Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Te buktál már "MLM"-el?

Te buktál már "MLM"-el?

Figyelt kérdés

Mennyit és melyik céggel?

Kérlek írd le, hogy melyik cégről van szó.

2012. szept. 1. 10:51
1 2 3 4 5 6
 11/55 A kérdező kommentje:

Időpont ma 20:24

De ha megveszi a csomagot akkor is kap a pénzéért terméket és nem a semmire adja ki. Sőt a legtöbb cég visszadja a pénzt ha valaki visszaviszi a termékeket.

Akkor hol van itt az anyagi bukás? Legfeljebb erkölcsiről van szó.

Ha meg nem épít ki hálózatot csak vásárol akkor mit bukik vele? Szerintem semmit. Terméket kap a pénzéért. Ebben mi a bukás?

2012. szept. 2. 21:50
 12/55 anonim ***** válasza:
70%

Az egész onnan indul, hogy a legtöbb ember NEM a megvásárolt termékekért lép be, hanem azért mert arra vágyik, amit a marketing mond neki a "könnyen sok pénzről", az "élete végéig tartó passzív jövedelemről", a "felhőtlen luxusutakról", meg a "főnök nélküli kötetlen munkaidőről".

Viszont mindez a legtöbbnek nem sikerül, és ezért ebben a kontextusban bukásként élik meg. És az sem vigasztalja őket, hogy vettek pár túlárazott terméket 100.000 forintért, amit ugyanolyan minőségben sokkal olcsóbban is megvehettek volna, vagyis egy csomó pénzt feleslegesen elbasztak.

(Egyébként lehet, hogy van, ahol a túlárazott dolgokat visszaveszik, de én a Vaterán állandóan láttam ilyen MLM-es többtízezres termékeket felrakva az eredeti áruk töredékéért, amit tömegével próbáltak eladni MLM-es tagok. Ez nekem azt mutatja, hogy bizonyos cégek nem vásárolják a termékeket vissza.)

2012. szept. 2. 22:43
 13/55 A kérdező kommentje:

Időpont ma 22:43

Amit írtál abból az jön le, hogy kb semmit nem tudsz az egészről, mindenhol csak feltételezel. A feltételezésekre meg nem lehet építkezni, tehát olyan, mintha semmit sem írtál volna.

Az, hogy vaterán látod a termékeket az semmit sem jelent. Mivel a forgalmazók eleve olcsóbban jutnak hozzá. Töredékért én semmit sem láttam csak olcsóbban, mint a kisker ár.

Volt akitől megkérdeztem, hogy miért nem viszi vissza és azt írta, hogy nincs meg a számla. Számla nélkül meg nem csodálom, hogy nem veszik vissza.

2012. szept. 2. 22:57
 14/55 A kérdező kommentje:

"Az egész onnan indul, hogy a legtöbb ember NEM a megvásárolt termékekért lép be, hanem azért mert arra vágyik, amit a marketing mond neki a "könnyen sok pénzről", az "élete végéig tartó passzív jövedelemről", a "felhőtlen luxusutakról", meg a "főnök nélküli kötetlen munkaidőről"."

Ezt honnan veszed? Végeztél bármilyen felmérést? Ha meg a hasadra ütöttél akkor hiteltelen vagy.

Szóval hol van a hiteles infó ami alapján ezt írtad?

2012. szept. 2. 23:00
 15/55 anonim ***** válasza:
44%

Nézd, te azt kérdezted, hogy miért élik meg többségben bukásként az MLM-ben való részvételüket. Én pedig az általam ismert emberek történetét alapul véve elmondtam, hogy szerintem azért élik meg bukásként mások is, amiért ezek az általam ismert emberek. Ezek valós történetek, motivációk, eredmények, amikre alapozom a véleményemet.

Egyébként te próbáltad már az MLM-et? Ha igen, akkor milyen céllal léptél be? Építettél vevőkört és szereztél plusz jövedelmet, vagy csak a termékek miatt csatlakoztál?

2012. szept. 2. 23:13
 16/55 A kérdező kommentje:

Én kipróbáltam pár terméket azok nagyon jók voltak. Utána érdekelt az üzleti része is (EZ FONTOS, HOGY UTANA), de nem tettem bele sok munkát. Az első üzleti szintet elértem és azóta nem igazán foglalkoztam vele.

De ezt sehogy sem tudom bukásként megélni, mivel így most olcsóbban kapom meg a termékeket és van egy csomó új ismerősöm akiket az MLM nélkül soha nem ismertem volna meg.

Az meg felbecsülhetetlen amikor felhívott pár rokon meg ismerős, hogy köszöni amit ajánlottam, mert jók a termékek.

Ezt sehogy sem tudom bukásként megélni. És azzal is szembesültem már, hogy vissza veszik a terméket, mivel volt már rá példa, hogy valaki vett pár terméket és az egyikben lévő gyümölcsre allergiás (ezt nem nézte meg előtte). Vissza vittük számlával és visszaadták a pénzt.

Tehát ha itt valaki tényleg tapasztalatból beszél akkor én igen.

Akik ebbe belebuknak azok szinte SEMMI munkát nem tesznek bele csak megveszik a csomagot.

Megkeresnek 10-20 embert akiket nem érdekel aztán ők is kijelentik, hogy ez nem működik. Viszont ez nem az MLM hanem az egyén hibája. Ezek az emberek az életben sem alkotnak semmi kiemelkedőt.

Aki igazán sikeres benne azt még 100 NEM sem állítja meg. Ez a nagy különbség. Ezek az emberek meg másban is sikeresek lennének.

2012. szept. 2. 23:25
 17/55 A kérdező kommentje:
A vaterás termékek meg külföldről származnak ahol eleve nem 27% hanem 8.5% az ÁFA. Már önmagában ez is egy óriási különbség. Ezért is adják olcsóbban. Viszont ott nagyon minimális forgalom bonyolódik. Nekem nem éri meg onnan vásárolni.
2012. szept. 2. 23:30
 18/55 anonim ***** válasza:

Időpont ma 23:13

Te csak a közvetett infók alapján levontál egy következtetést ami nyilvánvalóan hibás.

2012. szept. 2. 23:55
 19/55 anonim ***** válasza:
Kérdező, akkor te nagyon jól csináltad, de aki belebukásként éli meg, az nyilvánvalóan egész más dolgok miatt megy bele, és azt nem sikerül elérnie, amit szeretett volna. Te mindenből pont azt vetted ki, amire neked szükséged volt, és jól is csináltad. Azt megkérdezhetem, hogy főállásban mivel foglalkozol? Gondolom abban is sikeres vagy.
2012. szept. 2. 23:58
 20/55 anonim ***** válasza:

Kérdező, te láthatóan képöben vagy MLM-ügyileg. Jól tudod, hogy az MLM hogy működik, és hogy korrekt dolog. Azzal is tisztában vagy, hogy amikor valaki elmondja, hogy mit bukott az MLM-mel, akkor rendszerint nem bukás van mögötte. Ha jobban végiggondolnád, azt is látnád, hogy a 20:24, 22:43, 23:13-as válaszokat adó (feltehetően ugyanaz a válaszoló - tjf.) amúgy alighanem igaz történeteivel hol a gond. Nem ott, ahol te írod, és főleg nem volt értelme belekötnöd. Bár az általa kifejtett logika nem kerek, a te kérdésedre válaszolt.

Mindezek mellett azt is kell tudnod, hogy mint bármi más vállalkozással, MLM típusúval is lehet bukni, csak a bukásnak nem az MLM üzleti modell az oka.

Miért tetted fel a kérdést? Nekem úgy tűnik (Tévedés Joga Fenntartva), hogy egyszerűen bele akartál kötni azokba, akik MLM ellenes dolgot írnak.

Nem túl szimpatikus viselkedés. Ezzel egyáltalán nem csinálsz jó propagandát az MLM üzleti modellnek, sőt talán még többet is ártasz, mint amikor egy hülyegyerek írja le az anti-MLM hülyesígeit. Azokról nem nehéz látni, hogy hülyeségek.

2012. szept. 2. 23:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!