Élelmiszerbolt (vegán) nyitása mennyiből hozható ki legolcsóbban?
Vegán kis élelmiszerbolt nyitásán gondolkodok, 1.8 milliót tudnék rá költeni.
Üzlet bérlése már megoldott, ami előtte is élelmiszerboltként működött, tehát az engedélyeztetéssel sem lesz probléma.
Elsőkörben főleg vegán húspótló dolgokra helyezném a hangsúlyt. Már több beszállítóval is kapcsolatban vagyok, köztük külföldiekkel is, tehát lennének új, Magyarországon még nem ismert vegán húshelyettesítők is (vegán sonkák, mirelit rántott dolgok, vegán virslik, párizsik stb).
Elsősorban amire szükség volna:
- hűtőpult (csemege)
- szeletelőgép
- nav kassza és kasszapult
- álló- és fekvőhűtő
- kések, vágóeszközök
Nagyjából ennyi, ha van még valami alap, amit kihagytam, megköszönöm, ha megírod. :)
Jól látszik, hogy nagyon minimál és ez szándékos. Arra lennék kíváncsi tapasztaltabbaktól, hogy mi az a nagyjából reális minimum összeg, amiből ez kihozható?
1.8 millió a teljes összeg, amit rá tudok szánni.
Köszönöm a konstruktív, segítő válaszokat!
+1 kérdés:
Ahhoz, hogy valaki a csemegepultban álljon és növényi sonkát szeleteljen egy szeletelőgéppel, illetve csemegepultban kiszolgálhasson vevőket, milyen végzettség kell?
Köszönöm!
Nézd, ha te magad ne tudsz állni a pultnál, ehhez akkor is kell legalább 3 millió. Plusz némi tartalék, hogy kihúzd, míg nem termelsz haszontalan, mert ez a 3 millió simán elmegy engedélyezte, gépekre és adóra még akkor is, ha mondjuk csak Katás vállalkozóként kezded.
A probléma az, hogy hűtött áruknak nagyon speciális engedély kell és ha nincs végzettséged, azt idénytől már nem is tudod pár hónapos Okj-val megszerezni. Szóval, sajnos ez a pénz nagyon kevés egy komplett bolt megnyitásához.
Mennyibe kerül a bolt nyitása?
A bolt nyitás költségei nagyon változóak lehetnek, hiszen rengeteg mindentől függ, hogy végül mennyi lesz a nyitáshoz szükséges végösszeg. Ezek a befolyásoló faktorok:
A település maga (főváros, megyeszékhely, falu)
A településen belüli elhelyezkedés
Az eladók fizetése
Banki költségek
Engedélyeztetési költségek
Energiaszámlák (víz, gáz, villany)
Telefon és internet bekötése
Számlázóprogram
Árukészlet, termékek beszerzése
Marketing, egyéb online üzemeltetetési költségek (weboldal)
Adók, HIPA
Környezetvédelmi termékdíj
Köszönöm az eddigi válaszokat, várok még véleményeket! :)
Úgy képzeljétek el, mintha egy minimál hentesboltról lenne szó elsőkörben, aztán idővel szépen lehetne bővíteni a profitból a kínálatot és a berendezést.
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az első félévben bérleti díjat nem kell fizetnem, ezért is írtam, hogy az üzlet bérlése már megoldott, bár fogalmazhattam volna pontosabban. :D
Árukészlettel kapcsolatban pár beszállító belement abba, hogy utólag elég fizetnem, ahogy túl vagyok a készlet értékesítésén, ez is szerencsés helyzet. Az elején nem lenne alkalmazott, hanem a párommal vinném. Ezekkel jelentősen tudnék lefaragni a költségekből, bár tudom, hogy ez így is elég necces. :)
És van hozzá élelmiszer-vegyiáru eladó végzettségetek? Mert ha nincs, muszáj felvennetek valakit alkalmazottként, akkor meg szakképzett minimálbérre bejelentve is elmegy simán vagy havi 250 ezer a fizetésére+járulékaira (nem tudom pontosan mennyi a szakképzett min. bér teljes bruttója).
Illetve, hűtött áruk esetén speciális engedélyek kellenek, ami szintén drágák.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!