Tényleg aránytalan 23 milliós kocsit vennem?
Havi 1 milliót megkeresek nettó, lízingelni akarok egy új kocsit. Viszont ismerősök próbálnak lebeszélni róla... Tudom, hogy sokat veszít a kocsi az értékéből, nyilván ez is egy érv.
Mit gondoltok?
23 milliós kocsit kétféle ember vesz:
1. Aki nagyzolni akar azzal, hogy megteheti.
2. Aki valamilyen szenvedélyes gyűjtő, és pont ez a becsípődése.
Egyébként nyilvánvaló, hogy egy 23 milliós autóra senkinek nincsen szüksége, és valami elképesztő pénzszórás, racionális érved nem lehet, hogy ilyen értékű autót vegyél. De ha mindenképp ezt akarod, akkor miért idegen emberektől kérsz tanácsot?
"Meghallgatok minden véleményt, tudod."
"Viszont ismerősök próbálnak lebeszélni róla... "
Tehát az ismerőseid egyikének se hiszel, de majd vadidegen embereknek itt meg igen? Egyértelmű, hogy a kérdés vagy fake, vagy sima nagyzolós...vagy akinek ennyi pénze van az nem itt fogja ez megkérdezni...
Alkalmazottként nincs racionális érv egy presztizsautó megvételére. Ugyanis egy 23M autó az egy dologra jó - presztizs kifejezésére. Ha neked szükséged lenne presztizsre akkor lenne ahhoz mérten céges kocsid. Mivel nincs, csak privát célra kellhet, azt meg nem lehet megidealizálni.
Ráadásul 2 évnyi bérért kocsit venni semmilyen gazdasági értelmezés mentén nem validálható. Havi 1M-os fizetéssel én maximum egy 5-6M-s kocsira vállalkoznék. Lízingelve annak is lesz alóshangon 150e / hó díja, tehát a teljes fenntartása a fizetésed 20, akár 25%-át is elviheti.
Ez csak balázska, szal nyugi.
A Need for Speeed témába kellett volna írnia.
Majd ô leszûri magànak amit akar.
Èrtem ès megèrtem az àlmot de:
1. Egy ilyen auto èrtèkvesztèssel együtt havonta elvisz 3-400.000 ft-ot alsohangon (àtlagban ès lizing torlesztoreszlet nelkul!) igy persze 1 milliobol futja ra de irracionalis.
2. Szerintem hamar megunnàd, mint autot. A presztizs igenyt is ertem, de az meg üres dolog valojaban.
3. Atlag esetben szerintem gazdasàgilag optimalis a havi jovedelem maximum tizszeresèt auto vasarlasra kolteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!