Miért van az, hogy a fodrászok, barberek aránytalanul jól keresnek más szakmákhoz képest?
"Nem két hét alatt. Írtam, hogy egy hónapban tisztán marad meg neki 1,5M Ft. Adó nagyon minimalis, 50k KATA, maradék meg a rezsi és anyagkoltseg, de főleg hajat vág és szakállat, szoval anyagban sincs sok költsége"
Mindezt egy megyeszékhelyen, mi? 😂 Számold már ki, hány ember haját kellene levágni naponta ahhoz, hogy neki havi 1,5 millió BEVÉTELE legyen, és az még csak bevétel, nem haszon...
Csak használd a buksidat gondolkodásra!
Olaszországban. Nem emelünk (még), mert így több a vendég. A majdnem szemben lévő srac 12 euróért vág hajat, kong az uressegtol sajnos, így inkább 2 euróval kevesebb, de legyek tele.
Most voltam otthon, láttam hogy 5000 egy hajvágás, örülök neki, de ők pl 6 éve vannak nyitva, mi 1 éve. Ez színtiszta logika, de pl egy teljes haj, szakáll, szemöldök, szakáll festes azaz styleing 50 eurotol kezdődik. 1 évig adómentesek voltunk mivel külföldiek vagyunk, decembertől kell adót fizetnunk. Magyarországon azért nem járnak sokan barberhez mert drága, inkább elmennek egy sima férfi-női fodrászhoz, aki igaz nem vág csilli villi mintás hajakat, de 3000bol megvan. Mi vágunk, igaz az plusz pénz, de mi adunk a vendégekre. A drága haver meg ha annyit megtart, akkor vagy nagyon sz@r termékeket használ, vagy nem költ takarítószerre, vagy nem tudom, de lehetetlen hogy 2 hónapos üzlet ennyit termeljen,azaz többet mert hát azt mondod annyi maradt a zsebében, azaz ha másfél Misi maradt nála, akkor nagyon minimum 2 milliót keres egyedül... Egyedül (!). Na jó, hagyjuk. Meg ha 1-2 ember lenne nála alkalmazasban, azt mondom oke. De egyedül?!.. Mutass számokat, aztán elhisszuk.
Megyeszekhely, évek óta nyitva vannak... Ott elhiszem hogy a főnök 4-5 milliót(akár többet is) is zsebrerak, mert van 2v 3 üzlete, és hosszú sorok vannak.
Ott dolgozik egy ismerősöm, ő tényleg másfél milliót visz haza, de 2 misit keres. És nem az övé a hely, csak alkalmazott. Évek óta ott van, az elején örült ha megvolt a 350-400000.
#19: "Írtam, hogy egy hónapban tisztán marad meg neki 1,5M Ft. Adó nagyon minimalis, 50k KATA"
Két ponton bukik meg a legjobb haverod története:
1. A jelenlegi szabályok szerint katát évi 18 millió Ft felső bevételi határig lehet választani. Ez azt jelenti, hogy a BEVÉTEL átlagosan 1,5 millió Ft lehet havonta. Ez nem a tiszta profit, hanem a bevétel. Ebből még lejön a kata (50.000 Ft) minden egyes hónapban. És ezen kívül még kötelező fizetni helyi iparűzési adót, iparkamarai hozzájárulást... És akkor az esetleges bérleti díjról (üzlethelyiség, székhely), anyagköltségről még nem is beszéltünk... Magyarul: lehetetlen, hogy katázik is, meg mellette még 1,5 millió neki tiszta haszonként megmarad minden hónapban. A kettő kizárja egymást. Kivéve, ha a haverod adót csal...
2. 12 millió Ft éves bevétel fölött áfa-körbe is be kell lépni, és áfát is kell fizetni (27%). Azért ez nagyon nem "minimális adó". Ha évi 12 millió Ft fölött van a haverod bevétele, és nem fizet áfát, akkor adót csal...
Majd kérdezd meg 1-1,5 év múlva a haverodat, hogy mennyi adót fizetett és adózás után hogyan alakult a profitja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!