/62 anonim ***** válasza:

Azt kérdezte valaki, miért Igazgatózunk?!

Hátha tanul valamit ezen az oldalon, leginkább a tiszteletre gondolok!

2012. okt. 25. 16:22
 39/62 Flector 67 ***** válasza:

Hát, akkor ez tiszteletre méltó kedves 37.

Mellesleg gondolom ez bruttó, illetve lejön a lakhatás is. Szép, hogy suli mellett ennyi energiád van. Mondjuk gondolom nem orvosi.

2012. okt. 25. 16:28
 40/62 anonim ***** válasza:

37.

De én írtam fent, hogy mindez láncreakció. Tök ügyes vagy, nem ez a megkérdőjelezendő.

Hanem az, hogy akinek nem tudják fizetni az egyetemet???

Akinek az ELSŐ kiutazást, míg nincs keresete, nem tudják fizetni???

Vagy ott nincs kint ismerettsége?

Ezek a kis hátulról lökések, segítségek, na ezek alapozzák meg az ember életét, a továbbiakat meg te építgetheted vagy döntheted le.

DE kaptál lehetőséget.

Érted már??

2012. okt. 25. 16:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!