Ha munka közben a másfél milliós gépnek véletlenül széttörtem egy részét akkor a munkáltató cég behajthatja rajtam a javítás összegét?
Igen, minden bizonnyal be fogja hajtani a keletkezett kár összegét. Ez alól nincs semmilyen módon kibúvó.
Üdv,
Budapestről
Nem fogják a javítás költségét behajtani.
Újat vesznek 20 millió dollárért és annak az árát fogják tiltani a jövedelmedből amíg csak élsz.
Üdv,
Degecről
Elviekben van neked egy szerződésed. Abban benne kellene lennie a felelősségvállalás módjának is.
Egyébként munkáltatótól függ. Én irodaházat takarítottam. A kiemelt emeletnél a konyhában mosogatnom is kellett. Egy jénai kancsó simán a szárítón úgy döntött, apró darabokra esik. Meg kellett vennem.
Ha a szerződésed és egyebek nem szólnak erről, akkor az számít, hogy rendeltetésszerűen használtad-e, hogy történt, a munkáltató elvárhatja-e tőled, hogy nem töröd el (képzés, szabályzás, munkára való felkészültséged-tanulmányaid alapján), meg ilyenek... vagy mennyire volt ép állapotban előtte, lehetett-e anyagfáradás is oka, vagy előbb elgyengülhetett, vagy ...stb
Amúgy meg a munkáltatótól is függ, hogy hogyan állnak az esethez. Normális helyeken ha nem csinálsz valami eszement dolgot, akkor bele van kalkulálva, hogy ami eltörhet, az el is törik, stb sok minden lehet
Magyarországon kevés helyen divat, de létezik a dolgozói
felelősségbiztosítás (pl bankokban kötelező, pénztáros
elfizeti magát pár millával, ne szívjon akkorát).
Ha esetleg van ilyen a cégnek, vagy ki lehet bundázni
a cég biztosításának terhére (bekamuznak valamit a biz-
tosítónak), akkor még esélyed is lehet, hogy nem kell
kifizetni.
Viszont ha nincs biztosítás a képben, akkor valószínűleg
neked kell kifizetned a javítást. Kérdés az, hogy mekko-
ra kár lett, mert más, ha egy kerék kitörik, mintha meg-
lékelnéd a szennyvíztartályt :)
Jah, és Üdv,
Kiskunfélegyházáról (perpill.. lehet lepontozni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!