Miért rinyál mindenki, hogy nincs munka, kevés a fizetés?
Szerintem aki keres, az talál. Ismerőseimből látom tipikusan az a személy, akinek nincs állása, reggeltől délutánig kávézgat egy étterem teraszán aztán panaszkodik és mások közbenjárásával próbál munkalehetőséget keresni.
Akinek pedig nem volt állása, de akarta, hogy legyen, rögtön talált is, vagy saját vállalkozásba fogott. Ez viszont olyan állás, ami egész embert kíván, reggeltől estig dolgozni kell, agyalni, és ehhez mérten kapja a fizetését. Viszont a sok munkának megis lenne az eredménye, persze az itteniek 90%-a csak panaszkodik, hogy ő nem tud 6 óránál többet dolgozni. Ugyanilyen munkát bárki megtud csinálni, amiről előbb beszéltem, mégis mindenki csak panaszkodik, hogy "jaj nekem a gyerekre kell vigyázni 4től", "jaj földhöz vagyok kötve, mert nem értek a számítógéphez stbstbstb". ÉS aki igenis megdolgozik a fizetéséért, az előbbi példám alapján, havi több százezret, akár milliós összeget is bezsebel. Mégis mindenki csak panaszkodik, és itt kérdezget gyk-n ostobaságokat (Mi a helyzet munkanélküliek? Hány hónapja vagytok munkanélküliek? Mit csináltok otthon munkanélküliek?) ahelyett, hogy önszántából belefogna valamibe.
Értem persze, az egyetem itt nem is annyira lényeges, nekem is vannak ismerőseim, akik nem tudják fizetni, azért nem járnak.
DE Londonba ha időben veszek 20000 forint alatt lehet már repjegyet venni (illetve ki kell bírni az első 2 hetet, mert úgy van a fizetés), VISZONT Bécsbe meg aztán tényleg pár ezer a kijutás, és ott az ilyen egynapos melók után mindig kézhez kaptam a pénzt.
Én kérek elnézést, hogy nem tudtam olyan alternatívát mondani, amit 0 forintból meg lehet oldani. Viszont aki olyan helyzetben van, hogy soha az életben nem lesz mondjuk 20 000 forint megtakarítása, az ne is akarjon nagyot álmodni szerintem.
Úgy látszik te még mindig nem fogod fel miről van szó!!!!
Nem a nagyot álmodás játszik szerepet sok embernél, hanem MEGÉLHETÉS és az, hogy ne a létminimum alatt éljenek.
Számodra ez felfoghatatlan, mert megkaptál mindent. Ezzel nincs semmi gond.
De ne legyél cinikus, csak azért, mert neked jól alakultak a dolgok.
Ez nem emberi viselkedés, hanem primitív gondolkodás, butaság!
37. v.!
„Elégedett vagy?”
Őszintén, nem!
Le is írom,hogy véleményem alapján miért nem stimmelnek amit írtál!
„Télen 1-1 napokat szoktam kimenni, és ezt kb. 15-20x november és január között. Napi 12 óra meló, 9 eurós órabérért (Bécs).”
KONKRÉTAN milyen munkahely az ahol találomra 1-1 napot lehet dolgozni? 1-1 napra nem is éri meg kimenni dolgozni az útiköltség miatt, hacsak nem a határ közvetlen közelében nem laksz. (Bár ezt nem írtad) Még ha közel is laksz kocsi nélkül minimum van vagy két óra oda vissza az utazás a 12 óra munka mellett természetesen.
„Nyáron pedig június közepén szoktam kimenni és szeptember közepén jövök vissza, mert akkor még nem maradok le a suliban.”
Ez is érdekes. Az egyetemeken június közepén még javában vizsgaidőszak van, főleg nappali tagozat mellett. Még a kamu szakokon is. Akkor mikor teljesíted a vizsgáidat tulajdonképpen? És arra meg nem írtál semmit, hogy milyen egyetemről van szó!
„Idén 93 napot voltam kinn Londonban. Szerencsére már annyira bedolgoztam magam azon a munkahelyen, illetve annyi munka volt, hogy rengeteget dolgozhattam, 91 napot melóztam egyhuzamban napi 10-12 órát, de volt 15 órás is.”
Akkor itt azt akarod „előadni”, hogy három hónapot végigdolgoztál napi 12-15 órában, ÖSSZESEN KÉT nap (!!!) pihenőidővel????? :) És utána ahogy hazajöttél másnap rögtön indultál az egyetemre?
Ne haragudj de ez -finoman szólva is- „életszerűtlennek” tűnik!
És akkor még olyan apróságokról nem is beszéltünk, hogy ezt hogyan engedélyezi a munkaügyi hatóság, hogy azonnal találsz munkát és szállást. Vagy esetleg napi 12-15 óra munka,+ munkába közlekedés után, hogyan volt időd mondjuk minimális pihenésre, bevásárlásra, takarításra stb. stb.
Szóval –óvatosan fogalmazva is-nagyon nem tűnik reálisnak amit felvázoltál.
44.
Csak azért kérdem, mert ott nyáron 1 hónap nyári gyak van. Szóval 30 nap már kiesett. De mondom, minden elismerésem azé, aki suli mellett melózik. Nekem nem sikerült.
45. :D Igazad van, lebuktam. Egy kis 13 éves mitomániás kocka vagyok, aki arra rángatja a fütyijét, hogy hazugságokat írogat.
Te önmagad paródiája vagy, ember.
Egy kicsit különben is elkanyarodtunk. Nekünk mindegy miből és mennyiből élsz, de az biztos, hogy a szüleidtől kaptad meg a kezdő támogatást.
Mellesleg, ha nem lennének ők, albérletet kellene fizetned és a rezsi költséged saját magadnak meg az étkezésed, az a havi annyi, rögtön nem lenne annyi!
És máris majdnem, hogy édes kevés is!
Nem tudom miért érzik egyesek, hogy felsőbbrendűek, de roppant buták!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!