Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Te buktál már "MLM"-el?

Te buktál már "MLM"-el?

Figyelt kérdés

Mennyit és melyik céggel?

Kérlek írd le, hogy melyik cégről van szó.

2012. szept. 1. 10:51
1 2 3 4 5 6
 21/55 A kérdező kommentje:

Időpont tegnap 23:59

Én kíváncsi voltam arra, hogy akik ezzel állítólag buktak azoknál ez hogyan történt pontosan. Viszont erre eddig nem kaptam választ. Vagyis valami válasz félét igen, de ott meg a pontos körülmények nem ismertek és csak közvetett információk vannak.

Nekem ez lenne a bukás:

Belekezdtem XY MLM cégbe

Lett 10.000Ft-os telefonszámlám,

Benzin szintén 10.000Ft.

Képzés: 5.000Ft

Csatlakozási díj ha van: 7.000Ft.

egy hónap alatt.

Bevétel alig lett (5.500Ft) pedig megkerestem vele 50 embert, de szinte senkit sem érdekelt. Ezután abbahagytam.

Ez lenne mondjuk egy kerek sztori.

Van aki a termékeket is ide veszi, viszont ha azt saját használatra veszi akkor ebben az esetben nem merülhet fel a vállalkozással kapcsolatos kiadásként. Ha meg nagyobb csomagot vett, akkor annak az árát visszakaphatja a MLM cégtől. Több szerződést is elolvastam már és ezt eddig mindben megtaláltam. Meg ahogy írtam már meg is tapasztaltam.

Nekem ez lenne a bukás. Ilyesmi sztorira lettem volna kíváncsi. Ha már valaki megkeres vele 50 embert akkor abból nagy valószínűséggel lesznek vásárlói és üzleti érdeklődő is. Legalábbis ha a saját esetemből indulok ki.

Azt is tudom, hogy van aki megkeres 10-20 embert és utána abbahagyja, mert azokat nem érdekelte.

Időpont tegnap 23:58

Az MLM-ben nem értem el semmi kiemelkedőt, de nem is akartam. Ezért csakis én vagyok a felelős és sem a cég sem pedig más.

A civil életben pedig területi képviselő, értékesítő vagyok, nagyon jól megfizetnek (alap+jutalék+kocsi+telefon+cafeteria) és rugalmas a munkám is, elégedett vagyok vele és szeretem is. Az MLM-et csak úgy kipróbáltam, mert érdekelt, hogy mi is ez valójában.

Nem kizárt, hogy később nem fogok vele komolyan foglalkozni, viszont azt már látom, hogy munkát kellett beletenni és úgy lett eredménye.

Tehát ezek alapján nyugodtan állíthatom, hogy aki ebben bukik vagy sikertelen lesz az csakis saját magát okolhatja. Bár ha valaki okosan csinálja akkor a bukás elkerülhető.

Leginkább akkor lehet ezzel bukni ha valaki azt nem érti meg, hogy ez egy VÁLLALKOZÁS és nem ALKALMAZOTTI munka.

Így a kezdeti sikertelenség után feladja és nem folytatja. Ez meg ugyanaz, mintha bármilyen másik vállalkozásba kezdene az ember. Csak azt nem lehet "fillérekből" elkezdeni.

2012. szept. 3. 00:42
 22/55 A kérdező kommentje:

"Kérdező, akkor te nagyon jól csináltad, de aki belebukásként éli meg, az nyilvánvalóan egész más dolgok miatt megy bele, és azt nem sikerül elérnie, amit szeretett volna."

Egyáltalán tudta, hogy mit is akar elérni? Beletette azt a munkát ami az eredményhez szükséges? A 10-20 ember megkeresése nem elégséges havi milliós összegekhez.

Már aki csak havi 1milliót keres ezzel, az is megkeresett vele legalább 4-500 embert ha nem többet.

Akik meg a csúcson vannak több ezret és nem két hónap alatt kerültek oda hanem általában 10+ év alatt.

Több helyen és több embertől olvastam hallottam, hogy ahhoz, hogy valamiben igazán profi legyél ahhoz legalább 10000 órát kell vele dolgoznod. Ez nagyjából 5 év.

Brian Tracy azt mondja, hogy bármilyen munkában profi lehetsz átlag 7 év alatt. Csak sokan bele sem kezdenek, mert a 7 év az nekik túl sok. A 7 év meg ígyis-úgyis eltelik.

2012. szept. 3. 00:50
 23/55 anonim ***** válasza:
Kérdező, neked jól tudna menni az mlm, ebben teljesen biztos vagyok. De nem a jó (számodra jó úgy értem) cég talált meg. ne add fel, mindenkinek más a jó. Nekem a vitaminok és hasonlók pl. sosem mentek, de van amiből egy majd' 4000 tagot számláló hálózatot tudtam felépíteni. Mindenkinek más való, ne add fel!
2012. szept. 3. 10:18
 24/55 A kérdező kommentje:

Időpont ma 10:18

Te valami látó vagy, hogy ennyiből azt szűrted le, hogy ez a cég nem jó nekem??? Főleg, hogy az összes termékével elégedettek vagyunk, meg az ismerősöktől is jó visszajelzések jöttek.

2012. szept. 3. 14:58
 25/55 anonim ***** válasza:
Kérdező: igen, félig látó vagyok, de ennek semmi köze a témához. A hozzáállásod alapján írtam.
2012. szept. 4. 09:52
 26/55 anonim ***** válasza:
12%
Én szerencsére "csak" időt buktam. FLP-vel (Aloe Vera) egy 3 órányi előadást + utazást. OVB-vel 3 db szombati előadásnyi időt + utazást. Azóta harcos MLM ellenes vagyok. (igazából nem a kidobott idő miatt, hanem mert felcsesszenti az agyamat, hogy néhány ember hogy kihasználja és kifosztja azt a sok naiv embert, akik benyalják ezeket, no meg, hogy én is benyalhattam volna...)
2012. okt. 8. 18:57
 27/55 A kérdező kommentje:
Tehát eddig senki nincs aki anyagilag bukott volna MLM-el?
2012. okt. 30. 12:32
 28/55 anonim ***** válasza:
12%

De: pl. a Talk Fusion-ös haverom! Csak még nem ismerte be...

Illetve mivel az idő pénz, ezért mindannyian, akik elmentünk MLM-es marketing előadásra, buktunk. Aki viszont több időt is ráfecsérel (pl. Talk Fusion-ös haverom már majdnem 1 éve tolja), az sokkal több időt bukik. Ami alatt sokkal értelmesebb dolgot is csinálhatott volna (munka, tanulás, szórakozás, pihenés). Persze mindenkinek más a tanulópénz: valakinek csak egy előadás, valakinek 1 évnyi ablakon kidobott munka...

Amúgy meg mivel elvileg a pénzedért számodra értékes terméket kapsz, így nem is bukhatsz mást, mint időt, mert a termék számodra megér annyit. Persze, ha a termék nem érdekel, csak a pénz, akkor a termékre fordított összeget is buktad, de ez esetben magadra (is) vess!

2012. okt. 30. 12:53
 29/55 A kérdező kommentje:

Az idő pénz és ebből kilogikázni, hogy valaki bukik vele az eléggé hülye logikára vall. Ennyi erővel ha TV-t lesek akkor is pénzt vesztek, mert épp nem pénzt keresek.

A Talk Fusionben nem vagyok biztos, hogy legális MLM, tehát azt én kizárnám.

Eleve ha terméket kap az ember a pénzéért akkor azt nem lehet felróni veszteségként. Ha meg csak a pénzért kezdi el valaki és nem érdekli egyáltalán a termék akkor az eleve bukásra van ítélve. Vannak ilyenek nyilván, aztán évekig ott vannak a termékek a szekrényben vagy a fürdőben és egyéb helyeken. Nem is egy ilyennel találkoztam már. És amikor megkérdeztem, hogy mennyit dolgozott vele akkor mindig olyan válaszokat kaptam, hogy "nem sokat, nem igazán foglalkoztam vele, csak megvettem a termékeket".

Olyat pedig még nem hallottam, hogy valaki 1 évig rendesen dolgozik és semmit sem keres. Akinek nincs eredménye az nem is csinál semmit sem.

Az nem munka, hogy azon gondolkodik valaki, hogy mit kellene csinálnia.

A munka az amikor időpontot egyeztet és legalább tart napi 1-2 találkozót vagy heti kettő bemutatót.

Olyan nincs, hogy valaki ezt megteszi egy éven keresztül és annak semmi eredménye nincs.

2012. okt. 30. 14:18
 30/55 anonim ***** válasza:

"A Talk Fusionben nem vagyok biztos, hogy legális MLM, tehát azt én kizárnám."

Magyarul a Talk Fusion-ről te is azt állítod (beismered), hogy piramisjáték... Ebben legalább egyetértünk. (azzal a különbséggel, hogy viszont én biztos vagyok, hogy nem legális) Csakhogy az összes többi MLM rendszer ugyanolyan szisztéma szerint működik. A Talk Fusion-ösök is ugyanazokkal a dumákkal jönnek mint ti: hogy ők kikérik maguknak, hogy nem piramisjáték, hanem MLM. És annyiban igazuk is van az aloe verásoknak, hogy ők valóban a jogi keretek között működnek (leszámítva az apró kis hazugságokat, amik egyszer már 60 milkába kerültek a cégnek, [link] viszont elvét tekintve ugyanolyan piramis rendszerről van szó. Ugyanúgy a beszervezésen van a hangsúly mindegyik esetben (ebből lehet pénzt kaszálni), csak egyik esetben fel tudnak mutatni külső vevőket, akiknek a legalsó szint elad, másik esetben viszont a legalsó szint csak beszervezéssel juthat pénzhez.

"Az idő pénz és ebből kilogikázni, hogy valaki bukik vele az eléggé hülye logikára vall. Ennyi erővel ha TV-t lesek akkor is pénzt vesztek, mert épp nem pénzt keresek."

A TV nézést szabadidős tevékenység. (az más kérdés, hogy annak jó-e vagy sem) Az MLM viszont munka. És ha munkával nem keresel pénzt, az számomra bukást jelent.

"Tehát eddig senki nincs aki anyagilag bukott volna MLM-el?"

"Eleve ha terméket kap az ember a pénzéért akkor azt nem lehet felróni veszteségként."

Ezt a két kommentet írtad az utóbbi 3 hozzászólás alapján. Na most, ha a terméket nem tekintjük bukásnak az oké, mert az elvileg lehet hasznos is. De ha az elpazarolt időt sem tekintjük bukásnak, akkor eleve nincs értelme a kérdésnek, mert MLM-mel nem is lehet mást bukni, mint időt és a termékekre fordított összeget. Nem is értem, hogy hogyan gondolod, hogy valaki pénzt bukhat rajta, amikor pénzt nem is kell befizetni natúrban.

"Akinek nincs eredménye az nem is csinál semmit sem."

Ezt meg honnan veszed? Ti fordított szituációban azt mondanátok, hogy hol a statisztika, illetve, hogy mellébeszélek, a levegőbe beszélek. Szóval erre a következtetésre hogyan sikerült jutnod, hogy akinek nincs eredménye, az biztosan nem is csinál semmit?

"Olyan nincs, hogy valaki ezt megteszi egy éven keresztül és annak semmi eredménye nincs."

Dettó! Ez hol van leírva, hogy aki egy éven keresztül csinálja, az eredményes lesz? Te mióta csinálod?

2012. nov. 1. 03:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!