Az hogy iparon vagy szolgáltatáson alapul e főképp egy ország annak mi köze van az anyagi aránytalanságokhoz az nem az adók mértékétől függ? Attól hogy mennyire adóztatják meg a nagyon gazdagokat?
A felső 20-30% nem gazdag, a felső 1-2%-ról lehetne beszélni maximum, ennyi embernek viszont olyan kicsi a fogyasztása, hogy nemzetgazdasági hatása elhanyagolható ilyen téren.
Egyébként pedig nem tudsz olyat csinálni, hogy szolgáltatás helyett legyen ipar, mert akkor majd a képzetlen, tanulatlan, leszakadó réteget ingyen, befektetett energia nélkül felzárkóztatja valami megfoghatatlan felsőbb hatalom.
De szerintem ezt a témát jó párszor próbáltad itt boncolgatni és mindig ugyanoda jutunk
Én ilyet nem mondtam hogy szolgáltatás helyett legyen ipar! Éppen azt kérdőjeleztem meg hogy semmi köze az aránytalanságoknak ahhoz hogy a kettő helyett melyiken alapszik a társadalom! A cikkben van az hogy szolgáltatásalapú gazdaság felel az aránytalanságokért de nekem ez úgy hangzik mintha az ultra gazdagok magasabb adójáról szeretné el terelni a figyelmet!
Nagyon rosszul értelmezed. Nem a társadalmi egyenlőtlenség a lényeg, vagyis nem úgy, ahogy gondolod.
A tech- és pénzügyi szektort egy diktatúrában nem szabad nagyon elengedni, mert innen billenthető meg komolyabb a hatalom a mai világban. Ráadásul a virtuális javakat nehéz a klasszikus értelemben államosítani is.
A diktatúrának fontosabb, hogy a tömegeket befolyásolhassa. Egy pénzügyileg tudatos (pénzügyi szektor), és tájékozott (IT, virtuális szolgáltatóipar) tömeget sokkal nehezebb befolyásolni, tudatlanságban tartani. Viszont, ha ez a tömeg a pártmédiából tájékozódik csak, stabil pénzügyi ismeretek nélkül, akkor kevesebb velük a gond. Már csak munkát kell adni nekik. Ehhez meg mi a jó megoldás, ha nem akarjuk a technológiához hozzáférjenek? Hát a klasszikus ipar (gyári munka) és a mezőgazdaság
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!